Hava Durumu

Rengini belli etti

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2013 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2013 08:23

Maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, baktığında her iki takıma da eşit mesafede… Bursaspor’un 14, Galatasaray’ın 15 maçını yönetmiş, Galatasaray 9, Bursaspor 8 maçı kazanmış… Dünkü mücadeleye kadar Bursaspor’a gösterdiği sarı kart sayısı 20, Galatasaray’a 23, iki takımın da kırmızısı yok.
Ama dünkü yönetiminin Bursaspor açısından tek cümleyle özeti şu: “Dokunma yanarsın.”
Daha ilk yarıda Bursaspor’un iki defansif karakterli oyuncusu Civelli ve Şamil’e kart göstererek onları etki altına aldı. İşin özü, “Kontrollü oynayın, kırmızı kapıda” dedi.
Galatasaraylı futbolcuların sayısız kart görmesi gereken pozisyonu ‘Es’ geçti, Bursaspor’un avantaj kullanacağı pozisyonlarda ise oyunu durdurarak rengini belli etti.
Bu işin hakem kısmı…
Bursaspor’a bakacak olursak, son dönemin en pozitif futbolu oynandı. Adam eksiltme, pres, top kapma, pozisyon alma hepsi vardı. Daum’un öğrencileri zaman zaman oyunu rölantiye aldı, zaman zaman sert futbola sertlikle yanıt vererek hücuma çıktı.
Yeni transferlerin katkısı ilk kez bu kadar belli oldu. Taiwo ve Civelli etkiliydi. Frey çok iş düşmemesine rağmen güven verdi.
Oynamadığı zaman bir futbolcunun eksikliğinin ne kadar belli olduğu Galatasaray maçıyla anlaşıldı… Batalla’nın partneri, vatandaşının elini güçlendiren Belluschi orta sahanın yükünü çekti, sahada basmadık yer bırakmadı. Şutunda topun direkten dönmesi en büyük şanssızlığıydı…
Karaman’ın gidişi Daum’un gelişiyle “Acaba forma bulur mu?” sorusunun akıllara geldiği Enes Ünal, girer girmez attığı golle kalitesini bir kez daha ispatladı.
Maçın son anına kadar temposunu düşürmeyen, “Kampta çalışmadı” denilen futbolcular dünkü mücadeleleriyle bir anlamda en güzel cevabı kendileri verdi, eski teknik direktörlerine sahip çıktı…
Tribünlerin doksan dakika susmadığı, maç sonunda ‘Şampiyon’ tezahüratlarının seslendirildiği bu maç son dönemdeki kötü gidişe de aslında “dur” dedi.
Darısı Antalya ve Beşiktaş maçlarına…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.