Hava Durumu

Vekillere yaz tatili yok

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2019 09:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2019 09:20

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk seçiminin yapıldığı 24 Haziran'ın üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen siyasetçiler deyim yerindeyse nefes alamadı.
Bakanların belirlenmesi, meclis komisyonları derken, tatil yapamayan siyasetçiler için yerel seçimler için aday belirleme ve kampanya dönemi başladı. Ardından tam yerel seçim bitti dendiği anda İstanbul'un yeniden sandık başına gitmesi milletvekillerine yeni görev çıkardı. AK Parti ve CHP Bursa Milletvekilleri hem itiraz döneminde hem de kampanya süresince İstanbul'da kamp kurdu.


AK Parti'li vekiller, meclisin yasama döneminin sona ermesiyle uzun soluklu tatile hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa gezisi ile sahadan ayrılamadı.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, yoğunluk nedeniyle AK Parti'den seçilen ilçe belediye başkanlarını ziyaret edebilme fırsatını bu hafta bulabildi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Gemlik AK Parti İlçe Başkanlığı görevine atanan Mehmet Şamil Yiğit'i ziyaret etti.
AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ile birlikte gezilerini sürdüren Çavuşoğlu'na ziyaretleri sorduk.


Çavuşoğlu'nun ilk izlenimi; başkanlarda ve teşkilatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamanın verdiği yüksek moral oldu.
Başkanlarla yaptığı görüşmelerde yatırım ve vizyon projeleri masaya yatırılırken, merkezi idareden beklentiler soruldu, çözüm için Bursa veya Ankara nezdinde girişimde bulunmak için notlar alındı. Belediyelerin en büyük sorunlarından biri borçlar ve finansla ilgili. Çavuşoğlu, bu sorunun çözümü için İller Bankası, kredi fonlamaları ve destek için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, şu mesajı verdi:
'Önümüzdeki birkaç ay içinde var olan sıkıntıları yavaş yavaş aşarız. Ardından ilçelerde bir taraftan büyükşehir, kendi yatırımlarıyla hizmetler artarak devam edecek'

MURAT DAĞI'NDAN SAKARYA MEYDANI NÖBETİNE

CHP'nin Bursa vekillerinin durumu da AK Parti'den farklı değil. İstanbul'da günlerce süren sandık nöbetlerinin ardından kampanya için İstanbul'da kamp kuran CHP'li vekillerden Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa'ya döner dönmez bu kez çevre sorunları için kolları sıvadı.


Kaz Dağları, İznik, orman yangınlarıyla ilgili incelemelerini sürdüren Kayışoğlu, bu hafta Ege Bölgesi'nin cennet köşelerinden biri olan Murat Dağı'nda altın madeni açılmaması için yapılan gösteride yer aldı.
Kayışoğlu'nun son eyleminin adresi ise Sakarya Kent Meydanı'ydı. Sakarya'da bulunan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı 'uyanık kal' çağrısının yapıldığı 12 saatlik oturma eylemi dün sabah 06.00'da yağmur altında gerçekleştirilen basın toplantısıyla sona erdi.


Eylemi zaman zaman sosyal medya hesaplarından canlı yayınla kamuoyuna duyuran Kayışoğlu, 'Yerli ve milliyiz diyenlerin savunma sanayimizi Katarlılara satmasına izin vermeyeceğiz' dedi.

LİMAK, SOKAKTAKİ CAN DOSTLARININ MAMA KAPISI OLDU

Onları bin yıllar önce doğadan kopararak evcilleştirdik ve birlikte yaşamaya alıştırdık. O yüzden onların yaşamlarını sürdürme sorumluluğu da bizlere ait.
Sokakta yaşayan can dostlarımız kedi ve köpeklerden bahsediyorum. Sıcak yaz günlerinde bir kap su ve mamayı onlara çok görmememiz lazım.


Bu sorumluluğu hisseden Limak Uludağ, örnek ve insanlık adına çok önemli bir çalışma başlattı. Limak Uludağ'ın hizmet bölgesi olan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'daki 100 işlem merkezinin önünde artık mama ve su kapları var. Bunları kontrol eden ve denetleyen görevlileri de... En önemlisi de sürdürülebilir hale getirilmesi. Artık Limak Enerji'nin harcama kalemleri arasında mama da yer alacak.
Çalışmayı Limak Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce, sosyal medya hesabından 'Dünyanın tek sahibi biz değiliz. Sokaklarda konuşamayan dostlarımız var. Dostlarımızı unutmayalım. 100 işlem merkezimizin önüne mama ve su koyduk. Sen de yap' diye kamuoyuna duyurdu.
Limak Uludağ'ın sosyal sorumluluk adımını umarız diğer kurumsal yapılar da örnek alır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.