Hava Durumu

AK Parti İl Başkanlığı'ndaki sürpriz buluşmanın yansıması

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2017 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2017 08:15

Bursa'da;
AK Parti İl Başkanlığı görevine atandığı günden bu yana Ayhan Salman ile Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik çeşitli törenlerde karşılaşıyor ve bir araya geliyorlardı.
Gerçi;
Çeşitli etkinlik, düğün ve protokol buluşmalarında eski Bakan Çelik, yeni İl Başkanı Salman'a "hayırlı olsun" dileklerini bizzat iletiyordu ancak gerek partinin il yönetiminin yapılanması, gerekse ilçe kongreleri süreci nedeniyle iki isim baş başa bir araya gelemiyordu.
Dahası;
Siyasi nezaket gereği hem Başkan Salman, kendisinin tecrübelerinden yararlanmak istediğini söylüyordu Çelik'e, hem de eski Bakan Çelik, ilk fırsatta kendisini partide ziyaret edeceğini ifade ediyordu Salman'a.
Şu da bir gerçek ki;
AK Parti İl Başkanı Salman göreve gelir gelmez yoğun bir tempo içine girdi. Başarılı da oldu.


Çünkü;
Türkiye'nin 4. büyük teşkilatını reorganize etmek, hareketlendirmek, yorgunları dinlendirmek ve de 17 ilçede kongre hazırlığı yapmak hiç de kolay değildi.
Salman bu süreçten başarıyla geçti, il yönetiminin yanı sıra 14 ilçede yepyeni yönetimler kurulmasına öncülük etti.
Şimdi de bu hafta yapılacak Osmangazi kongresi ile haftaya yapılacak olan Nilüfer ve Gemlik kongrelerinin çalışmaları kaldı geriye.
Bu arada;
Büyükşehir Belediyesi'nde de gerçekleşen değişimle birlikte, Bursa'nın sorunlarının çözümü ve Bursalılar'ın isteklerinin karşılanması noktasında yeni Başkan Alinur Aktaş ile son 1 aydır yoğun bir çalışma içine girdi.
Böylesine bir süreçte, Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik de yoğundu.
Örneğin son 1 haftada;
Afganistan Cumhurbaşkanı'nın Kafkasya ve Türk Cumhuriyetleri'nden sorumlu Başdanışmanı Şakir Karger ve Milli Güvenlik Kurulu Danışmanı Sancar Karger'le bir araya geldi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleşen Milli İstihdam Şurası toplantısına katıldı.
Dönüşte de;
Önce Şanlıurfa'dan gelen alt işveren temsilcileriyle, taşeron uygulamalarıyla ilgili bir araya geldi.
Bir gün sonra da Şanlıurfa'dan gelen yazar ve gazeteciler ile değerlendirme toplantısı yaptı.
Bu arada;
Çeşitli STK'ların organizasyonları ile nikah şahitliği yaptığı düğünler nedeniyle de İstanbul-Bursa-Ankara üçgeninde adeta mekik dokudu.
İşte;
Yaklaşık iki aydır süren bu yoğun tempoda, denk geldiklerinde birbirlerine verdikleri sözleri hatırlatan Salman ve Çelik, önceki akşam yapılan haftalık il yönetim kurulu toplantısında bir araya geldi.


Önce;
Salman'ı makamında ziyaret eden eski Bakan Çelik, sonra da Salman'la birlikte toplantı odasına geçerek il yönetim kurulu buluşmasına katıldı.
Rutin haftalık değerlendirmeler ile kongre süreçlerinin konuşulduğu buluşmada, eski Bakan Çelik de AK Parti'nin yeni kurmaylarına siyasi ve idari tecrübelerini paylaştı, ülke siyasetine dair de genel bir sunum yaptı.
Yerel yöneticilerin bilgi sahibi olması nedeniyle Şanlıurfa'da kendi döneminde hayata geçirilen projeleri de anlatan deneyimli siyasetçi Çelik, asıl olanın "milleti anlamak" olduğunu söyledi.
Nitekim;
Çelik dün de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret edip "hayırlı olsun" dileklerini iletti ki, Aktaş'a da bazı önerilerde bulundu.
Kuşku yok ki;
Halen sürdürdüğü parlamenterlik görevi ile uzun yıllar kabinede görev alması nedeniyle Faruk Çelik, hem yerel yönetimlerde, hem de ulusal siyasette önemli tecrübelere sahip oldu.
Şimdi bu tecrübelerin, yerel yöneticilerle paylaşılıyor olması, hiç kuşku yok ki Bursa'ya fayda olarak dönecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.