Hava Durumu

Bu gece yaşananlar hiçbir zaman unutulmayacak

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2016 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 07:24
Hemen herkes;
Dün gece bu temmuz sıcağında evlerinde veya dışarıda parklarda dinlenirken bir anda, saat 22.00 sıralarında yaşanan sıra dışı gelişmelerle karşılaştı.
Önce;
Televizyon ekranlarına İstanbul Boğaziçi ve FSM köprülerinin silahlı askerler tarafından kapatıldığı görüntüleri yansıdı.
Ardından;
Başkent Ankara’da savaş uçaklarının alçaktan geçişler yaptığı gözlendi, sonra da caddelerde tanklar görüldü.
Haklı olarak;
Hiç kimse anlayamadı başta neler olduğunu.
Peşi sıra sosyal medyada yorumlar başladı.
Kimileri;
Bir terör saldırısına yönelik operasyonlar olduğunu söyledi, kimileri de geniş kapsamlı bir askeri tatbikat olduğunu ifade etti.
Dahası;
Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’ın rehin alındığı ve bazı askerlerin darbe girişiminde bulunduğu bilgisi yayıldı tüm yurda.
İş bu noktada ciddileşmeye ve insanlar da bir anda televizyonları başına iyice yönelmeye başladığında ilk patlak, Başbakan Binali Yıldırım’ın hükümete karşı ‘darbe kalkışması’ yapıldığı açıklamasıyla tavan yaptı.
Bir süre sonra da;
TSK’nın resmi sitesinden açıklama geldi.
Ve;
Ordunun yönetime el koyduğu duyuruldu resmi olarak.
İşte bu noktada asıl fotoğraf ortaya çıkmaya başladı.

Nitekim;
Bir süre sonra devletin resmi televizyonu TRT’den de darbe girişiminde bulunan askerlerin, TRT spikerine okuttuğu askeri darbe bildirisi okutuldu.
Milyonlarca kişi;
Kendilerini yıllar öncesine götüren o anları şaşkınlıkla, endişeyle, panikle ve korkuyla izledi.
Okunan bildiride;
Siyasi irade, vatana ihanetle suçlandı, yargılamaların yapılacağı iletildi ve sonra da tüm yurtta sıkıyönetim ilan edildiği duyuruldu.
Neredeyse;
Tüm Türkiye yaşananları büyük bir şaşkınlıkla izliyordu ki, gözler bu kez de bir kaç gündür tatilde olduğu öğrenilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çevrildi.
Erdoğan;
Bulunduğu yerden cep telefonları aracılığıyla görüntülü olarak televizyon kanallarına bağlanarak, darbe girişimine karşı sert sözler söyleyip, halkı da meydanlara çıkmaya ve demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.

Nitekim;
Bu çağrının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güvende olduğunun anlaşılmasının ardından insanlar bir anda ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara, caddelere, meydanlara çıkmaya başladı.
Bu noktada;
Durup dururken Türkiye’nin dengesini bozan fotoğraf biraz daha netleşmeye başladı.
Ve;
Darbe girişiminde bulunan askeri personelin, TSK içindeki bir grup muvazzaf subayın emir ve komutasıyla harekete geçtiği anlaşıldı.
Hükümet kanadından yapılan çağrılar neticesinde, insanlar bir anda, bulundukları şehirlerde ve ilçelerde sokaklara adeta akın ederken, sabaha kadar da “demokrasi nöbeti” tuttular sokaklarda.
Sabaha karşı Bursa Hakimiyet’in sayfalarını değiştirdiğimiz ve bu yazıyı kaleme aldığımız saatlerde yaşanan darbe girişiminin fotoğrafı da iyice netleşmişti.
Türkiye durup dururken dün gece gerçekten çok önemli bir virajdan geçti. 
Halkın desteğiyle de girişim bastırıldı.
Yetkililer tarafından “paralel yapıya” mensup olduğu belirtilen bir grup askerin kalkıştığı bu darbe girişimi, görünen o ki bu sabahtan itibaren Türkiye’de yeni bir sayfanın açılmasına da yol açacak.
Nitekim;
Türkiye, toplu yargılamalara, tutuklamalara ve TSK içinde yoğun bir ayıklanmaya şahit olacak görünüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.