Hava Durumu

Vali İzzettin Küçük'e 15 sayfalık Bursa raporu

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 07:30

Kanunla kurulan akademik odalar kendi alanlarına giren konularda Bursa'da gündem belirleme gücüne sahip. Geçtiğimiz yıllarda, yanlış yapılan yol projelerinden kentsel dönüşüme kadar birçok konuda önce açıklama, ardından hukuksal süreçlerin işletilmesiyle sonuçlar elde edildi.
Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, bu tür sıkıntıların oluşmaması için İbrahim Mart'ın başkanlık yaptığı dönemden beri bir akademik kurul önerisinde bulunuyor.
Görevi geçtiğimiz aylarda Mart'tan devralan yeni başkan Fikri Düşünceli de aynı görüşünü her platformda anlatıyor. Geçen ay görüştükleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuya sıcak bakmış hatta ilk toplantıyı kentsel dönüşüm konusunda ilgili oda başkanlarıyla yapmıştı.
Fikri Düşünceli, önceki gün Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti. Şube Sekreteri Ferudun Tetik, Sayman Ahmet İhsan Taşkınsel, yönetim kurulu üyeleri Filiz Engin Tambova, Alparslan Gürbüzer ve Şube Müdürü C. Serdar Sönmez'in katıldığı ziyarette, Vali İzzettin Küçük'e 15 sayfalık Bursa raporu da sundu.
Raporun ilk başlığı akademik kurul oldu. Gerek yerel yönetimler gerekse hükümetin hazırladığı projelerin uygulanmasında meslek odalarının sürece dahil edilmesi istenerek, Bursa Valiliği koordinasyonunda, içinde akademik odalar, üniversite ve yerel yönetimin yer alacağı Akademik Kurul'un büyük fayda sağlayacağı vurgulandı. Vali İzzettin Küçük de, oda heyetinin önerisine olumlu yaklaşarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. MMO'nun raporunda akademik kurulun yanı sıra yangın denetim, hava kirliliği ve karbonmonoksit zehirlenmesiyle mücadele birimlerinin kurulması da istendi.
Tüm konular Bursa için oldukça önemli. Yangın, hava kirliliği ve zehirlenme olayları Bursa'nın can alıcı sorunları. Ama en önemlisi Akademik Kurul. Çünkü hayata geçirilirse Türkiye'de bir ilk olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'ın ardından Vali İzzettin Küçük'ün kurula olumlu yaklaşmasıyla ilk adımlar atıldı. Proje gerçekleşip kurul oluşursa Bursa, yine Türkiye'ye öncülük yapacak.

Doların yükselişi 'psikolojik' mi?
Türkiye iki günden beri dövizdeki tırmanışı konuşuyor. Dolar ve altındaki yükseliş neredeyse 24 Haziran'da yapılacak seçimleri bile gölgede bıraktı. Merkez Bankası'nın yıl sonu için belirlediği hedefler altüst oldu.
Prof. Dr. Güngör Uras, Türkiye'nin en önemli ekonomistlerinden biri.
'Ayşe Hanım Teyze' ve 'Ali Rıza Bey Amca' tiplemeleriyle ekonomideki yansımaları en basite indirgeyerek anlatır. Onun anlatımında öyle karmaşık tablolar, ekonomik göstergeler yer almaz.Yani vatandaşın anlayacağı dilden konuşur. Uras'ın dövizle ilgili yorumu ne diye merak ettim ve buldum.
Prof. Dr. Uras yine herkesin anlayacağı dilden anlatmış. Ekonomik göstergeler, cari açık, siyasi gelişmeler bir yana son tırmanış Uras'a göre, ekonomik değil, psikolojik bir tırmanış. Bu yüzden neyin ne olduğu bilinmiyor.
Ancak, sorun yasakla çözülmez ve üstelik panik havası doları daha da tırmandırır.
Bütün mesele psikolojiyi kıracak herhangi bir tedbir almak. Beklenmedik davranışlarla halkın beklentisini tersine çevirecek adımlar atılmalı.

Yeteneği olan haydi öykü yazmaya
Nilüfer Belediyesi her yıl Türk edebiyatında önemli bir yere sahip ve farklı dallarda eserler üretmiş bir yazar üzerinde yoğunlaşılmasını amaçlayan ' Yılın Yazarı' projesi yürütüyor. 2018'in yazarı da Sevgi Sosyal.
Sevgi Sosyal etkinliklerinin odağında ise öykü ödülü yer alıyor. Yarışmaya katılmak isteyenler için başvurular 18 Haziran'da başlıyor ve son başvuru tarihi ise 24 Ağustos.
Sonuçlar ise 26 Ekim'de açıklanacak. Büyük ödül 3 bin lira, 5 mansiyonun her birine de biner lira ödül verilecek.
Yeteneği olanlar haydi klavye başına...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.