Hava Durumu

Harekatı fiilen başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa programının önemi?

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2018 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2018 08:24

ABD'nin;
Silahlandırıp güney sınırımıza yığdığı "hainler ordusu"na karşı özellikle son birkaç gündür hemen her gece "girdik", "giriyoruz" denilen bu kritik süreçte, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün Bursa'da olacak.
Nitekim;
Erdoğan dün Kütahya'da konuşurken "Afrin harekatının sahada fiilen başladığını" açıkladı ki, yeni bir sürece girildiğinin de göstergesi oldu.
Erdoğan;
Her ne kadar, partisinin Bursa'daki Kadın Kolları kongresine geliyor olsa da, bu ziyaret aslında fazlasıyla önemli.
Nitekim;
Tüm dünyanın gözünün güney sınırımıza çevrildiği şu günlerde, Erdoğan'ın, Türkiye'nin 4. büyük kentinden bugün yapacağı açıklamaların ve vereceği mesajların hiç de sıradan olması beklenmiyor.
Hele ki;
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bile "Sınırımızda terör uzantılarını kabul etmiyoruz" açıklamasının ardından, Afrin'e yönelik başlayan bu askeri operasyon, hemen hemen Türkiye'nin ana gündem maddesiyken.Planlamaya göre;
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün iki ayrı yerde konuşacak.
Önce;
FSM'deki "hastane alanı" olarak bilinen alanda, Bursalılara hitap edecek olan Erdoğan, ardından da hemen yanındaki Tofaş Spor Salonu'nda partisinin İl Kadın Kolu kongresine katılacak.
Malum.
Erdoğan'ın bu programı için, sadece AK Partililer değil, bürok-ratlar da bir süredir adeta alarmda.
Hatırlanacaktır;
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla Bursa'ya daha önce 4 kez geldi.
Bugün de 5. ziyareti olacak.
Son olarak;
Yaklaşık 9 ay önce Anayasa değişikliğinin oylandığı 16 Nisan referandumuna 11 gün kala Bursa'ya gelen Erdoğan, bugün bir başka ilk'i de gerçekleştirecek.
Yine hatırlanacaktır;
Recep Altepe döneminde yıkılarak "Atatürk Stadyumu Meydanı" adı verilen alanda konuşan ilk lider olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de FSM'deki "hastane alanı" olarak bilinen yerde de halka seslenen ilk lider olacak.
Kuşku yok ki;
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bursa ziyaretinin bir başka önemi de var.
Kısa bir süre önce;
AK Parti Genel Merkezi'nin aldığı kararlar doğrultusunda, aralarında Bursa'nın da bulunduğu bazı şehirlerde, belediye başkanları değiştirilmişti.
Yaklaşık;
2.5 ay önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan ve geldiği ilk günden beri de göz dolduran Alinur Aktaş, başta ulaşım olmak üzere 3 milyon nüfuslu Bursa'nın kronik sorunlarını da deyim yerindeyse kucağında bulmuştu.
Ne var ki;
Acilen çözülmesi gereken bu sorunlara genel bütçe desteği gerekiyor.
Beklenti;
Bu müjdeyi bugün Bursalılara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği yönünde.
Bu arada;
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Bursa ziyaretinin bir başka önemi de 2019 seçimleri.
Öncelikli olarak;
Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimler için, teşkilatları yenilenen partisinin kurmaylarına ve tabanına hedef koyan ve başarı sözü isteyen Erdoğan, bugün Bursalı partililerinden de aynı sözü isteyecek.
Siyasetin hararetlendiği;
Dış politikanın da sertleştiği bugünlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Bursa ziyareti, görebildiğimiz kadarıyla hayli etkili olacak.
Hele ki;
AK Parti'nin 2002'den beri "kalesi" konumundaki Bursa'yı fazlasıyla önemsediği bilinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Bursa'dan yine mutlu ayrılacağı gibi, Bursalıları da müjdeleriyle mutlu etmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.