Hava Durumu

'Ustalık' dönemine şenlikli başlangıç

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2019 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2019 08:24

Yerel seçimlerde gözler büyükşehir belediye başkanlıklarına çevrildiği için ilçelerdeki kıran kırana geçen yarışa pek mercek tutulmadı. İlçe dediğime bakmayın Osmangazi, nüfusu ve seçmen sayısıyla 56 ilden büyük bir şehir.
Bu seçimde Osmangazi'deki adaylar birbirini tanıyan rakiplerdi. 2014'teki seçimde CHP'li Erkan Aydın, başkanlık yarışında partisinin üzerine çıkan yüzde 32 oranında oy almayı başarmış, elde edilen bu sonuç Aydın'a genel seçimlerde milletvekilliği yolunu açmıştı.


Bu seçimi yüzde 47.32 oy oranıyla kazanan AK Partili Mustafa Dündar, ikinci döneminde kentsel dönüşümün yanı sıra rakibinin bile beğenisini kazanan Panorama Fetih 1326 gibi bir eseri Bursa'ya kazandırdı.
Siyasete atıldığı son 5 yıl içinde ön seçimlerle beraber 9 seçim yaşayan Erkan Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ısrarlı talebi üzerine Osmangazi'de yeniden aday oldu.
İki adayın da renkli kişilikleri nedeniyle kampanya dönemi oldukça güzel geçti. Erkan Aydın'ın oylarını 14 puan artırarak, yüzde 45.53'e çıkarması yarışı kazanmasına yetmedi.
Bu seçimde Mustafa Dündar da oy oranını yüzde 50.56'ya çıkararak, ustalık olarak adlandırdığı üçüncü dönemine başladı. Seçim sonrası Dündar ilk kez, bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nin tanıtımı için kamuoyunun karşısına çıktı.
Oldukça neşeli olan ve espriler yapan Dündar konuşmasına, vatandaşlara gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ederek başladı. Dündar, ustalık döneminde, vatandaşların güvenini boşa çıkarmayarak, Osmangazi'yi kültür ve sanatın yanı sıra modern şehircilikte ileriye taşıyacakları mesajını verdi.

DEVLET TÖRENİ DE OLSUN, FESTİVAL DE

'Tarihle Buluşmaya Davetlisiniz' sloganıyla 5 Nisan'da başlayacak ve 21 Nisan'a kadar devam edecek fetih şenlikleriyle ilgili ayrıntıları haber sayfalarında bulacağınız için ayrıntılara girmeyeceğim. Ama şunu söyleyebilirim, Panorama Fetih 1326 Müzesi ve çevresinin de programlara dahil edilmesiyle Fetih Yürüyüşü, koşusu ve rahvan at yarışlarıyla şenlik bu yıl daha görkemli olacak.
Gelelim yıllardır tartışmalara neden olan konuya;
Osmanlı İmparatorluğu'nu kuran Osman Gazi... Onun babası Ertuğrul Gazi için Söğüt'te, annesi Hayme Ana için Domaniç'te devlet töreni düzenlenirken Osman Gazi'yi anma şenliklerini sadece Osmangazi Belediyesi yapıyor. Yani devlet töreni yok. İstenilen bu şenliklerin de devlet töreni kapsamına alınması.
Mustafa Dündar, devlet törenine karşı değil. İstanbul'un fethi kutlamalarını örnek göstererek, bu törenlerin halkla birlikte daha coşkulu hale geldiğine işaret ediyor. Osmangazi Belediyesi de devlet töreni kapsamına alınması için talepte bulunmuş ama Dündar'ın istediği devlet töreni kapsamına alınsa da şenliklerin halkın da katılımıyla bir festival haline dönüştürülmesi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL EKİBİ ŞENLİK YÜRÜYÜŞÜNDE

Osmanlı'nın kuruluş yıllarını anlatan Diriliş Ertuğrul dizisi, sadece Türkiye'de değil, dünyada ilgiyle izleniyor. Dizi sayesinde o döneme olan ilgi de arttı. Panorama 1326 Müzesi'nde açılan dizideki kostümlerin yer aldığı sergi en az müze kadar ilgi görüyor.


Geçtiğimiz yıllardaki fetih yürüyüşlerine katılan Diriliş Ertuğrul ekibinin bu yıl tam kadro, 6 Nisan günü Tophane Meydanı'ndan başlayıp Panorama Müzesi'nde sona erecek yürüyüşe katılması bekleniyor. Ertuğrul Gazi'yi oynayan Engin Altan Düzyatan, filmde Osman Gazi karakterini canlandıran Emre Üçtepe'nin gelişi kesinleşti, diğer oyunculardan ise haber bekleniyor.

OSMAN GAZİ TÜRBE NÖBETİNİ DE ALPLER TUTSUN

Ertuğrul Gazi'nin Söğüt'teki türbesinde 2017 yılından beri saygı nöbetini Alp kıyafeti giyen Mehmetçikler tutuyor. Bu uygulama türbeyi ziyaret edenler tarafından ilgi ile izlenip, nöbet değişiklikleri merakla bekleniyor. Toplantı sırasında, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri için de saygı nöbetini Söğüt'teki gibi Alplerin tutması önerisini başkana ilettik. Dündar da konuyu Milli Savunma Bakanlığı ile görüşeceğini ve Tophane'deki türbelerde de Alplerin saygı nöbeti tutmasını teklif edeceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.