Hava Durumu

TBMM'YE DE TAŞINAN BU OLAYA KARŞI BİR TEK NEDEN BAL-GÖÇ'ÜN SESSİZ KALDIĞI ANLAŞILDI

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2019 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2019 07:55

Geçenlerde...
AK Parti'nin;
Kocaeli'ye bağlı Başiskele İlçe Teşkilatı'nın Süleyman Özkaraaslan isimli Başkan Yardımcısı çok çirkin bir paylaşım yaptı.
Bu paylaşım;
En başta kendi kentinde büyük tepki çekti, sonra da yurda yayıldı.
Paylaşımında, çok çirkin ifadeler kullanarak "1989'da gelen Bulgar, 1950'de gelen Selanik dönmelerini, 100 bin kaçak Ermeni'yi, Suriyeliler'le beraber gönderelim, var mısınız çomarlar" diyen bu AK Parti yöneticisi, bu sözleriyle ortalığı durup dururken ayağa kaldırdı.
Tabii;
Tepkiler gecikmedi.
Balkan ve Rumeli dernekleri hemen harekete geçerek, bu akıl almaz sözleri kınadılar ve AK Parti yönetimini de göreve davet ettiler.
Nitekim;
AK Parti de, bu kişiyi partiden ihraç edilmek üzere Disiplin Kurulu'na sevketti.
Ama tepkiler dinmedi.
Bursa'da da;
Şubesi olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin Genel Başkanı avukat Necmettin Hüseyin, "Siz gerçekten insan mısınız" diyerek, hem bireysel olarak hem de camia olarak suç duyurusunda bulunma kararı aldı.
Keza;
Balkan Göçmenleri Federasyonu'nun Bursalı Genel Başkanı Dr. Kader Özlem de, fazlasıyla detaylı ve sert bir açıklama yayınlayarak "Bizler, Türk Milleti'nin ayrılmaz parçasıyız. Komünist diktatör Jivkov'a söyletmediğimiz Bulgar kelimesini ve kafire dedirtmediğimiz dönme kelimesini, kardeşlerimizden duymak istemeyiz" açıklaması yaptı.
Nitekim;
Salı günü de, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, TBMM kürsüsünde bu konuyu dile getirerek, bu açıklamaların gölgesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğunu ve AK Partili yöneticinin bu yaptığı açıklamaların bir anlamı olduğunu söyleyerek, büyük tepki gösterdi.
İlginçtir...
Kamuoyunda tüm bunlar yaşanırken, Genel Merkezi Bursa'da olan ve Türkiye'nin en büyük göçmen kuruluşu olan Bal-Göç ise büyük bir sessizliğe büründü.
Eskiden olsa ortalığı ayağa kaldırıp açıklama üzerine açıklama yapan Bal-Göç, sanki tüm bunlar hiç olmamış ve yaşanmamış gibi davranmayı sürdürdü.
Dernek sitesinden küçük bir iç açıklamayla yetinen, bunu da kamuoyuna duyurmayan Bal-Göç yönetimi, ifadelerde de, bu çirkin sözlerin sahibinin partisinin adını metinden çıkardı.
Yönetim içinden;
Atamayla gelen Veli Öztürk başkanlığındaki Bal-Göç yöneticilerinin neden böyle davrandığı da sonradan anlaşıldı.
Keza;
31 Mart seçimleri öncesinde AK Parti Genel Merkezi ile yakın temasa geçerek, verdikleri bazı isimlerin Bursa'dan belediye başkan adayı yapılmasını isteyen Veli Öztürk ve yönetimi, şimdi bu çirkin sözlerin sahibi bir AK Parti yöneticisi olunca, koca bir göçmen camiası ile bireysellikleri arasında sıkışıp kaldılar.
Bu nedenle, kamuoyuna açıklama yapmaktan bile çekinir hale geldiler.
Merhum;
Mümin Gençoğlu'nun, binbir zorluklarla, zulümlere karşı kurduğu 34 yıllık camia, ne hale getirildi, yazık ki ne yazık?

UNUTUP UNUTUP HATIRLIYORUZ!

Doğrusu;
Dün yapılan açıklamayı okurken hem korktuk, hem de meraktan okumaya devam ettik.
Son 500 yılın depremlerini inceleyen Boğaziçi Üniversitesi, İTÜ ve Ankara Üniversitesi hocalarının elde ettiği bulgulara göre Kuzey Anadolu Fayı'nda batıdan doğuya doğru 7.5, 7.4 ve 7.2 büyüklüğünde depremler bekleniyor.
Tabii;
"Ne zaman" sorusu da akıllara geliyor.
Bilim insanları, sadece "olacak" diyor ama zaman veremiyor.
Korkmamak elde değil.
Böyle büyük depremlerde Bursa'nın da etkilenmemesi mümkün değil.
Üstelik hayli olumsuz şekilde.
Allah korusun ama, böylesine büyük ölçekli depremlerin büyük hasarlar bırakmaması neredeyse imkansız gibi bir şey.

BAŞKANIN NİKAHINI BAŞKANI KIYACAK

31 Mart yerel seçimleri öncesinde başkanlık görevinde yaşanan boşalma nedeniyle AK Parti'nin Yıldırım İlçe Başkanlığı görevine atanan Ali Erbay, hafta sonunda dünya evine giriyor.
Uludağ Üniversitesi'nde öğrenim gören Faslı arkadaşıyla evlenecek olan Erbay'ın nikahını da, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz kıyacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.