Hava Durumu

259’a karşılık 463 isabetli pas

Yazının Giriş Tarihi: 05.03.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.03.2012 08:42
PFDK cezayı kesiyor, Tahkim onuyor ama Bursaspor cezalı maçlarını kadın ve çocukların önünde kapalı gişe oynuyor. Hasılatta büyük kayıp var. Fakat galibiyetten gelen primi düşünürsek, ne kâr ne zarar bir durum ortada. İşin manevi hazzıysa paha biçilemez. TFF, dünkü maçı gördükten sonra, önümüzdeki yıl bayan ve çocuk taraftarlar için de yeni bir uygulama getirir; 'Biz ceza mı veriyoruz, yoksa kulüplere artı motivasyon mu?' diye. 25 bin taraftarın coşkusunu arkasına alan Bursaspor Karabük'e öyle bir darbe vurdu ki, bu motivasyonla bırakın ilk sekizi, ilk dört dün garanti gibi gözüktü.
Kim ne derse desin, Pinto'nun gelişi takımın gücüne güç kattı. Ligin ilk yarısında 3. bölgede yokları oynayan Bursaspor, Şilili'nin varlığıyla farklı bir kimliğe büründü. İşin özü, ligin ilk yarısındaki tribünleri uyutan futbol gitti, yerine 90 dakika hop oturtup kaldıran bir mücadele geldi.
İlk dakikalarda yakaladığı pozisyonlardan sonra kabuğuna çekilen Karabükspor karşısında Bursaspor müthiş bir pas trafiğiyle oynadı. Bursaspor 463, Karabük 259 isabetli pas yaptı. Fark neredeyse iki katı. Maestro Batalla, N'Diaye, Adem müthiş özveride bulundu. Vederson'un hücuma katkısı, Ozan'ın üç disiplinsiz pası dışındaki çalışkanlığı, Hakan'ın, "Sağda da oynarım, solda da" dercesine mücadelesi alkış topladı. Dikkat çekilmesi gereken iki isim Sestak ve Turgay'dı. Sestak o kadar çok kaçırdı ki, sayacak parmak kalmadı. Kulübedekilere bile “Pes artık” dedirtti. Turgay'ın içeri giren topu bir karış mesafeden dışarı göndermesi hayret uyandırdı.
Bursaspor koyduğu hedefe bir adım daha yaklaştı. Avrupa play-off'u için şimdilik son bileti kaptı. Bu çıkış sürerse ilk dört kimseye ütopik gelmez. Türkiye'de kış şartları hüküm sürerken, Yeşil Beyazlılar seri galibiyetlerle baharı erken yakaladı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.