Hava Durumu

Erdoğan'ın bu salon tercihi Bursa için bir mesaj olmalı

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2018 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 07:32

1971 yılında tamamlanıp Bursa'da sporun hizmetine girdiğinde Atatürk Spor ve Sergi Sarayı adıyla Türkiye'nin de en görkemli salonlarından biri olarak göz kamaştırıyordu.
Nitekim;
Biraz gecikmeli olarak hemen yanındaki alanda yapılan 470 kişilik Atatürk Yüzme Havuzu da 1985 yılında devreye alındığında her iki kompleks, Bursa'nın de yükünü almaya başlamıştı.
Geçmişte;
TOFAŞ SAS basketbol takımı ile Sönmez Filament voleybol takımına konuk olan yerli ve yabancı takımlar sayesinde de Türkiye çapında tanınan Atatürk Spor Salonu, 1983 yılından sonra değişen siyaset anlayışıyla birlikte siyasi buluşmaların da adresi oldu.
Özellikle;
90'lı yıllardan sonra çok sayıda partinin liderini ve başbakanları ağırladı.
Yanı sıra;
Pek çok sanatçının konserleri yıllarca, Bursa'nın tek büyük salonu olarak bu salonda yapıldı.
Hatırlıyoruz da;
Bir hafta sonu için gençlik konserlerinde, diğer hafta için de voleybol ve basketbol maçı için bilet kuyruklarında çok bekledik salonun önünde.
Parkelerinin yanı sıra;
Fuayesi, güreş, boks ve kondisyon salonlarıyla göz kamaştıran 2900 seyirci kapasiteli Atatürk Spor Salonu, ne yazık ki hızlı gelişmelere ve ihtiyaçlara zamanla ayak uyduramadı.
En başta kapasite yetersiz kalmaya başladı.
Sportif standartlar bu salona uymamaya başladı.
Ses ve ışık sistemleri çağın gerisinde kaldı.
Kullanılan malzemeler eskidi.
Bina iyice yaşlandı.
Nitekim;
Bu salondan en başta siyaset camiası elini çekti, ardından da sanat camiası.
Malum.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da pazar günkü Bursa programını Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Nilüfer'deki Bursa'nın en yeni spor salonunda gerçekleştirdi.
Temeli;
1995 yılında atılmasına karşın 19 yıl sonra hizmete giren Nilüfer Spor Salonu şu anda kentin en rantabl salonu.
Yapılan;
İsim sponsorluğu sözleşmesi ile adı Tofaş olarak değiştirilen 5 bin kişilik salon dahi, 3 milyon nüfuslu Bursa'ya yetmiyor.
Öyle ki;
İstanbul'da ve Ankara'da da örnekleri olmak üzere en az 10 bin kişi ka-pasiteli yeni spor salonlarına Bursa'nın fazlasıyla ihtiyacı var.
Diyeceğimiz şu.
Bir şekilde Atatürk Stadı yıkılmışken, giderlerinin fazlalığı ve güncelliğini yitirmiş olması nedeniyle Atatürk Spor Salonu ve yanındaki Atatürk Yüzme Havuzu da artık yıkılmalı.
Elbette isim hakkı korunarak.
Yani;
Oraya yapılacak yeraltı otoparkının üzerine geniş bir şekilde yeşil alandan oluşturulacak meydana Atatürk ismi verilerek.
Böylece;
Kentin farklı bir bölgesine hem yeni ve daha büyük bir spor salonunun kazandırılmasının önü açılmış olur, hem de Bursa yeşil ağırlıklı­­ gerçek bir meydana kavuşmuş olur.
Bunca işi arasında;
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da böyle bir projeye nasıl bakar bilmiyoruz ama, edindiğimiz izlenim, Aktaş'ın da bu salonun yıkılmasına sıcak baktığı yönünde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.