Hava Durumu

3’ün 2’ncisini de kazandılar

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2014 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2014 08:35

Bursaspor’la Eskişehirspor arasında Türkiye Kupası ve Süper Lig’deki üç maçlık serinin ilk karşılaşmasından sonra Eskişehir medyasından bir başlık: 3’ün 1’ini kazandılar… Dün akşam da üç maçlık serinin Bursaspor adına ikinci galibiyeti geldi. Hem de o manşete cevap niteliğinde, 3-1’lik skorla... Seride durum 2-0 oldu.
Her açıdan farklı bir maçtı. Servet Çetin’in uzatmalar da dahil 18 dakika kaleyi koruması, bir penaltıyı kurtarması enteresandı.
Bursaspor açısından da ilginçlikler hakimdi. Yenilmezlik anlamında ciddi bir seri yakalayan Bursaspor’da Daum’un klasik defansif oyun anlayışından sonra ofansif yönünün de hakim kılınması Alman çalıştırıcının yeni bir stratejisi olarak algılandı. İlk yarıda Bursaspor’un kalesine neredeyse top gelmemesi bu anlayışın bir ürünüydü. Hem ofans hem de defansta Bursaspor iyi işler yaptı. Ozan Tufan yine dakika aldı, yine asist yaptı. Sestak bir kez daha gol buldu.
Geldiği günden bu yana ön yangısız bir şekilde ne yapacağını büyük bir merakla beklediğim Fernandao’nun iki golle kendisini göstermesi önemliydi.
Bir önemli nokta da tribünlerin tek bir vücut halinde takımı desteklemesiydi. Bu şekilde tam bir görsel şölene imza atıldı. Taraftar yine alkışların en büyüğünü hak etti.
Ve son not…
İletişim konusunda hep eleştirdiğimiz Bursaspor’un medya departmanındaki internet bölümü son dönemde atılım içine girdi. Kulüple ilgili önemli gelişmelerin, maçtaki son dakika bilgilerinin, anında akıllı telefonlara gönderilmesi, iletişim yönetimi açısından ciddi bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Emeği geçenlere tebrikler.
Darısı yeni transferlerin kulüpleriyle sözleşmelerini feshedip etmediğini, lisanslarının çıkarılıp çıkarılamayacağını araştırmayan Sportif Koordinatör Barış Güçlü’nün başına… O da bu konulara biraz eğilirse Bursaspor Kulübü profesyonellerin hataları nedeniyle prestij kaybı yaşamaz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.