Hava Durumu

Adebayor'u bitirdi!

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 08:09

Bursaspor Medipol Başakşehir beraberliği ile üst üste 5. maçından da 1 puanla ayrıldı. Yeşil Beyazlılar'ın ortaya koyduğu performansa bence kimse bir şey diyemez ki, her maçtan sonra taraftarlar da takımı tribünlere çağırarak gösterilen mücadeleden memnun olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bursaspor'un artık kazanması gerek. Zaten kazanacak da...
Takım bağıra bağıra geldiğini Başakşehir gibi ligin çok üst takımlarından birini adeta ezerek gösterdi. Ayrıca bu maçta takımın pas seviyesinin de çok iyi noktalara geldiğini gözlemledim.
Başakşehir maçının adamı Okan Kocuk olmayı bence de hak etti ama başka noktalara değinmek istiyorum. Mesela transfer döneminin en kötü hamlesi Aurelien Chedjou gibi duruyordu. Ama son 2 sezondur doğru düzgün maç bile oynamayan Kamerunlu bir geldi, resmen Timsah'ın savunmasını toparladı. Başakşehir'in bence Visca'dan da daha etkili bir ismi varsa o da Adebayor'dur. Ancak Togolu maçta adım atamadı. Chedjou tecrübesiyle Adebayor'u o kadar iyi marke etti ki gelen her topta rakibinden bir adım önce hamle yapıp top kaptırmadı. Ayrıca defans oyuncularının oyun haricinde o kadar agresif olmamasını da gösterdi Chedjou... Kamerunlu stoper toplu pozisyonlar haricinde eski takım arkadaşı Adebayor ile gülüp şakalaşarak rakibinin hırs yapmasını da engelledi.
Son olarak oyuncu değişikliklerine değinelim. Samet Aybaba, evet takımı yeni yeni kuruyor ama son 2 haftadır oyuncu değişikliği tercihlerinde akıllarda soru işareti bırakıyor. Mesela Rizespor deplasmanında Latovlevici'nin bittiği her halinden belliyken her değişiklikte 'Umut Meraş'ı alır' diyordum ama olmadı. Başakşehir karşısında 90'daki driplingi herhalde yeni atmayı öğrenmemiştir. Ayrıca dünün kötülerinden biri de Aytaç'tı. Ancak onun yerine de Saivet oyundan çıktı. 'Çok yoruldular' diyenler olacaktır. Evet yoruldular ama Bursaspor'un yakaladığı son pozisyonu hatırlayalım; Saivet rakibinin üstünden aşırtarak çok güzel bir çalım atıp ters kanattaki Tunay'a top yere değmeden şık bir pas attı. Tunay da çok iyi pozisyon olarak direğin dibinden dışarı çıkan şutu çekti. Bu pozisyondan sonra oyundan bu iki oyuncu çıktı. Aytaç ve Lima'nın çıkması daha pozitif katkı yapabilirdi. Ama yerlerine giren isimlerden Furkan yine 10 numarada biraz sıkıntı çekti ve takımın orta saha hakimiyeti düştü. Yusuf ise etkili bir Tunay'ın ardından sönük gözüktü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.