Hava Durumu

Başbakan’ın açacağı bu güzergah Bursa trafiğine nefes aldıracak

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2016 01:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2016 01:39
İçinden çıkılmaz bir hale gelen ama şehir girişlerindeki polis kontrol noktalarının kaldırılması ve okul saatlerinin düzenlenmesi gibi tedbirlerle biraz nefes aldırılan Bursa trafiği, 28 Aralık’ta biraz daha rahatlayacak.
Uzunluğu;
433 kilometre olan İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun tamamlanmasının yavaş yavaş sonuna geliniyor olması, Bursa’yı da yakından ilgilendiriyor.
Nitekim;
Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri olan otoyolun, Gemlik-Bursa arasındaki 25 kilometrelik güzergahı, 28 Aralık’ta Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle hizmete girecek.
Böylece;
28 Aralık’tan itibaren İstanbul ile Bursa arasındaki ulaşım, kesintisiz olarak gerçekleşmeye başlayacak.
Yani;
Otoyolu kullanarak İstanbul’dan gelip, mecburen Gemlik’ten çıkmak zorunda kalan araçlar, artık Gemlik’e hiç girmeden yeni açılacak olan bu 25 kilometrelik yolu kullanarak direkt olarak Bursa çevre yoluna çıkacaklar.
Bu durum;
Şehri transit geçmek isteyen ama Gemlik-Bursa arasını mecburen kullanmak zorunda kalan ağır tonajlı araçların, Bursa trafiğinden çıkması anlamına gelecek ki, epeyce büyük bir yoğunluk kalkacak.
***
Bilmeyenler;
Veya güzergahı gözlerinin önüne getiremeyenler için söyleyelim.
Açılacak olan 25 kilometrelik yol, halen Ovaakça’dan Gemlik’e giderken sağda görülen viyadüklerden oluşuyor.
Güzergahta;
Toplam 6 viyadük ve 1240 metrelik bir tünel bulunuyor.
İşte;
Bu yolun devreye girmesiyle isteyen sürücüler bugün nasıl Yalova ve Orhangazi’yi isterlerse görmüyorlarsa, artık Gemlik’i de görmeyecekler ve bu ilçelerden otoyolla teğet geçecekler.
Ve;
İstanbul-Bursa artık çok daha yakınlaşacak.
***
Tabii;
Söz konusu bu 25 kilometrelik güzergahın devreye girmesiyle, şehir içi yollarının rahatlayacak olmasının dışında Bursalılar için bir başka avantaj da gelecek.
O da;
Halen kullandığımız büyük çevre yolunun uzunluğunun toplam 53 kilometreye çıkacak olması ve bu yolun şimdiki gibi ücretsiz olarak kullanılacak olması.
Yani;
Bursa Çevre Yolu’nun başladığı İzmir Yolu’ndaki Başköy’den, Ankara Yolu’ndaki Turanköy’e kadar olan bölüm için sürücülerden ücret alınmayacak.
Böylece;
Bursa trafiğinin çok önemli bir yükünü alan ve kısa bir süre önce de asfalt yenileme çalışmaları tamamlanan büyük çevre yolu, güzergahının daha uzayacak olmasıyla çok daha kullanışlı hale gelecek.
Ve;
Şehir içi trafiğine girmek istemeyen gerek Bursalı araç sürücüleri, gerekse transit geçiş yapmak isteyen araç sürücüleri için büyük bir kolaylık olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.