Hava Durumu

Uludağ'da nihayet paradigma değişiyor

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2017 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 08:24

Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Recep Altepe'nin Ankara'dan en önemli beklentilerinden biri Uludağ'ın yönetiminin Bursa'ya verilmesiydi. Altepe, bu talebini Büyükşehir sınırlarının genişletilmesi sonrası daha güçlü olarak dile getiriyordu.
'Altyapısı bizde üst yapı konusunda da söz sahibi biz olmalıyız' diyen Altepe'nin isteğine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir türlü yeşil ışık yakmıyordu.
Yetki tartışması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ile bakanlık arasında soğuk rüzgârlar esmesi kimi zaman çok önemli çalışmalarda gecikmelere bile neden oluyordu.
Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesiyle Uludağ için yeni bir sayfa açılıyor.

Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından arayan ilk kabine üyesi olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, önceki gün Bursa'da açıklamalarıyla da ilişkilerin bundan böyle koordinasyon içinde yürütüleceğinin sinyallerini verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılında, 'Uludağ'ın beton yığınına döndüğü' açıklamaları sonrası bakanlık kolları sıvamıştı. Ancak, plan iptalleri nedeniyle bir türlü istenilen çalışmalar gerçekleşmemişti.
Bakan Eroğlu'nun değerlendirmesi bundan sonraki dönemde önemli çalışmalar yapılacağını içeriyor. Bakan Eroğlu'nun bence altı çizilmesi gereken cümlesi şu oldu:
"Uludağ'da adam küçük bir kulübe yeri için izin almış ama oraya kaçak olarak koca otel yapmış. Kaçak olanların hepsini yıktık. Hatta kendini güçlü sananlar oldu. 'Benimkini kimse yıkamaz' diyenler oldu ama hepsini yıktık. Uludağ'da bundan sonra her şey plana göre yapılacak. 1 santimetre dahi kaçak yapı yapılamayacak"
Bakan Eroğlu'nun 15 Aralık'ta Uludağ Milli Parkı ile ilgili çalıştayda bakanlık ve büyükşehir bürok-ratlarının tam kadro katılacağını dile getirmesi buzların eridiğinin en önemli göstergesi.
Çalıştay için geleceği Bursa'da 5 gün kalmayı planlayan ve bölgedeki işletme sahiplerinin de görüşlerini alacak olan Bakan Eroğlu, bu toplantıda yeni projeleri de açıklayacak.
Başkan Aktaş'a Bakan Eroğlu'nun açıklamalarını ve bundan sonraki gelişmeleri soruyoruz. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin bu güne kadar, içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yatırımlarını gerçekleştirdiğini ancak, katlı otopark ile kongre merkezi yatırımlarının tamamlanamadığını söyledi.
Aktaş, önümüzdeki dönemde bakanlıkla koordinasyon içinde çalışarak Uludağ'dan 12 ay yararlanmak için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetti.

Büyükşehir otel yaptıracak

Uludağ birinci bölgedeki Büyük Otel, Özel İdare'den Büyükşehir'in mülkiyetine geçmişti.

Eski Başkan Altepe, geçtiğimiz ocak ayında buranın yıkılarak çevresiyle birlikte elde edilecek 52 bin metrekarelik alanın 16 bin 500 metrekaresinde 2 bin araç kapasiteli iki katlı otopark yapılacağını, üzerinin ise futbol ve basketbol sahası, bina dışındaki alanda da aktivite merkezi inşa edileceğini açıklamıştı.
Geçen sezon sonunda boşaltılan otelin yıkımı devam ediyor. Yüzde 40'lık bölümü yıkılan otelin arazisi bu sezon otopark olarak kullanılacak. Başkan Aktaş bu projede de değişiklik yapıyor. Bakanlık mülkiyeti dışında tek tapulu arazi olan bu alanda Büyükşehir Belediyesi yap-işlet-devret modeliyle otel yapacak. Önümüzdeki günlerde bunun da projesi kamuoyuna duyurulacak.

Bursa'ya istediği kadar fidan

Bakan Eroğlu'nun Bursa için diğer önemli bir çalışması da kent için ağaçlandırma konusunda olacak. Eroğlu, Bursa'nın yeşil alan miktarının artırılması için istenildiği kadar fidan verileceği müjdesini verdi.
Başkan Aktaş, Bursa'yı yeşillendirmek için Bakan Eroğlu'nun seferberlik başlatalım çağrısının çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bakanlık bize her türlü fidanı ücretsiz olarak verecek. Kent içinde ıhlamur koruları kuracağız' dedi.

Uludağ Daire Başkanlığı kurulacak

Başkan Aktaş, bakanla yapılan görüşmelerin ertesinde Milli Parklar bürokratlarıyla bir araya geldiklerini bildirerek, aralarında acemi pistinin de bulunduğu birçok konuda protokol imzaladıklarını da açıkladı. Aktaş, önümüzdeki dönem için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Uludağ Daire Başkanlığı kurulmasının da planlandığını ifade etti.
Aslında böyle bir daire başkanlığı için bana göre geç bile kalındı. Çünkü Uludağ, Bursa'nın en önemli değeri ve burada yapılacak çalışmaların elden ve bakanlıkla koordine içinde yürütülmesi için böyle bir birime ihtiyaç var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.