Hava Durumu

'Uludağ Alan Yönetimi' için ilk adım atıldı

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2019 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2019 07:27

Başarıyı elde etmenin yolu, karar verdiğiniz konuda işe başlamaktan geçer.
Bursa'nın turizm açısından bir hazine olduğu yıllardan beri konuşulur durur. Ancak konuyla ilgili somut adım göremezdik.
Son aylarda başta milletvekilleri, valilik, büyükşehir belediyesi ve BTSO olmak üzere sektörle ilgili sivil toplum kuruluşları ilk kez ortak hareket etmeye başladılar.
Bursa Turizm Zirvesi, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği yönetimine geçmesiyle ivme kazanan çalışmalara BEBKA'nın da dahil edilmesiyle Turizm Master Planı hazırlanması aşamasına kadar geldi. Hatta bu konuda dünyaca ünlü bir firma ile de anlaşma sağlandı.
Çalışmaların diğer bir ayağını da başta AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin yürüttü. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iki kez heyetler halinde ziyaret edildi. Ardından Bursa'daki toplantıya davet edildi.
BTSO'nun toplantısında Bakan Ersoy, Uludağ için Kapadokya örneğinde olduğu gibi alan başkanlığı uygulaması yapılacağını açıkladı.
Dünyanın birçok bölgesinde sorunları aşmak için hayata geçirilen alan yönetimi çalışması, Türkiye'de Erciyes, Kapadokya ve Çanakkale'de uygulanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatının ardından Uludağ Alan Yönetimi için Bursa Valiliği bir buçuk aydan beri çalışma yürütüyordu. Yürütülen bu çalışmalar önceki gün Heykel'deki Tarihi Valilik binasında düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.
Bursa Valisi Yakup Canbolat başkanlığındaki toplantıya, kamu kurumları temsilcilerinin yanı sıra GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haluk Beceren, Turizm Platform Koordinatörü Hasan Eker, Grand Yazıcı Otel Sahibi Hayri Yazıcı katıldı. Bu toplantıyla Uludağ Alan Yönetimi konusunda ilk adım atılmış oldu. Toplantıya katılanlardan alınan görüşlerle desteklenecek çalışma Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderilecek.

ALAN YÖNETEMİ İLE NELER DEĞİŞECEK?

Uludağ'ın büyük bir bölümü milli park olduğu için bir çivi dahi çakılamıyor. Dolayısıyla bu zenginliğin turizm açısından da değerlendirilmesi için yapılacak futbol sahasından, kültür merkezine, yaşam alanlarından tuvaletlerine kadar tüm yatırımlarda uzun ve zahmetli bürokratik işlemler yapılıyor. Alan yönetiminin devreye girmesiyle milli parkların korunması gerçekleşirken, yapılacak turizm yatırımları hız kazanacak.

TUR OPERATÖRLERİNİN BURSA ÇIKARMASI

Ne kadar turizm yatırımı ve planlaması yaparsanız yapın turist gelmedikten sonra bir anlamı yok.
Konunun en önemli ayaklarından biri de sektörün nabzını tutan acentaların ilgisini çekmek.
Bu konuda da geçen hafta önemli gelişmeler sağlandı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İstanbul Şişli Bölge Temsil Kurulu (BTK) ile Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu (BTK) tarafından düzenlenen 'Bursa Buluşması İş Geliştirme Toplantısı' bu alanda önemli bir adımdı.
TÜRSAB'a bağlı Bursa ve İstanbul'daki turizm acentaları ve tur operatörleri yoğun ilgi gösterdi. TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın da aralarında bulunduğu heyete Başkan Aktaş, Bursa'nın turizm potansiyelini ve hayata geçirecekleri projelerini anlattı.
TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, bu toplantının ardından 40 acenta temsilcisini Hanlar bölgesinden Tirilye'ye Gölyazı'dan oradan İznik'e uzanan bir geziye çıkardı.
Buradaki hedef, Türkiye gelen turistlerin büyük bir bölümünün organizasyonunu gerçekleştiren acenta temsilcilerine Bursa'yı anlatmak. İstanbul'a gelen turistlerin bir bölümünü ulaşım imkanlarının da kolaylaşmasıyla Bursa'ya yönlendirmek, bu konudaki elde edilecek en önemli başarılardan biri olacak.

HAYATİ YAZICI, MECLİS ÜYELİKLERİ İÇİN GELİYOR

AK Parti'de belediye başkan adaylarının ardından meclis üyelikleri ile ilgili süreç devam ediyor. AK Parti Bursa İl Başkanlığı aday listelerini hazırlayıp genel merkeze göndermişti. Beklenen, listelerin il ve ilçe yönetimlerince Ankara'da sunumlarının yapılmasıydı. Onun yerine genel merkezden bir heyet Bursa'ya gelerek görüşmeleri gerçekleştirecek.
AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MKYK Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Koncagül, MKYK Üyesi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı M. Burak Altınsoy'dan oluşan heyetin bugün il ve ilçe yöneticileriyle görüşeceğini ve listeler üzerinde değerlendirme yapacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.