Hava Durumu

İYİ Parti'nin Bursa vekil aday adayının bu paylaşımı CHP'lileri çok öfkelendirdi

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2018 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2018 07:31

İYİ Parti'ye;
15 milletvekili desteği vererek adeta kolundan tutup kaldıran CHP'nin, Cumhurbaşkanı adayı olarak Muharrem İnce ismi açıklandığında Bursa'da İYİ Parti kanadında ilginç bir olay yaşandı.
Bursa'da;
Kısa bir süre önce İYİ Parti'nin kurucu il yönetimine girmelerine rağmen, milletvekilliği adaylığı için istifa eden isimlerden biri de eski DYP'li, DTP'li ve CHP'li Levent Öze-ren'di.
Özeren;
CHP tabanının Muharrem İnce isminin açıklanmasının ardından adeta sevinç çığlığı attığı gün, sosyal medya hesabından çok tartışılan bir paylaşım yaptı.
Öyle ki;
Bu paylaşım, CHP'lilerin yoğun tepkisine yol açtı.

Şahsına;
Ait sosyal medya hesabından "Merak işte. CHP'-nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Mudanya'da Halk Arenası'na gelecek mi" diye yazan İYİ Partili Levent Özeren, bu paylaşımıyla Bursa'daki CHP'lileri adeta ayağa kaldırdı.
Hatırlanacaktır;
Kısa bir süre önce Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile Halk Arenası prog-ramının yapımcısı Uğur Dündar arasında yaşanan polemik sonrasında, bu tv programı Mudanya'da yapılamamıştı.
Nedendir bilinmez.
İYİ Partili Özeren, CHP içinde yaşanan bu olaydan hareketle ve de CHP ile ittifak yapmış olmalarına rağmen, CHP'lileri öfkelendiren böyle bir paylaşım yaptı.
Tabii;
Bu paylaşımın ardından Özeren'e ve dolaylı olarak İYİ Parti'ye öfke kustu CHP'liler.

Seçimlere;
Kısa bir süre varken ve de iki parti neredeyse kardeş olmuşken, İYİ Partili Öze-ren'in bu anlamsız çıkışı ve CHP'nin iç işleyişini sorgulaması sosyal medyada sonu gelmeyen bir tartışmayı ateşledi.
CHP'liler;
"Bu nasıl ittifak, bu nasıl kardeşlik" derken, Özeren'in tepkilere rağmen paylaşımını kaldırmaması ve dahası, kendi partisi İYİ Parti'den gelen eleştirilere bile "Yalan mı söyleyelim" diyerek tepki vermesi, büyük bir fitili ateşledi.
Şimdi;
CHP'liler haklı olarak soruyorlar İYİ Parti'nin yöneticilerine "Biz bu yola, sizinle böyle mi çıkacağız" diye.
Hatta;
Bazı CHP'liler, Özeren'e şiddetli tepki gösterek, aday adaylığını derhal geri çekmesini isterken, bazıları da İYİ Parti-CHP ittifakına, Özeren tarafından "kasıtlı fitne tohumu" ekildiğini dile getirdiler.
Yine;
Bu sözleri, İYİ Parti'nin Bursa İl Başkanlığı'na ve Genel Merkez'e listelere sokulmaması için şikayet edeceklerini yazanların yanı sıra, "geçmişte de Özeren'in bu tür anlamsız çıkışları olduğunu" ve partilerinde tutunamadığını aktardılar.

Görünen o ki;
Milletvekili aday adayı olan İYİ Partili Levent Öze-ren, durduk yerde, bu gereksiz ve anlamsız çıkışıyla hem milletvekilliğinden oldu, hem de CHP-İYİ Parti ortaklığına daha başından bir darbe vurup, büyük ortak CHP'lilerin İYİ Parti'ye olan bakışlarına soru işareti getirtti.
Şimdi gözler;
İYİ Parti'nin Bursalı Genel Merkez yöneticisi Hasan Toktaş ile Özeren'i yönetici yapan partinin kurucu il başkanı Yüksel Yılmaz'ın CHP'lilere ne diyeceğinde.
Zira;
Bir açıklama bekleyen CHP'lilerin öfkesi iki gündür dinmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.