Hava Durumu

ERDOĞAN'IN SEFERBERLİK ÇAĞRISINA SÖNMEZ'DEN 86 MİLYONLUK YATIRIM

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 08:09

Kritik bir gündü dün.
Önce...
Sabah saatlerinde;
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan TESK'in Genel Kurulu'nda konuştu ve ekonomiyi olumsuz etkileyen döviz kurundaki dalgalanmaya karşı mücadele verildiğini anlattı.
Erdoğan;
"Faiz konusundaki hassasiyetinin değişmediğini" de hatırlatarak, oranların çok yüksek olduğuna vurgu yaptı.
Dahası;
Bankaların kredi faizlerini aşırı yükselterek, yangının üzerine körükle gitmesi halinde bundan herkesin zararlı çıkacağı uyarısında da bulundu.
Erdoğan;
Bir nevi, tekrar uyardı Merkez Bankası'nı.
Ve;
Bu açıklamanın ardından, gözler Merkez Bankası'nın dün öğleden sonra açıklayacağı duyurulan faiz kararına gelmişti ki...
Merkez Bankası;
Faizi 6.25 gibi yüksek bir oranda artırdı ve yüzde 17.75'ten yüzde 24'e taşıdı.
Gerçi;
Bu kararla dolar ve euro'da sert düşüş yaşandı ama...
Faizler;
2004'ten beri en yüksek seviyeye çıkmış oldu.
İşte;
Böylesine bir günde, güzel haber, medya grubumuzun da bağlı olduğu Sönmez Holding'den geldi.
Bir süredir;
Dış kaynaklı olarak piyasalarda yaşanan dalgalanmaya rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile büyümeye devam eden Sönmez Holding, Bursa ve Türk ekonomisine duyduğu güveni, toplam 86 milyon lira gibi büyük bir yeni yatırımla taçlandırdı.
Tekstile yapılan bu yeni dev yatırımla üretim kapasitesinin daha da artırılmasıyla, istihdama da katkı sağlanmış olacak.
Söz konusu;
Yeni yatırımı, "Türk ekonomisine olan güvenlerinin asla sarsılmadığını" söyleyerek müjdeleyen Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in, "Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde büyümeye dönük stratejilerimiz devam ediyor" sözleri çok önemliydi.
Doğrusu...
Böylesi kritik ekonomik bir zamanda, bireysel düşünmek ve "bekle-gör" stratejisi uygulamak yerine, Sönmez Holding'in büyük oranda yatırımlar gerçekleştirmeye devam etmesinin tek karşılığı var, o da Celal Sönmez'in vatan sevgisi ve bu ülke insanına olan güveni.

RUMELİSİAD'DA BAYRAK DEĞİŞİMİ

2006 yılında kurularak Bursa'da önemli bir eksikliği gideren Rumelili Sanayici ve İşadamları Derneği (RUMELİSİAD), kan değişimine gidiyor.
Yarın;
RUMELİSİAD binasında gerçekleştirilecek olağan kongrede, bayrak değişimi yaşanacak ve yeni dönem yönetim kurulu başkanlığı görevi Erol Kılıkçıer'den, başkanvekili Ömer Kumova'ya geçecek.
Bünyesinde;
43 farklı sektörde faaliyet gösteren 300'ün üzerinde, 11 Balkan ülkesi kökenli üyesi bulunan RUMELİSİAD'ın yeni yönetim kurulunda da değişim bekleniyor.

KAKAVA FESTİVALİ'NE İMZA TÖRERNİNE GİTTİ

"Umut" adlı şiir kitabından sonra, "Gülümse" adlı ikinci kitabını da yazan CHP Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel, kitaplarının imza töreni için bir davet de Kırklareli Belediyesi'nden aldı.
Kırklareli'de;
Dün başlayan "28. Karagöz kültür sanat ve kakava festivali"ne giden Demirel, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun davetiyle, festival alanında kitaplarını Kırklarelililer için de imzalamaya başladı.

ŞAHİTLİĞİ KILIÇDAROĞLU YAPACAK, NİKAHI DA BAŞKAN SALMAN KIYACAK

Yarın;
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in en mutlu günlerinden biri.
Kısa bir süre önce; Yalovalı Gürer ailesinin oğlu Mert Can ile evlilik yolunda ilk adımı atan Side Bozbey, yarın akşam TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenecek hayli geniş çaplı bir törenle dünya evine giriyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı törende, damadın Yalovalı olması nedeniyle Side-Mert Can çiftinin nikahını ise, sürpriz bir isim, Yalova'nın CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman kıyacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.