Hava Durumu

Aktaş: Bursa'yı haftalık hedeflerimiz rahatlatacak

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 08:08

Büyükşehir'de;
Alinur Aktaş'lı dönemde 60 gün geride kaldı.
Başta trafik ve ulaşım olmak üzere Bursa'nın kronik sorunlarının çözümü yönünde harekete geçen Başkan Aktaş'ı önceki akşam AS TV'de konuk ettik.
Deyim yerindeyse tüm sorunları masaya yatırdık ve sorduk kendisine.
Yaptıkları planlamaya göre;
1 Aralık 2017'den, 31 Aralık 2018'e değin önlerine hedefler koyduklarını anlatan Aktaş, Bursa'nın hafta hafta rahatlayacağını ve özellikle trafik konusunda kısa zamanda yüzde 40'a varan rahatlama yaşanacağını anlattı.
Mesela;
Bursa'nın en önemli 25 kavşağında geceli gündüzlü çalışmalara başlandığını anlatan Aktaş, denetimlerin de sıklaşmasıyla Kestel-Görükle hattında iyileşme sağlandığını gördüklerini söyledi.
Bursa'da;
Trafik akışını yavaşlatan unsurlardan birinin de bu hatta bulunan 170 giriş çıkış olduğunu söyleyen Aktaş, bunların büyük bölümünün kapatılacağını, akışa engel olan unsurların ortadan kaldırılacağını aktardı.
Artık;
Minibüsler ile halk otobüslerine de bir düzen getirileceğini, iki sıralı parkların ortadan kaldırılacağını da ifade eden Aktaş, "Bazı uygulamalarımız birilerini üzebilir ama şehir halkından başka derdimiz yok" diyerek de kararlılık mesajı verdi.
Bursaray'daki;
75 istasyondan 65 tanesinde otopark bulunmamasının da bir başka etken olduğunu anlatan Aktaş, toplu taşımanın özendirilmesinin yanında, fiziksel yeniliklerle Bursalıların çok yakında istediği çözüme kavuşacağının da bilinmesini istedi.

Gereksiz bilboard'lar kaldırılacak

Başkan Aktaş; Bir de bilboard çöplüğüne dönüşen Bursa'yı, bu kirlilikten temizleme kararı almış.
"Her yere bilboard konulmuş, görsel anlamda büyük bir kirlilik yaratıyorlar" diyen Aktaş, bazı yerlerde trafiği tehlikeye bile düşüren bu bilboard'ların kaldırılacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.