Hava Durumu

Krizin eşiğinden dönülüyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2012 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2012 08:43
 Gazetedeki başlığımız biraz iddialı ama ben yazıma ‘Eğer’ diyerek başlıyorum. Çünkü transfer riskli iş. Hele hele peşinde olduğunuz oyuncu bir dünya yıldızıysa.
Bursaspor uzun zamandır uğraş verdiği Kolo Toure işini büyük oranda bitirdi. Taraflar parasal konularda el sıkıştı. Sözleşmenin maddeleri ağır, bağlayıcı yönleri kuvvetli ve uzun soluklu olacağı konuşuluyor. İş bundan sonra imzaya kaldı. Sağlam, Toure’nin adını kameralar önünde ve sohbet esnasında söylemiyor, fakat kurduğu cümlelerle neredeyse Fildişili oyuncunun göbek adını dile getiriyor.
Aslında Toure transferi yine belirtiyorum, ‘Eğer’ gerçekleşirse Bursaspor ciddi bir krizin eşiğinden döndü. Neden mi? İşte sebepleri…
Taraftar transfer konusunda ciddi bir kaygı içindeydi. İbrahim Yazıcı başkanlığındaki yönetime tepkisini önce kombine almayarak, sonrasında da ilk maçta tribünden yükselmeye başla-yacak protestolarla dile getirecekti. (Bu arada geçen yıl vaat edilen kombinedeki yüzde 25’lik indirimin uygulanmaması konusunda kulüpten hala çıt çıkmıyor.)
Diğer kriz bundan daha da ciddi olacaktı.
Sağlam, kampın ilk gününden itibaren rahatsız. Bursa’da da rahatsızdı, Avusturya’da rahatsızlığı daha da belirgin hale geldi. Transferde sürekli bir ötelenme olması onun kafasını karıştırıyordu. Zaman zaman yaptığı sert çıkışlardan bir yenisi her an gerçekleşebilirdi.
Onun olası bir sert çıkışı, kulübü derin bir girdaba çekerek krizin içine sürükleyebilirdi.
(‘Kahin misin?’ diyen çıkabilir, ancak bunları 7/24 takımla yaşayan biri olarak kaleme alıyorum)
İşte Toure transferi bunların önüne geçti.
Sağlam, ‘Anadolu’nun en iyi transferlerinden birini yaptık’ diyerek mütevazı davransa da şahsi fikrim Toure, Türk futbo-lunun en kariyerli ilk 10 oyuncusu arasına girer. Umarım takıma katkısı kariyeri kadar büyük olur.
Bursaspor’a bundan sonra büyük iş düşüyor. Toure’nin saha dışında da etinden, sütünden faydalanmak kulübü yönetenlerin elinde. Doğru adımlar atılırsa dünyaca ünlü bir yıldızın takımda yer alması reklam gelirlerinin artmasını sağlayacaktır. Endüstriyel futbolun tüm unsurları kullanılırsa olumlu sonuç alınabilir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.