Hava Durumu

Bundan sonra kadroya giremez

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2017 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2017 08:21

Bursa Hakimiyet'e konuşan Bursaspor Başkanı Ali Ay, Deniz Yılmaz'ı kadro dışı bırakmadıklarını ancak bundan sonra takımla birlikte çalışmayacağını söyledi. Ali Ay, ara transfer döneminde 3-4 oyuncuyu renklerine katacaklarını da bildirdi.

Üst üste gelen Fenerbahçe ve Trabzonspor yenilgileri sonrası Bursaspor'da başkan Ali Ay Bursa Hakimiyet'e değerlendirmede bulundu. Ali Ay, ilk olarak Deniz Yılmaz konusuna açıklık getirdi. Alacakları konusunda daha önce kulübü FIFA'ya şikayet eden, geçen hafta da bu kez kulübe ihtarname çeken Deniz Yılmaz'la ilgili kesin ve net ifadeler kullanan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Deniz'in gitmesini istiyoruz. Şu an profesyonel futbolcumuz. Kadro dışı bırakmıyoruz ancak artık takımla çalışamaz. Bitti artık o iş. Bundan sonra kadroya girmeyecek. Oynamayacağından zaten kendisi de takımdan ayrılmak isteyecektir." sözleriyle Deniz Yılmaz defterinin bu kez kendileri açısından kesin bir şekilde kapandığını açıkladı.

Teknik direktör Paul Le Guen'in Trabzonspor maçı sonrası takıma transfer gerektiği yönündeki açıklamalarına da değinen Başkan Ali Ay, Fransız çalıştırıcı ile geçen hafta içinde transfer temalı bir toplantı gerçekleştirdiklerini, bu hafta içinde de yine aynı şekilde bir araya geleceklerini söyledi. Ali Ay, "Transferi sadece hocamız istemiyor. Siz de biz de taraftarımız da istiyor. Hepimiz her şeyin farkındayız. Kadroda iyi durumda, takıma katkı koyabilecek 15-16 oyuncunun olması şart. Ekonomik durumumuzu da göz önüne alarak öyle ya da böyle transfer yapılacak. Ara transfer döneminde 3-4 oyuncuyu kadromuza katacağız. Bunlardan biri sağbek diğeri de forvet olacak. Orta saha için de iki oyuncu düşünüyoruz" dedi.

Kayode'yi yine önerdiler

Başkan Ali Ay ismi sezon başında da gündeme gelen ancak maliyeti nedeniyle transferi gerçekleşmeyen Olarenwaju Kayode konusunda yeni gelişmelerin yaşandığını da açıkladı. Bonservisi Manchester City'de olan ve halen İspanya'da Girona'da kiralık forma giyen Nijeryalı futbolcunun durumu hakkında konuşan Ali Ay, "Kayode'yi menajerler yine önerdi. Kiralık getirebileceklerini söyledi. Ben bir rakam söyledim. Ama burada menajerlerin değil, kulüplerin karşılıklı görüşmesi gerekiyor. Şu an ortada bundan başka bir şey yok" dedi. Ali Ay Konyasporlu Ömer Ali Şahiner'le ilgili bir tasar- rufları olmadığını da sözlerine ekledi.

Faty kalacak
Teknik direktör Paul Le Guen'in sezon başında gönderilecek isimler arasında gösterdiği ancak daha sonra şans verdiği Ricardo Faty'nin durumuna da değinen Ali Ay, "Faty takımda kalacak. Zaten sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
Onun şu an takımdan ayrılması halinde bir stoper ihtiyacımız doğacağından takımda kalmasını düşünüyoruz" dedi.

Furkan'ın menajeri Özlüce'de
Bursaspor Başkanı Ali Ay geçen sezon başında transfer edilen ancak henüz resmi maçta forma giymeyen Furkan Özçal'ın menajerini kulübe çağırdıklarını da açıkladı. Ali Ay, "Fur-kan'ın lisansını çıkarmamıştık. Şimdi menajerini çağırdık. Kendisine kulüp bulmasını söyleyeceğiz" diye konuştu.

Kampa katılmayacaklar
Takımdan gönderilecek oyuncuları belirlediklerini ifade eden Başkan Ali Ay, "Gerekli çalışmayı yaptık. Transfer dönemi başladığı andan itibaren bu futbolcularla yollarımızı ayıracağız. İsim söylememe gerek yok. Zaten kimlerden bahsettiğimizi herkes biliyor. Bu oyuncalar Antalya kampına da katılmayacak" ifadelerini kullandı. Ekonomik durumun parlak olmadığına vurgu yapan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Bizim kabuğumuza çekilmemiz gerekiyor. Küçülmezsek ilerisi karanlık. Mali genel kurulda her şey ortaya çıkacak. Stat isim hakkını satarsak biraz rahatlayabiliriz. 15 Ocak'ta stadın isim hakkının satışıyla ilgili yanıt bekliyorum. İnşallah güzel bir haber gelir de biz de rahatlarız" diye konuştu.

Yeşil Bursa satılacak
Bursaspor Başkanı Ali Ay pilot takım Yeşil Bursa'yla ilgili düşüncelerini de paylaştı. Ali Ay, "Açık net söylüyorum. Küçülmemiz şart. Yeşil Bursa'nın satışı için genel kuruldan onay gerekiyor. Bu konuyu genel kurula getireceğiz. Orada yapılacak oylamada satış yetkisi çıkarsa gereken yapılacak" şeklinde görüş belirtti.

Belden aşağı eleştiri olmaz
Yapılan tüm eleştirileri değerlendirdiklerini hepsini dikkate aldıklarını söyleyen Bursaspor Başkanı Ali Ay "Eleştirileri dikkate alıyoruz. Belden aşağı eleştiri olursa elbette ki kabul etmemiz mümkün değil. Fakat ben camiamızın şunu bilmesini istiyorum; "Ben takımdan da memnunum, hocamızdan da memnunum".

BS TV'de küçüleceğiz
Bursaspor TV'nin geleceği hakkında da konuşan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Bursaspor TV'yi kapatmayacağız. Ama giderleri kısma anlamında bazı tasarruflarımız olacak. bu bakımdan çalışan sayısını düşürüyoruz. Televizyonda 25 olan personel sayısı 12-13 kişiye düşecek. Arkadaşlar bununla ilgili çalışmayı yapıyorlar" dedi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.