Hava Durumu

Yerel sorunların tespiti için anket, adaylık için önseçim

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2018 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 08:02

Seçim yorgunluğu ve yaz rehavetinin ardından siyasi partilerde seçim hareketliliği başladı. Hareketlilikten öte artık aday adaylarının da sahne almaya başladığını görüyoruz.
Yakın zamana kadar kurultay tartışmalarının yaşandığı CHP, uzun soluklu deneyimlerin verdiği refleksini kaybetmeyerek, seçim startında yine bir araya gelmesini bildi.
İzmir ve Adana'nın ardından 'Yerel Yönetimler, 2019 Yerel Seçimlerine Hazırlık ve Değerlendirme Bölge Toplantısı' dün Nilüfer'deki Plaza 16'da gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kağan Salıcı, Muharrem Erkek ve Orhan Sarıbal'ın yanı sıra Bursa, Kütahya, Afyon, Çanakkale, Balıkesir, Yalova, Düzce, Sakarya, Bilecik il ve ilçe örgütleri ile belediye başkanları katıldı.
Ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan ve daha sonra 3 genel başkan yardımcısıyla birlikte başkanlık divanında yer alan İl Başkanı Hüseyin Akkuş, yerel seçim ve aday belirleme yöntemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
Akkuş, tüm ilçe başkanlarıyla yaptıkları görüşmelerde, 'mail yoklaması' ve hakim gözetiminde önseçim konusunun ele alındığını belirterek,, 'Bursa'da önseçim yapılması konusunda teveccüh oluştu' dedi.
Bursa'nın kötü yönetildiğini savunan Akkuş, yerel sorunların tespiti için anket yapılacağını da açıkladı. 17 ilçenin tamamında ulusal bir çapta çalışan bir şirkete anket yaptıracaklarını kaydeden Akkuş, bu ankette her ilçenin ilk 10 sorununun belirleneceğini ve seçimlerde bunların oluşturulacak ortak bir dille seçmene aktarılacağını anlattı.

ÖZGÜN KOŞULLAR DİKKATE ALINMALI

Başkan Akkuş ve Genel Başkan Yardımcısı Salıcı'nın konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Hem toplantı öncesi hem de toplantı sonrası CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve eski il başkanlarından Erhan Sevimli ile konuşma fırsatı bulduk.
Sevimli ve Kayışoğlu'nun ortak görüşü demokratik bir yöntem olan önseçimin yapılması yönünde. Ancak bölgeye ve kişiye göre değişebilen özgün koşullar da dikkate alınmalı.
Toplantının çok verimli geçtiğini anlatan Kayışoğlu, konuşmacıların yerel yönetimlerle ilgili değerlendirme ve önerilerinin alındığını söyledi. Kayışoğlu'na göre, ülke büyük bir ekonomik sıkıntıdan geçiyor ve vatandaşlar bu sıkıntılardan kurtulmak için seçimi fırsat olarak görüyor. O yüzden bu dönemde parti içi sorunları bir yana bırakmak gerekiyor.
2015 yılı seçimlerinde önseçimle belirlenen milletvekili adaylarından biri olan Kayışoğlu, önseçim tercih olsa da yerel seçimlerde her bölgenin farklı özellikleri olabileceğine dikkat çekti.

BAŞKAN DÜNDAR, ATA YURDUNDA

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın hızına yetişmek mümkün değil. Önceki gün telefonla görüştüğümüzde Semerkant'ta olduğunu söyleyen Dündar'ın dün öğle saatlerinde Panorama Müzesi'nin tanıtımı için bir canlı yayında olduğunu görünce şaşırdım. Öyle az buz değil 4 bin küsur kilometrelik yol.
Başkan Dündar'ın sebebi ziyareti; kardeşlik protokolü imzalamak. Geçen nisan ayında Türkiye ile Özbekistan arasında kardeşlik bağının güçlenmesi ve kültürel değerlerin paylaşılması adına Osmangazi Belediyesi Özbekistan'ın Turakurgan Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı.
Başkan Dündar'ın bu ziyaretinde protokole Turakurgan'da da imza atıldı. Özbekistan'a gidilmişken Semerkant ve Buhara'yı da ziyaret etmeden olmaz. Taşkent'ten 4 saat uzaklıktaki Semerkant ve Buhara Başkan Dündar'ı büyülemiş. İki kentteki eserlerin çok iyi korunduğunu vurgulayan Dündar, Özbekçe'nin de dikkatli dinlenmesi halinde temelde Türkçe olduğu için rahatlıkla anlaşıldığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.