Hava Durumu

Gazozuna ama mesaj dolu maç

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2012 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 08:51
Herkesin aklı fikri Türkiye Kupası ve Federasyon'da. Kimsenin sahadaki rakibi, maçı düşündüğü yok. Taraftar tribünü kısmen doldurmuş, evdeki son maçın keyfini çıkarmaya çalışıyor.
Maçtan önceki federasyona yönelik 'cacıklı' protestonun anlamı büyük. İşin özeti taraftar, 'Sizden bir cacık olmaz' diyor futbolun patronlarına.
Saha içindeyse durum farklı…
Oyunculara önemli bir mesajı var Yeşil Beyaz sevdalılarının.
'Kupa Bursa'ya gelecek' diyorlar hep bir ağızdan.
Taraftar inanmış, şimdi sıra futbolcularda.
Maçta en dikkat çekici olan hakemin kartlarını kullanmamasıydı. Kullanmasını da gerektirecek bir durum oluşmadı. 'Gazozuna maçta' iki takım da sertlikten kaçındı, birbirlerini yormadı. Sivas, Bursaspor kalesine gitmeyi oyunun büyük bir bölümünde düşünmedi bile.
Bursaspor'da iki gol atan Turgay ön plana çıkmasına karşın, N'Diaye sahada basmadık yer bırakmamasıyla alkışı hak etti. Turgay'ın ilk golü üç gün önceki Eskişehir filelerini havalandıran Batalla'nınki kadar şıktı. Bu golde Vederson'un orta yapmayıp, arkadan gelen Turgay'a pasını çıkarması akıllıca bir hareketti.
İsmail Haktan çok çalıştı. Futbolun aslında basit bir oyun olduğunu unutması onun için önemli bir hataydı. Bir de kaleciyle karşı karşıyayken vitesi boşa alıp rakibinin kendisini yakalamasına müsaade etmesi gençliğine yakışmadı.
'Bir gol atsa da sevinsek' denilen Bangura saç baş yoldurttu. Arkadaşlarıyla uyum sağlamadı, üretken davranmadı, pas alamadı, aldığını da olumlu kullanamadı. Yani yokları oynadı.
Yorucu geçen bir sezonun ardından futbolcuların karşılaşmanın sonunda çocuklarıyla birlikte taraftarla bütünleşmesi hoş oldu.
Lig haftaya bitecek. Bursasporlu futbolculara önümüzdeki hafta Olimpiyat'ta Belediye ile oynamak zor gelecek.
Bu dakikadan sonra iş Ertuğrul Sağlam'a düşüyor. Oyuncularının bu süreçte kupaya odaklanması için tüm motivasyon unsurlarını kullanacaktır Sağlam. 16 Mayıs 2010'da Türk futbolunda nasıl devrim yapıldıysa 16 Mayıs 2012'de de yapmak onların elinde…
İşin özeti,
Çocuklar inanın, inanın çocuklar,
Güzel günler göreceğiz, güneşli günler...




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.