Hava Durumu

Devletinin ricasını kırmadı bağış miktarını 75 milyona çıkarıp, merhuma dua aldı

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2017 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 04:53

Yanında;
Yıllarca çalıştığımız Sönmez Holding'in kurucusu merhum Ali Osman Sönmez, ileriyi gören bir insandı.
Bursa'ya;
İlk modern ofisleri (Sönmez İş Sarayı) kazandırıp, Bursalılar'ı yürüyen merdivenle ilk kez tanıştırmıştı.
Yalova Yolu'nda Bursa'nın ilk süper marketini açıp, Bursalılar'ı alışveriş arabalarıyla serbestçe alışveriş yaptıran da Sönmez'di.
Yine;
Değil Bursa'da, Türkiye'de bile ilk sivil havacılığı (Sönmez Havayolları) başlatanlar arasındaydı merhum işadamı.
Türkiye'nin vergi şampiyonlarından Sönmez Holding'i yönetip, yanında binlerce kişi çalıştırırken, Ali Osman Sönmez bir taraftan da eğitim ve sağlık alanında hayır hizmetleri yapıyordu.
Mesela;
Kanser tehlikesine karşın günümüzde daha yeni yeni onkoloji hastaneleri açılırken, Ali Osman Sönmez bu eksikliği bundan 27 yıl önce görmüştü.
Muradiye'deki;
Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ni 1990 yılında, dönemin hükümeti ile birlikte tasarlayan ve tamamen kendi parasıyla 1993 yılında halkın hizmetine sunan da Ali Osman Sönmez'di.
250 odalı Türkiye'nin en modern Onkoloji Hastanesi'ni, memleketi olan Bursa'ya armağan eden Sönmez, sadece Bursalı kanser hastalarından değil, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Denizli ve Çanakkale başta olmak üzere pek çok ilden gelen hastaların duasını alıyordu ki, hâlâ da alıyor.
Türkiye'de;
Sadece 4 hastanede bulunan 3 boyutlu kanser uygulaması yapabilen tomoterapi cihazına sahip olan Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ni, bu nedenle de neredeyse Türkiye genelinde bilmeyen kanserli hasta ve yakını yok gibi.
***
Eminiz ki;
Sanayicilik, işadamlığı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Odalar Birliği Konsey Başkanlığı, Sönmez Holding İdare Meclisi Başkanlığı ile 20. dönem Bursa Milletvekilliği yapan Ali Osman Sönmez, aramızdan ayrıldığı 2001 yılından sonra da, eserlerinden faydalananlardan dua almaya devam ediyor.
İşte;
24 yıl önce o hastanenin açıldığı günkü heyecanı bu kez dün Acemler'de merhum Ali Osman Sönmez'in adını taşıyacak olan Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde yaşadık.
Hem;
Sönmez Holding'in yönetimini, hem de hayırseverlik vazifesini babasından devralan Celal Sönmez, bu kez de Bursa'da bir rekor denebilecek parayı, ailesiyle birlikte devlete bağışladı.
Merhum babasının adını taşıyacak Bursa'nın en modern kamu hastanesinin yapımı için devlete daha önce verdiği 50 milyon liralık sözünü, 25 milyon lira daha artırarak tam 75 milyon lira bağışlayan Celal Sönmez, eşi, oğulları, gelinleri ve torunlarıyla birlikte dünün en mutlu, en gururlu kişisiydi.
***
Planlamaya göre;
Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek 750 yataklı Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi, 2019 yılında hizmet vermeye başlayacak.
Bursa merkezindeki kamu hastanesi ihtiyacını tamamen giderecek olan dev hastane, Onkoloji Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi, Zübeydehanım Doğumevi ile Çekirge Çocuk Hastanesi'ni de bünyesinde barındıracak.
Temeli;
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere siyaset, iş, spor, bürokrasi ve medya dünyasının temsilcileriyle birlikte atılan dev hastane, hayırsever Sönmez Ailesi'nin de büyük bir övünç kaynağı olacak.
Hayırlı ve uğurlu olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.