Hava Durumu

AK Partili iki belediyenin stratejik koltuklarına Bursa'dan iki transfer

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2017 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2017 08:08

Özellikle;
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, kurucusu olduğu partisinin başına yeniden geçmesiyle birlikte büyük bir değişim ve dönüşüm içine giren AK Parti'de sürpriz kararlar sürüyor.
Kabinenin değişimi,
Genel Merkez yönetiminin değişimi,
İl başkanlarının değişimi,
Ve;
Belediye başkanlarının değişiminin ardından bu rüzgar bürokratlarla da devam ediyor.
Bursa'da;
Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti'nin yeni İl Başkanı Ayhan Salman'ın koordinasyonunda, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun da bilgisi dahilinde süren yeni yapılanma, kentin hem idari, hem de siyasi yapısında fazlasıyla hissediliyor.
Bir dönemin yerine, yeni bir dönemin açılmak istendiği gözlenen bu değişim ve dönüşüm hamlesinin, 2019 hedefleri doğrultusunda Bursa'nın ve Bursalı'nın lehine olması da özellikle amaçlanıyor AK Parti kurmayları tarafından.
Bu arada;
Bursa'daki bu idari değişimler kapsamında iki bürokrat, önemli bir farklılık göstererek, kentin, başka şehirlere ihraç ettiği isimler kervanına katıldılar.
Bursa'da;
Yıllarca TEDAŞ'ta yöneticilik yaptıktan sonra 2012 yılından itibaren BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Talat Özen, sürpriz bir davet ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne transfer oldu.
BUSKİ'den;
Emekli olacağını düşünürken Balıkesir'in yeni Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun davetiyle BASKİ Genel Müdürlüğü görevine getirilen Talat Özen, şimdi enerji alanındaki deneyimlerini Balıkesirliler için kullanacak.
Yine;
Özellikle Bursa'da AK Parti camiası içinde çok tanınan isimlerden olan ve hatta Cemalettin Torun'un yerine Bursa İl Başkanlığı için adı geçen isimlerden biri olan Abdurrahman Tığ da dün çok sürpriz bir kararla İstanbul'a transfer oldu.
Bursalı Tığ;
İstanbul'un yeni Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın özel daveti ile belediye iştiraklerinden biri olan Medya AŞ'nin Genel Müdürü oldu.
Tıpkı;
Bursa'da Alinur Aktaş'ın bazı belediye şirketi yöneticileriyle çalışmak istememesi gibi, İstanbullu Başkan Mevlüt Uysal da değişime ilk olarak 28 belediye şirketinden biri olan Medya AŞ'den başladı.
Ve;
Genel Müdür Yunus Göksuçukur'un istifasını isteyerek yerine Abdurrah Tığ'ı atadı.
Ulusal çaptaki bir finans kurumunun Genel Müdürlüğü görevinden MEDYA AŞ'nin başına geçen Tığ, Bursa'daki siyasi ve idari kariyerini şimdi İstanbul'da sürdürecek.
Doğrusu;
Dün kulağımıza gelen bu kararla, belediye şirketi olan Medya AŞ'yi de ilk kez duyduk.
Tığ'ı;
Telefonla arayıp tebrik ettiğimizde şirketin de yapısını biraz tanımış olduk.
Tığ'ın;
Aktardığına göre 2011 yılında kurulan şirket, kanal kurulumu, grafik tasarım hizmetleri, sosyal medya hizmetleri, basılı hizmetler, web tasarım hizmetleri, basın danışmanlığı ve halkla ilişkiler hizmetlerinin yanı sıra, günümüzün en etkili görsel hizmetlerinden olan tanıtım filmleri ve belgesel filmler gibi prodüksiyon hizmetleri veriyor.
İstanbul'un;
Yüzlerce noktasında ekranları da bulunan Medya AŞ, halka direkt ulaşım noktasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi için çok önemli bir yer tutuyor.
Şimdi;
Siyaseten de böylesine stratejik bir yere, İstanbul'un yeni Belediye Başkanı'nın, Bursalı bir ismi transfer etmesi fazlasıyla dikkat çekici.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.