Hava Durumu

Alinur Aktaş'ın bu uygulamaları Bursa trafiğine nefes aldıracak

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2018 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 08:37

Dikkatinizi mutlaka çekiyordur.
Özellikle de Bursalı sürücülerin.
Büyükşehir Belediyesi'nin;
Tamamlanan ya da halen devam eden birtakım şerit genişletme çalışmalarıyla birlikte, Bursa trafiğinin sıkıştığı ana arterlerde küçük de olsa bir- takım rahatlamalar görülmeye başlandı.
Özellikle;
Büyük kavşaklarda pik saatlerde yaşanan trafik sıkışıklığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatlarıyla şerit artırılarak giderilmeye çalışılıyor.
Bu yönde;
Ada ya da yeşil alanlardan, bir araç genişliğinde tıraşlama yapılarak ana yollara kazandırılan yeni şeritler kısmen de olsa yükü hafifletiyor.
Bu arada;
Özellikle Avrupa şehirlerinde yıllardır kullanılan "ada'sız kavşak" uygulamasının artırılıyor olması da Bursa trafiğini rahatlatacak bir başka uygulama.
Hatırlanacağı gibi;
Bursa'da bu yöndeki ilk uygulama, İzmir Yolu'nda Carrefour önündeki Orhaneli Kavşağı'nda Recep Altepe döneminde yapılmış ve ortadaki ada kaldırılarak, tamamen araç trafiğine açılmıştı.
Şimdi;
Bu uygulama, diğer kavşaklarda da yapılıyor.
Mesela;
Trafik en sıkıştığı bölgelerden biri olan Esentepe Kavşağı'nda da ortadaki ada kaldırılıyor ki, o bölgede de önemli bir rahatlama bekleniyor.
Bu sayede;
Bir sürücü, ada etrafında dönerken hem iki trafik ışığına birden takılıp yoğunluk yaratmayacak, hem de kavşak hızlı geçileceğinden arkadaki yolda şişmeler yaşanmayacak.
Yine;
FSM Bulvarı'nın Mudanya Yolu tarafındaki giriş ve çıkışlarında da geceli gündüzlü çalışılarak ilave şerit yaratılıyor.
Ortaki yeşil alanın bulunduğu refüjden yapılan tıraşlama ile FSM Bulvarı'na birer şerit daha kazandırılarak, Esentepe Kavşağı'ndaki beklemelerin önüne geçilmesi öngörülüyor.
Böylece;
7'den 70'e kent insanının en büyük ortak sorunu olan trafik sıkışıklığı meselesi, şimdilik küçük ama mantıklı dokunuşlarla rahatlatılmaya çalışılıyor.
Keza;
Bursa trafiğinin özellikle akşam saatleri ile hafta sonunda gün boyunca adeta tıkandığı bölgelerden biri de malum Korupark Kavşağı ve Emek girişi.
Görebildiğimiz kadarıyla;
Büyükşehir Belediyesi Emek girişinde de şerit ilave çalışması yapıyor.
Ancak sürücü olarak bu noktada bir önerimiz var Başkan Aktaş'a.
O yolda araç parkları yasaklanmadığı sürece çözüm almak mümkün olmaz.
Dahası;
Büyükşehir Belediyesi'nce, Emek girişinde hazır bir ilave şerit açılırken, ortadaki refüjün komple kaldırılarak yerine plastik sabit dubalar konulması, caddenin daha da genişlemesini sağlayacaktır.
Ama gördüğümüz kadarıyla bu düşünülmüyor.
Bu önerimizin Başkan Alinur Aktaş'ın değerlendireceğini umuyoruz.
Sözün özü;
Şu anda bile pek çok Bursalı'nın, trafikte biraz olsun rahatlamalar yaşandığını söylediği süreçte, bu noktasal çalışmaların daha da artmasıyla, muhtemelen bu sorundan orta vadede kurtulacağız gibi görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.