Hava Durumu

Vali İzzettin Küçük'ten duygusal veda

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2018 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 08:28

Kamu görevlileri için atama veya tayin kaçınılmaz bir gerçek. Özellikle de yüksek derecedeki yöneticilerin kafalarında atandıkları gün, ne zaman tayin olacaklarıyla ilgili soru işaretiyle göreve başlarlar.
Cumhurbaşkanlığı'nın cumartesi günü yayımlanan kararnamesiyle 2 yıl 4 aydan beri Bursa'da görev yapan İzzettin Küçük, merkez valiliği uygulaması kaldırıldığı için Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı.
19 yıl kaymakamlık 10 yıl da valilik yapan İzzettin Küçük de mülki amirlik görevinde 15 tayin görmüş. Hafta sonu Bursa'dan ayrılacak İzzettin Küçük, Bursa'ya vedasını Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda yaptı.
AK Parti'li vekiller İstanbul'daki havaalanı açılış töreninde CHP'liler ise Nilüfer'deki kutlamalarda olmasına rağmen Crowne Plaza'daki resepsiyon oldukça kalabalıktı. Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük, resepsiyona katılanları kapıda karşılayarak tek tek tokalaştı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç Emniyet Müdürü Osman Ak, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın katıldığı resepsiyonda Vali İzzettin Küçük, Atatürk vurgulu cumhuriyet bayramı ve veda içerikli konuşmasında oldukça duygulandı.
'Değerli hemşerilerim, aynı zamanda sizlere arzı veda etmek istiyorum' sözleriyle başladığı veda bölümünde zaman zaman boğazı düğümlenen ve gözleri dolan Vali İzzettin Küçük, kararnamenin yayınlandığı günden beri şükür makamında olduğunu söyledi. Böyle bir hassas görevden alnı ak ve sağlıkla ayrılmanın büyük bir nimet olduğunun altını çizen İzzettin Küçük, gösterdikleri yakın ilgi dolayısıyla tüm Bursalılara ve kendisine 10 yıl valilik imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
Vali İzzettin Küçük'ün bu konuşması salonda uzun süre alkışlandı.
Resepsiyona bir yıl önce istifa ederek Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılan Recep Altepe de katılarak, Vali İzzettin Küçük'e veda etti.

İYİ PARTİ YEREL SEÇİME İDDİALI HAZIRLANIYOR

İYİ Parti, 24 Haziran seçimlerine tabir yerindeyse hazırlıksız yakalanmıştı. Bu süreci desteğiyle aştığı CHP ile 'Millet ittifakı' yaparak seçime giren İYİ Parti, 31 Mart'taki seçimlere iddialı hazırlanıyor. Görev değişikliğinin yaşandığı Bursa il teşkilatı dün Sönmez Medya'yı ziyaret ederek, yerel seçim stratejilerini anlattılar.
Başkanlık divanı üyeleri Yurdanur Oktay, Oğuz Hançer, Nurettin Bacak, Birol Mumcu, Haluk Hısımcıl ile birlikte gelen yeni İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, yedeklerle birlikte yönetim kurulunun 60 üyesi ve 17 kişilik başkanlık divanıyla yerel seçim için kolları sıvadıklarını söyledi. Cuma günü Gönlüferah Otel'de düzenleyecekleri basın toplantısında, hem yeni yönetimin tanıtılacağını hem de yerel seçim stratejilerinin açıklanacağını kaydeden Dr. Bahadır'a yerelde ittifak olup olmayacağını sorduk.
Dr. Bahadır, 24 Haziran'daki ittifakın seçmen nezdinde tereddütlere neden olduğunu ifade ederek, yerel seçimlere toplumda karşılığı olan kendi adayları ile gireceklerini söyledi. Dr. Bahadır, 'İl genel meclisi oyları partimize gelen oylar olacaktır. Ancak, bazı bölgelerde karşılıklı dirsek temasları olabilir' sözleriyle ittifakın sandıkta gerçekleşeceği mesajını verdi.
İYİ Parti, seçim kazanmak istediği Gemlik için özel bir strateji de geliştirdi. Dr. Adnan Bıyıklı'nın aday olması dolayısıyla istifa ettiği teşkilatın kampanyayı daha güçlü yürütmesi için başkanlık divanı üyesi Birol Mumcu, seçim sonuna kadar Gemlik'te görev yapacak.
Dr. Bahadır, geçen yerel seçimlerde Dr. Bıyıklı'nın yüzde 33 oy aldığına dikkat çekerek, 'Mevcut başkan yüzde 38 ile seçilmişti. Burada seçimi kazanmak için var gücümüzle çalışacağız' dedi.

BAYKAL: BEN DAHA İYİSİNİ YAPARIM

Aday adayları arasında en hareketli yarış Mudanya'da yaşanıyor. Mevcut başkan Hayri Türkyılmaz'ın yanı sıra 4 aday adayı başkanlığa talip oldu. Türkyılmaz, dışındaki Erdal Aktuğ, Deniz Baykal, Sami Kahveci ve Şenol Seven bu süreçte kim aday olursa birbirlerini destekleme kararını açıkladı. Ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.
Deniz Baykal, dün Sönmez Medya'yı ziyaret ederek neden aday olduğunu ve projelerini açıkladı. Avukat, arabulucu ve Artvinli olduğunu ve Mudanya'da yaşadığını vurgulayan Baykal, CHP'de uzun yıllardır siyaset yapıyor. Belediye Meclis üyeliğinin yanı sıra en son 24 Haziran seçimlerinde de milletvekili adayı oldu.
İnsanların mutluluğu için siyaset yaptığını ifade eden Baykal, Mudanya'ya ara bulmaya geldiğini ve MHP ve AK Partili seçmenlerden de oy alacağını söyledi. İddialı konuşan Baykal, Mudanya'daki sorunlar bitinceye kadar makam aracına binmeyeceğini ve ayağında botuyla pikapla dolaşacağını belirtti.
Mudanya için 11 ana başlık altında toplanan ulaşımdan kıyı düzenlemesine, kentsel dönüşümden zeytin üreticilerinin desteklenmesine kadar projelerini anlatan Baykal'a, 'Hayri Türkyılmaz aday gösterilirse tavrınız ne olacak?' sorusunu da yönelttik.
CHP'nin seçimi kazanması için çalışarak elinden geleni yapacağını ifade eden Baykal, 'Hayri Türkyılmaz olursa parti kaybetsin demek bizim şanımıza yakışmaz. İddiamız şu, biz daha iyi oyla seçiliriz, kenti de daha iyi yönetiriz' yanıtını verdi.
Baykal, Hayri Türkyılmaz'ın kişilik ve başkanlıkla ilgili yönlerinin ayrılması gerektiğine de vurgu yaparak, ' İnsan olarak Hayri Türkyılmaz'ı severim, bizim ağabeyimizdir. Son derece namuslu dürüst ve erdemlidir. Ama belediye başkanı olmak, kent yöneticisi olmak bir vizyon ister. O başka bir şeydir. İnsan olarak eleştirmiyorum hatta takdir ediyorum. Ama bir kent yöneticisi olarak Hayri Türkyılmaz'ı eleştiriyorum. Onun için adayım, ben daha iyisini yaparım' dedi.
Mudanya'daki yarışın hayli zorlu geçeceği anlaşılıyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.