Hava Durumu

'Vallahi 16 ay sonrası ile ilgili özelde bir hesabım yok'

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2017 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2017 07:38

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki gün Merinos AKKM'de 'Acil Eylem Planı'nı açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Hançerli Medresesi Kültür Merkezi'nden yapılan dört tele-vizyonun ortak yayınına katıldı.
Aktaş, aralarında benim de bulunduğum Olay TV'den İhsan Aydın, Line TV'den Kübra Ulutaş ve Bursa TV'den Ali Mollasalih'in sorularını yanıtlarken, hem başkanlık sürecini hem de 16 aylık yol haritasının ayrıntılarını anlattı.
Bunların arasında en ilginci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirmesinden 15 gün öncesine ait olanı.
Tarih; Beştepe'deki görevlendirmeden 15 gün önce. Henüz tebliğ edilmiş hiçbir şey yok ama başkanın kim olacağına dair tahminler yürütülüyor. Aktaş, kendisinin de değerlendirilebileceği düşüncesiyle geceleri ufak ufak ders çalışmaya başlamış. Bir gece saat 02.30 sıraları eşi Sevinç Aktaş, Alinur Aktaş'ın evraklar arasında boğulduğunu görünce, 'Sen delisin ne yapıyorsun' diye sormuş. O da 'Bursa ile ilgili ders çalışıyorum. Görevlendirme olursa zorluk çekmem. Olmazsa da İnegöl dışındaki konuları öğrenmiş olurum' yanıtını vermiş.


Başkan Aktaş, bunun yanlış anlaşılmamasının altını özellikle çizerek, 1 Kasım'da Külliye'deki görevlendirmeye kadar kendisinin tercih edildiğini bilmediğini vurguladı.
Peki ya 16 ay sonrası?
Siyasetin insanların gönüllerini kazanma sanatı olduğunu ifade eden Aktaş, bu soruya 'Samimi olarak bütün Bursalıların huzurunda söylüyorum. Vallahi 16 ay sonrası ile ilgili özelde bir hesabım yok. Bu 16 ayı ne kadar dolu dolu değerlendirip hizmet edersek ne mutlu. Bütün bunlara baktığınızda insanlar fayda maliyet analizi yapacak ve partimiz de Bursa'da yaşayanlar da, buna göre karar verecek' yanıtını verdi.
Belediyenin borçlarıyla ilgili değerlendirme de yapan Başkan Aktaş'a göre, her şeyi belediye yapacak anlayışından vazgeçilmeli. Yap- işlet- devret modeliyle yapılacak çok proje var. Hayırseverler bulunabilir. Ankara imkanları kullanılabilir. Bunun yanı sıra en önemli gelir kaynağı da arsa satışı olacak.
Aktaş, 'Kaçarı göçeri yok. Yapacağımız uygulamalarla arsa da üreteceğiz. Şehri büyüteceğiz. Bunu yaparsanız değerli arsa üretirsiniz. Bir taraftan tasarruf yaparken, diğer taraftan ek kaynaklarla bunu kontrol altına alabiliriz' dedi.

Beyin fırtınası ekibi kurdu

Aktaş'ın daha önce basına yansımayan bir çalışmasını da program sırasında öğrendik. Halen belediye personeli dışında 7-8 kişiden oluşan bir ekibi var. Kendisi bunlara 'beyin fırtınası' ekibi adını vermiş. Danışma veya istişare kurulu olarak da isimlendirilebileceğini kaydeden Aktaş, önümüzdeki günlerde bu ekibi genişletecek ama hiçbiri yine belediye kadrosunda olmayacak. Aktaş'a göre, yapılacak işlerde veya şehre dair herkesin görüşü bu danışma kurulunda ele alınacak.

Doğanbey'de en iyi çözüm yeşil alan

Acil eylem planı toplantısında Doğanbey kentsel dönüşümünü 'şehrin böğrüne saplanan bir hançer' olarak nitelendiren Başkan Aktaş, geçen süre içinde bu konuda detaylı çalışma yapmış. Yapım tekniğinden dolayı tıraşlamak yani binaların kat sayısının azaltmak mümkün değil. Bu bölgede 2 bin 300 daire var. Ortalama baz rakamlar alındığında ortaya çıkan mali tablo 900 milyon- bir milyar civarında. Aktaş, ilk bakıldığında muazzam gibi bir rakam görülse de bunun imkansız olmadığını söyledi. Aktaş, 'Hedefi koymamız gerekiyor. Asıl amaç oranın tamamen boşaltılması olmalı. Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgilenmesi ve Dünya Mimarlık Zirvesi'nde Doğanbey'in kötü örnek olarak gösterilmesi bizim elimizi güçlendiren konular. Daha önce yaptığımız gibi kendi yerinde dönüşümle 500 sene geçse bu sorun yine çözülmez. Ciddi bütçelerimiz var. Bunlar bizim için çok ürkütücü rakamlar değil. Bu rotada hareket etmek durumundayız' dedi.

Oğlu ameliyat oldu, gidemedi

Aktaş, başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri çok yoğun bir tempo ile çalışıyor. Bu yüzden ailesiyle de yeterince ilgilenemiyor. İstanbul'da özel bir şirkette mimar olarak çalışan 23 yaşındaki oğlu Hilmi Safa, Acil Eylem Planı'nı açıkladığı gün ameliyat oldu. Basit bir ameliyat olsa da netice itibarıyla narkoz verilmiş. Toplantı olduğu için Aktaş, İnegöl'de ameliyat olan oğlunun yanında olamamış. İlk sitem de eşinden gelmiş. Eşi, Aktaş'a akşam saatlerinde 'çocuk iyi, merak etme' mesajını göndermiş. Tabii sonunda ünlem olan bu mesaj üzerine Aktaş, telefon açarak 'Tam aramak üzereydim' demiş. Eşinin sitemi bir yana, Aktaş, oğlunun ameliyatını İnegöl'deki arkadaşları aracılığıyla dakika dakika izlemiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.