Hava Durumu

Türkyılmaz'ın hangi projesi CHP seçim bildirgesine girdi

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2018 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 07:23

Seçimlere sayılı günler kala partiler ve cumhurbaşkanı adayları seçim bildirgelerini açıklamaya başladı.
Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem de cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçim bildirgelerinin eğitimle ilgili bölümlerindeki tanımlar ve anlatımlar bana Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın projesi ve söylemlerini hatırlattı.
Kılıçdaroğlu ve İnce, Türkyılmaz'ın 'Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek' ve 'Bütün mahallelere kreş ve anaokulu kuracağız' sözlerini hem televizyon programlarında hem de miting meydanlarında anlatmaya devam ediyorlar.
AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Türkyılmaz'a bu benzerliği sorunca gülümseyerek, geçen yıl 11 Kasım'da Zübeyde Ana Çocuk Akademisi temel atma töreninde Kılıçdaroğlu ile aralarında geçen diyalogu anlattı.
Türkyılmaz, içinde kreş ve anaokulunun da bulunduğu çocuk akademisinin Türkiye'nin en büyüğü olacağını söyleyince, Kılıçdaroğlu, 'Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de yapıyor. Büyüklük konusunda bir yanlışın olmasın' diye sormuş.
Türkyılmaz da bunun üzerine Alper Taşdelen'i arayarak kapasiteyi sormuş, inşaat hakkında bilgi almış. Gerçekten Mudanya'da yapılan Türkiye'nin en büyüğü olacak.
İnşaat çalışmaları hızla devam eden Bademli Mahallesi'ndeki Zübeyde Ana Çocuk Akademisi 'nin 2018'in aralık ayında tamamlanması planlanıyor.
4 atölye aktivite odası, 9 derslik ve sınıf, 2 bin 194 metrekare yeşil alan ve 3 bin 620 metrekare toplam inşaat alanı olarak projelendirilen çocuk akademisinde güneş panelleri ile enerji sağlanırken, yağmur suyu depolama ve dönüştürme sistemleri de bulunacak.

Adaylara 'Harika Çocuklar Yasası' çağrısı

Türkiye'nin sanattan spora, bilim ve teknolojiden sağlığa aklınıza gelecek her alanda üstün yetenekli çocukların devlet tarafından sahiplendirilmesini sağlayan ve 1948'de çıkarılan bir yasa var. Adı da 'Harika Çocuklar Yasası'.
Ancak bakanlıklar arasında yetkilendirme yapılmadığı için uygulanamaz hale gelmiş.
En son Nabi Avcı'nın Kültür Bakanlığı döneminde yasaya dair bir umut ışığı doğmuştu, ancak bakan değişikliği sonrasında maalesef umutlar bir kez daha ertelendi.
Bursa'nın müzik alanındaki üstün yetenekli çocuklarının uluslararası başarı kazanmasında büyük emeği olan ve yasanın çıkması için Bakan Nabi Avcı ile o dönemde görüşme gerçekleştiren Müzik ve Kültür Sanat Direktörü Rüstem Avcı'nın seçim döneminde adaylara konuyla ilgili bir çağrısı var.
Özel çağrısı da 1 Haziran Cuma günü Bursa'da miting yapacak Muharrem İnce'ye.
İnce'nin konuşmalarında sık sık 'her yıl, alanlarında başarılı on bin gencimizi yurtdışına göndereceğiz' dediğini hatırlatan Rüstem Avcı, İnce'den bu açıklamalara bir ad koymasını istedi.
Avcı, '' İdil Biret, Suna Kan, Gülsin Onay ve birçoğuna 1948'de çıkan, daha sonra genişletilen yasayla, hem de devletin beş parası yokken sahip çıktığı gibi sahip çıkabilecekseniz bu işin adını koyun lütfen. Zeki Müren'in ve birçok harika çocuğun kentinden 'Harika Çocuklar Yasası'nı yeniden güncelleyip, daha da geliştirerek çıkaracağım, diyebilir misiniz?' çağrısı yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.