Hava Durumu

Yemen'den değil Bursa'dan kahve

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2019 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2019 08:10

Tekstille başlayan Bursa'nın sanayi yolculuğu otomotivle devam ediyor. Aslında ön plana çıkan bu iki sektörün yanı sıra birçok alanda sanayi üretiminde Bursa liderliğini sürdürüyor. Mobilya ve tarım yeni yükselen yıldızlar.
2 yıl önce izleme fırsatı bulduğum Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen ve dünya gıda devlerinin sahne aldığı Anuga Fuarı'nda Bursa'daki gıda konusunda ne kadar iddialı firmalara sahip olduğunu görmüştüm.
Gıda üretimi ve özellikle dondurulmuş gıda sektörü önümüzdeki yıllarda Bursa'nın adını başarı listelerine yazdıracak.

***
Dün sektör değiştirerek, Bakgörler Gıda'nın genel müdürü olan eski meslektaşımız Murat Taydaş'ın daveti üzerine Bursa'nın Türkiye'nin en önemli kahve üretim merkezlerinden biri olduğunu öğrendik. İnşaat sektörüyle tanınan Bakgörler, 20 yıldan beri gıda alanında da faaliyet gösteriyormuş.
Son yıllarda yoğunlaştıkları alan kahve üretimi. 5 yılda gerçekleştirilen inovatif yatırımlarla Türkiye'nin üçüncü büyük kahve üreticisi konumuna yükselen firmanın tesisleri adeta bir laboratuvar gibi. Beyaz önlük ve galoş giyip, dezenfeksiyondan geçtikten sonra gezdiğimiz tesis, son model makinelerle üretim yapıyor. Stick olarak adlandırılan hazır kahve çeşidi sayısı 150'ye ulaşmış. Bilinen alışveriş mağazaları zincirlerine satışın yanı sıra kendi markalarıyla üretim de yapan firma, her ay Brezilya'dan ithal edilen 2 bin 500 ton kahve işleyerek, katma değerli ürün haline getiriyor. Uluslararası geçerliliği olan kalite belgelerine sahip olan firmanın İngiliz Perakendeciler Birliği'nin verdiği ve ürünler için kırmızı pasaport değeri taşıyan sertifikası ihracat kapılarını açıyor.
İç piyasanın yanı sıra 25 ülkeye de ihracat gerçekleştiren ve 100 kişiye istihdam sağlayan firmanın hedefi Türk kahvesi ve diğer ürünlerde marka haline gelebilmek.

SARAÇOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Kanunla kurulan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), turizmin en önemli kuruluşlarından biri.
Yaptığı çalışmalar bacasız sanayi olarak adlandırılan turizme katkı sağlayan TÜRSAB faaliyetlerini yönetime bağlı bölgesel temsil kurulları aracılığıyla yürütüyor. Bursa'da son 2 yıldan beri TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanlığı görevini Murat Saraçoğlu başarıyla yürütüyor. Saraçoğlu bu görevinin yanı sıra Bursa Turizm Platformu'nun da koordinatörlüğünü yapıyor.

Üç gün önce Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu (BTK) seçimleri gerçekleştirildi. Bursa ve Yalova illerini kapsayan genel kurula TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir ve TOAR İhtisas Başkanı İbrahim Tanrıverdi de katıldı. Tek liste ile yapılan seçimlerde Murat Saraçoğlu, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.
Saraçoğlu'nun başkanlığını yapacağı Güney Marmara Temsil Kurulu da şu isimlerden oluştu:
'Hasan Uz, Ömer Eski, Erol Bodur, Gülşen Erice, Hüseyin Salih, Ekrem Aladağ'
Seçim sonuçlarını değerlendiren Saraçoğlu, yeni döneminde Bursa turizmi için ulusal ve uluslararası alanda başlatılan çalışmaların devam edeceği mesajını verdi. Hedeflerinin 'Bursa'yı turizmin marka şehri' yapmak olduğunu vurgulayan Saraçoğlu, Asya ve Uzakdoğu pazarlarına tanıtım atağı, acentaların yurt dışında pazarlama ve satış gücünün artırılması, nitelikli personel istihdamı konularına yoğunlaşacaklarının altını çizdi.

YEREL YÖNETİMLER'İN KONUĞU ALPER TABAN

ASTV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programının bu akşamki konuğu merkez ilçeler dışında 300 bine ulaşan nüfusuyla Bursa'nın en büyük ilçesi olan İnegöl'ün Belediye Başkanı Alper Taban olacak. Taban, mobilya sektörü ile Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan ilçede hayata geçireceği projeleri anlatacak.
E-Belediyecilik çalışmalarıyla İçişleri Bakanlığı'ndan ödül alan Taban, temizlik konusunda oluşturulan farkındalık çalışmaları hakkında da bilgi verecek. Yerel Yönetimler bu akşam saat 20.30'da ASTV'de...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.