Hava Durumu

Bursa'dan vereceği mesajlarla ülke politikasını açıklayacak

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2018 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 07:43

Bursa'da; AK Parti teşkilatları deyim yerindeyse 10 gündür alarm pozisyonunda.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı bu pazar günü Bursa'da ağırlamaya hazırlanan parti kurmayları, Ankara'dan gelen görevliler nezdinde hazırlıkların sonuna geldiler.

Pazar günü; Partisinin Bursa İl Kadın Kolu kongresine katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ziyareti, Cumhurbaşkanı sıfatıyla Bursa'ya yapacağı 5. ziyaret olacak.

Son olarak; Yaklaşık 9 ay önce, 16 Nisan referandumuna 11 gün kala Bursa'ya gelerek Atatürk Stadyumu Meydanı'ndan Bursalılar'a seslenen Erdoğan, bu kez de Nilüfer'deki Tofaş Spor Salonu'ndan seslenecek.

Özellikle; ABD'nin, Türkiye'nin güney sınırında 30 bin kişilik YPG ordusu kurma kararı almasının ardından sert açıklamalar yapan Erdoğan'ın, pazar gününe değin olası gelişmeler sonrasında Bursa'dan bir hayli önemli mesajlar vermesi de bekleniyor.

Mudanya'da kafaları karıştıran operasyon

Geçtiğimiz hafta; Mudanya Belediyesi'nin iki başkan yardımcısı Akın Poroy ve Erkan Altıntaş "görülen lüzum üzerine" görevden alındılar.

Belediyede; Poroy, Zabıta ile Kültür ve Sosyal İşler'den, Altıntaş da ulaşım ve temizlik işlerinden sorumluydu.

Bilindiği kadarıyla iki isim de, iki yılı aşkın süredir sorumluluk alanlarında başarılı isimlerdi.

Ne var ki, iki isim de görevden alındılar. İşin ilginci; İki Başkan Yardımcısı'na bu şaşırtıcı kararı, Başkan Hayri Türkyılmaz'ın değil de, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman'ın tebliğ etmesi!

Nitekim; Gerek Poroy'un, gerekse Altıntaş'ın idari amirleri İlçe Başkanı değil, direkt olarak Belediye Başkanı. Buna rağmen, iki isim de görevden alındıklarını, belediyenin değil, partilerinin başkanlarından öğrendiler. Bu da, Mudanya'daki kararın en dikkat çeken yönü oldu.

CHP'nin yeni başkanı Akkuş ilk kez AS TV'de

Güçlü rakibi İsmet Karaca'yı 58 oy farkla yenerek CHP'nin yeni İl Başkanı seçilen Hüseyin Akkuş, dün yapılan törenle görevini eski İl Başkanı Şadi Özdemir'den alarak koltuğuna oturdu.

Bursa'da; Gerek yeni, gerekse radikal bir dönemin başlangıcı olarak görülen Akkuş'un seçilmesi, CHP'ye yeni bir boyut kazandıracak görünüyor.

1994-1999 döneminde SHP kimliği ile Görükle Belediye Başkanlı'ğı yapan deneyimli siyasetçi Akkuş, yeni dönemin işaretlerini ilk kez bu akşam AS TV'de anlatacak.

Saat 20.15'te başlayacak canlı yayında konuğumuz olacak olan Akkuş, CHP'nin Bursa'daki 2019 vizyonunu aktaracak.

Bu rezalet tüm ülkeye Bursa'yı meşhur etti!

Dikkatinizi mutlaka çekiyordur. Bursa'da; tekerlekli sandalyeli yolcuyu otobüse almayan özel halk otobüsü meselesi, 3 gündür Türkiye'nin gündeminde.

Ulusal gazeteler ve televizyonlar, Bursa'da yaşanan bu insanlık rezaletini veriyorlar kaç gündür.

Engelli kadını otobüse almayan sürücü, bilmeden bir şey daha yaptı, Bursa'da yıllardır şikayet konusu olan yeşil halk otobüslerinin durumunu da tüm Türkiye'ye duyurdu.

Böylece; Bursalılar'ın çilesini AK Parti'nin Ankara'daki yöneticileri de görmüş oldular. Bursa'ya; Sonradan gelen sürücülerin kural dışılıkları nedeniyle yıllardır BURULAŞ'ın anketlerinde bile en kötü notu alan yeşil halk otobüsleri için umarız ki, yeni Belediye Başkanı Alinur Aktaş artık radikal bir karar alır.

Türkleri tek partide buluşturursa?

Hatırlanacaktır:

Komşu ülke Bulgaristan'da, kısa bir süre öncesine değin bir tek Türk partisi vardı.

Ülkedeki yerel ve genel seçimlerde ise gerek orada yaşayan Türkler, gerekse Türkiye'deki çifte vatandaşlar, oylarını tek bir yere atarlardı. Ve sandıktan da güçlü çıkılırdı.

Türkler; Hem hükümet ortağı olurlardı, hem de bazı belediye başkanlıklarını alırlardı.

Ne var ki; Son yıllarda Bulgaristan'da izlenen yanlış politikalar sonucu Türk partilerinin sayısı arttı. Haliyle hem görüşler ayrıştı, hem de oylar bölünmeye başladı. Böyle olunca da, Bulgar parlamentosunda Türkler'in temsil oranı düşmeye başladı.

İşte bu noktada; Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu'nun girişimi çok yerinde. Parti liderlerine "birleşin" çağrısında bulunup bizzat görüşmeler yapan Gençoğlu, bu birleşmeyi sağlayabilirse, merhum babası Mümin Gençoğlu gibi çok büyük bir dava işini başarmış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.