Hava Durumu

Bağıra bağıra gelen operasyon yeni bir dönemin de başlangıcı

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2016 04:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2016 04:59
Deyim yerindeyse; İki aydır adeta bağıra bağıra geliyordu HDP’ye yönelik bir operasyon.
6 Eylül’de;
Bu sütunlardan şunları paylaşmıştık:
“Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, PKK/KCK davasında yargılanan 8 HDP milletvekili için duruşmaya zorla getirme kararı çıktı.
HDP’li vekiller;
Uzunca bir süredir ifade vermeye gitmeyeceklerini ifade ediyorlardı.
Anlaşılan o ki;
İlgili mahkeme, görülen davalarda ifade vermeye gelmemeleri üzerine bu kararı aldı.
Şimdi artık;
Mahkeme heyeti, isterse tutuklu yargılama da yapabilir”
Keza;
Bu yazımızda;
HDP Eş Başkanı Demirtaş’ın, PYD Başkanı Salih Müslim ile Almanya’nın Köln kentinde, kürsüden yaptıkları Türkiye düşmanlığını da paylaşmıştık.
Bu nedenle de;
Ankara’da artık bardağın taştığını tahmin ettiğimizi ve her an için HDP’ye yönelik bir operasyonun yapılabileceğini söylemiştik.
Zaten;
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın tutuklanmasından sonra her an için artık olası hale gelmişti bu durum.
Nitekim;
Perşembeyi cumaya bağlayan gece başlatılan operasyon sonucu çok sayıda HDP milletvekili gözaltına alındı.
Bir kısmı adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Bir kısmı da tutuklandı.
Tutuklananlar arasında, partinin Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da bulunması hayli dikkat çekici.
Tıpkı;
6 Eylül’de paylaştığımız öngörümüz gibi, HDP’li vekiller artık tutuklu yargılanacaklar.
Ama;
Bugün yaşananları, 1994 yılında polisin TBMM’ye girip DEP milletvekillerini gözaltına almasıyla karıştırmamak gerekiyor.
Bu durum, Türkiye’de yeni bir dönemin de başlangıcı olarak görünüyor.
Çünkü;
Söz konusu uygulama ve kararlar, hem iç siyasette, hem de dış politikada mutlaka yeni stratejileri de beraberinde getirecektir.

Ayaklanmaya çağırdı ve gözaltına alındı

Kamuoyu;
Terör suçundan cezaevinde yatarken milletvekilli seçilmesiyle tanımıştı onu.
Ama;
Asıl olarak polise attığı tokatla gündeme gelmişti HDP’li Sebahat Tuncel.
Dün;
“Gün, herkesin sokağa çıkma günüdür, artık söz hükmünü yitirmiştir, direniş zamanıdır” diye basın açıklaması yapınca, gözaltına alındı.
Halkı;
Ayaklanmaya davet eden ve “özgürlük isteği” adı altında ülkeyi bölmeye çalışan eylem ve fiilleri nedeniyle gözaltına alınan Tuncel hakkında da dosyalar bulunuyordu.

6 aydır Türkiye’ye gelmeyen vekiller

Hatırlayın.
PKK’lı teröristlerin cenaze törenlerine katılıp, taziyelerini bildirdiklerinde HDP’nin Van Milletvekili Tuğba Hezer ile Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’a müthiş bir tepki oluşmuştu kamuoyundan.
Bu yılın mayıs ayının başıydı yaşananlar.
Ülkede adeta büyük bir infial yaşanmış, HDP’ye yoğun bir tepki oluşmuştu.
İşte;
Bu tepkinin ardından tutuklanabilecekleri korkusuyla her ikisi de aniden yurtdışına çıkmıştı.
Haliyle;
Kaçtıkları kanaati hasıl olmuştu.
Ama;
Sarıyıldız, İngiltere’de 10 günlük bir program için bulunduğunu hemen döneceğini söylemiş, Hezer de Fransa’da olduğunu ve parti programlarının bitmesinin ardından Türkiye’ye döneceklerini açıklamıştı.
Yani;
Kaçmadıklarını ve korkmadıklarını açıklamışlardı.
Ama nedense;
6 aydır bitmedi Avrupa’daki programları.
Ne oldu peki şimdi bu kişilerin “kuyruğu dik tutan” o sözleri?
Daha ilginci;
Türkiye’ye gelmeyecekleri açıkça belli olan bu kişiler, teröristbaşı Fethullah Gülen’in bir dönem emekli maaşı aldığı gibi milletvekilliği maaşı alıp, Türkiye aleyhtarlığı yapmaya devam ediyorlar.

Bakan Müezzinoğlu bugün Bursa’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir dizi program için bugün Bursa’da olacak.
Önce;
Orhangazi’de başlayan “Gedelek Turşu Festivali”ne katılacak olan Bakan Müezzinoğlu, daha sonra partisinin İl Başkanlığı’nca düzenlenen “İl Danışma Kurulu”na geçip, partililerine hitap edecek.
Müezzinoğlu, Orhangazi’nin ardından İznik’e geçip, belediye tarafından yaptırılan “Eko turizm tesisi”nin de açılışını yapacak.

Ankara’daki nikahta dikkat çekenler

Bursa Hakimiyet’in;
Dünkü haber başlığındaki gibi gerçekten de “görkemli nikah”tı perşembe akşamı Ankara’daki merasim.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in oğlu Enes Çelik ile Şanlıurfa İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’nun kızı Ezgi Büyükhatipoğlu’nun nikahları, Hacettepe Üniversitesi’nin kongre merkezinde hem kalabalık bir davetli topluluğu ile hem de görkemli bir törenle kıyıldı.
Nikahın en önemli özelliği ise devletin zirvesinin bu nikahta olmasıydı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın nikah şahidi olduğu törende, çok sayıda kabine üyesi ve milletvekili de hazır bulundu.
Siyasilerin ve bürokratların çokluğunun dikkati çektiği törende, bir başka dikkat çeken de Bursa protokolünün yanı sıra iş, siyaset, spor, sanat ve medya temsilcilerinin neredeyse tamamının bu törende bulunmalarıydı.
Keza;
AK Parti’nin eski ve yöneticilerinin de davetli olduğu nikaha bu nedenle asıl damgayı Bursa’nın vurduğunu söylemek mümkün.
Mustafa Ceceli’nin kısa konseriyle başlayan ve ardından Bursa’nın eski müftüsü Mehmet Emin Ay’ın okuduğu kuran tilaveti ile devam eden merasim, barkovizyondan verilen görüntülerle de dikkat çekti.
Karadeniz’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Çelik’in çay toplarken çekilen fotoğrafları ile başlayan, ardından Artvin görüntülerinin, sahnede tulum çalan sanatçının ezgileriyle süslendiği gecede, barkovizyondan 15 Temmuz gecesine dair yansıyan kahramanlık görüntüleri ise davetlilerden yoğun alkış aldı.
Yüzlerce davetlinin huzurunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kıydığı nikah, gerçekten de görülmeye değerdi. Genç çiftin yanı sıra Çelik ve Büyükhatipoğlu ailelerini bir kez daha tebrik ediyoruz.

Uzlaşma öncesinde bir buluşma gibi

Haliyle;
Sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin 1 saat süresince görüşmeleri akıllara aynı şeyi getirdi.
AK Parti’nin uzunca bir süredir istediği başkanlık sistemini 15 Temmuz sonrasında sürpriz bir şekilde tartışmaya açan Bahçeli’nin, olası taslağın TBMM Genel Kurulu’na getirilmesi halinde destek verip vermeyeceği henüz bilinmiyor.
Ancak;
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde hassasiyetlerini dile getirdiği ve bir uzlaşma zemininde buluşulmaya yakın olunduğu şeklinde algılanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.