Hava Durumu

Yıllar geçtikçe değeri daha iyi anlaşıldı

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2019 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 08:16

Bursa Büyükşehir Belediye başkanlarından Hikmet Şahin'i zamansız kaybetmemizin üzerinden 10 yıl geçmiş. Dün, onun ölüm yıldönümüydü. Bursa'ya nasıl bir iz bıraktığını, sadece dünkü sosyal medyada yapılan paylaşımlara göz ucuyla baktığımızda gördük.
Şahin, İnegöl'de iki dönem görev yaptıktan sonra büyükşehir başkanlığına aday olduğunda 'Bursa'ya sınıf atlatacağım' sloganıyla yola çıkmıştı. Seçimi kazanınca da gerçekten Bursa'nın yıllardan beri en büyük sorunu olan ulaşımla başladı. Vizyonu ve insani ilişkileri çok güçlüydü. Yüksek İhtisas Kavşağı'ndaki bat-çık'la başladı. Acemler'deki düğümü yargılanmayı bile göze alarak çözdü. Kent Meydanı, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi bir çırpıda aklımızda kalan Bursa'ya damga vurmuş eserleri. Bugünlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarıyla gündeme gelen Hanlar Bölgesi'nin çevresindeki binaların temizlenmesi ikinci dönem majör projesiydi. Avam projesi bile heyecan yaratmıştı ama olmadı. Stadyumla ilgili projesi de vardı. Belki onun hazırladığı proje uygulansaydı bugün 600 milyon lira para harcanmasına rağmen sıkıntıları bitmeyen Timsah Arena sorunu ortaya çıkmayacaktı.

İnegöl'de bayrağı devrettiği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün sosyal medya hesabından Şahin ile ilgili bir dakikalık bir video klip yayınladı. 'Değerli Büyüğüm, Kıymetli Hocam, Bursa Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Hikmet Şahin'i vefatının 10. yılında rahmetle yad ediyorum. Miras bıraktığı eserleri koruyup, nicelerini kazandırmak için canla başla çalışıyoruz' yazısıyla paylaşılan videoda, Şahin'in iki vurgusu dikkatimizi çekti.
Bunlardan biri; 'Taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği bir gerçek var. Bursa'da iz bırakan eserlere imza attık' sözleri ve finalde yer alan halk türküsünden alınan 'Dünyasına dünyasına aldırma dünyasına dünya benimdir diyenin dün gittik yasına...' dizesiydi.
Bir değer paylaşım ise gazeteci ağabeyimiz Tahsin Ardıç yaptı. Şahin ile tavla oynarken çekilmiş fotoğrafını paylaşan Ardıç, nevi şahsına münhasır bir kişilik olarak nitelendirdiği Şahin'le aralarında geçen bir diyalogu anlattı:
Yüksek İhtisas Kavşağı'nın yapıldığı günler. Ardıç, bir sohbet sırasında sorar; Bir önceki dönemde, birkaç ay öncesine kadar maaş ödemekte zorlanırken, kavşak için parayı nereden buldunuz? Şahin, gülümseyerek yanıt verir. Sigorta primlerini iki ay yatırmayınca kaynak oluştu. Sonra onu da yatırırız.
Bu tür cesur yaklaşımları iz bırakan belediye başkanlarında görmüştük. Hikmet Şahin de bunlardan biriydi. Bursa için çalıştı ve değeri yıllar geçtikten sonra anlaşıldı...

DEVECİ ARMUDU 40 YILDA BURSALI OLDU

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ve Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, dün Sönmez Medya'yı ziyarete geldi.

Bir ellerinde geçtiğimiz eylül ayında alınan coğrafi işaret belgesi, diğerinde ise deveci armudu. Asıl gövde gösterisini geçen hafta TBMM'de yapmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da deveci armudu ikram etmişlerdi. O gün mecliste bir tona yakın deveci armudu dağıtılmıştı. Bu sayede televizyon kanalları ve ulusal gazetelerde haber olan deveci armuduyla ilgili önemli bir tanıtım başarısı da sağlanmıştı.
Ödünç'ün bundan sonra işi zor. Meclis'e her gittiğinde deveci armudu soracaklar. O tedbirini almış zaten. Ailesi de üretici olduğu için aracının bagajında sürekli armut bulunuyormuş.

Bursa Büyükşehir Belediye başkanlarından Erdem Saker'in kooperatifçiliğe örnek olarak gösterdiği Ağaköy'ü geçen hafta yazmıştım. Sulama gelince Gürsulular, iyi gelir elde edecekleri ürün aramış ve santa maria ile deveci armudunda karar kılmışlardı.
Deveci armudunun Gürsu'ya gelmesinin ilginç öyküsünü de Kamil Dönmez anlattı. Deveci armudu 40 yıl önce Samsun'dan gizlice getirilerek çoğaltılmış. Bursa'ya boşuna göçmen kenti denilmiyor. Meyvesi bile Samsun'dan gelmiş ve tıpkı göçle gelenler gibi Bursalı olmuş...

AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE MÜJDELİ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü'nde Bursa'da dün 236 bin 440 adet fidan toprakla buluştu. Ağaçlandırma çalışmalarından önce sabah saatlerinde yine ormanlarla ilgili Ankara'dan müjdeli bir haber geldi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösterecek Gemlik, İznik, Karacabey ve Bilecik'in Bozüyük ilçelerinde işletme müdürlüğü kurulmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karacabey ziyaretinde çalışmaların başlatıldığını açıklamıştı. Ardından AK Parti Bursa Milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Zafer Işık İznik ve Gemlik'te de kurulması için girişimleri başladı ve sonunda istenilen elde edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.