Hava Durumu

Türkyılmaz'ın Aktaş'a iadei ziyareti neden gerçekleşmedi?

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2018 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2018 07:52

Antalya nasıl Türkiye'nin yazlık başkenti olarak nitelendiriliyorsa Mudanya için de Bursa'nın yazlık Büyükşehir'i ve denize açılan kapısı.
Artık yaz kış fark etmiyor. Nefes almak isteyen hafta sonları Mudanya'ya akın ediyor.
Rakamlar da bunu doğruluyor. Hafta sonları 140 bin araç Mudanya'ya giriş yapıyor. Yani bir milyonun üzerinde insan Mudanya'ya koşuyor. Haziran ayından itibaren 400 bin yazlıkçının gelişiyle ilçe bir buçuk milyon insanı ağırlayan kente dönüşüyor.
Hal böyle olunca en büyük sıkıntı trafik zirve yapıyor. Bursa Hakimiyet'in duayen spor yazarı Mustafa Tunçakın, anlattı. Geçen hafta pazar günü Mudanya'ya yaşanan akın yüzünden uzun kuyruklar oluşmuş.
AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Mudanya Belediye Başkan Hayri Türkyılmaz'a ulaşım sıkıntısını sorduk.
Belediye olarak hazırladıkları trafik dosyasını geçen yıl hazırladıklarını ve Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiklerini belirten Türkyılmaz, aynı dosyayı 7 Aralık'ta Mudanya'yı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da sunduklarını anlattı.
Dosyayı teslim ederken eksikleri veya yanlışları olabileceğini ifade ettiklerini kaydeden Türkyılmaz, Büyükşehir'in maddi imkanları yoksa onay verilmesi halinde projeyi kendilerinin uygulayabileceklerini söylediğini belirtti.
Büyükşehir'den henüz yanıt alamadıklarını kaydeden Türkyılmaz'a Aktaş'a iadei ziyarette bulunup bulunmadığını da sorduk. İadei ziyaretin gerçekleşmediğini bildiren Türkyılmaz, "Randevu bir önce aranıp haber verildi. Benim de UNESCO ile ilgili çok önemli bir toplantım vardı. İstanbul'dan gelecek akademisyenler için iki ay öncesinden program yapılmıştı. Dolayısıyla ertelendi. Aktaş'tan yeniden randevu bekliyoruz. Bu görüşmede sorunları yeniden ele alma fırsatı bulacağız' dedi.
Türkyılmaz'a 4 yıldan beri bir türlü bitirilemeyen ve Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelmelerine neden olan sahil projesini sorduk.
Türkyılmaz, 'Başkan 30 Ocak'ta açılacak demişti. Şubat ayı bitmek üzere ve henüz tamamlanmadı. Yaz başına kadar biterse ben ve Mudanyalılar kendisine teşekkür ederiz' dedi.

Dönüşüm için Atatürk'ün sözünden benzetme

Kentsel dönüşüm Mudanya için büyük önem taşıyor. Çünkü Kuzey Anadolu fay hattının güney kolu Mudanya yakınlarından geçiyor. Üstelik yapı stoku da eskidi. Bu nedenle özellikle sahil kesimindeki binalar için çalışma yapılması gerekiyor. Başkan Türkyılmaz, Mudanya'da kentsel dönüşüm için farklı bir yöntem seçildiğini söyledi. Dönüşüm, parsel, ada veya mahalle bazında olmayacak. Tüm Mudanya'yı kapsayacak bir dönüşüm projesi hazırlanacak. Türkyılmaz, projeyle ilgili Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'ndaki 'Hattı müdafaa yoktur. Sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır' sözlerini ilçeye uygulayarak, dönüşümde tüm sathın Mudanya olduğunu söyledi.
Tüm çalışmaların halkın ve akademisyenlerin görüşleri alınarak gerçekleştirileceğini belirten Türkyılmaz, 'Mudanya'da asla Doğanbeyler olmayacak. Yüksek katlı binalara izin vermeyeceğiz. Mudanyalıların haklarını korumak için söz vermiştim. Yasal sınırlar içinde bunu yapmaya devam edeceğim' dedi.

'Camı aç cennet havası alalım'

Hayri Türkyılmaz, başkanlık yaptığı Mudanya'nın aşığı. Bunu her fırsatta dile getiriyor. Program sonrası sohbet sırasında, ilçe dışına yaptığı geziler sırasında Mudanya'yı nasıl özlediğini de anlattı. Tepedevrent'i geçtikten sonra aracının camını açtırarak, 'Cennet havası alalım' dediğini söyleyen Türkyılmaz, makam sürücüsünü yanımıza çağırarak, bu anekdotunu ona doğrulatmayı da ihmal etmedi.
Başkan Türkyılmaz, 2014 seçimlerinde seçmenden iki dönem için oy istediğini de hatırlatarak, 'iki dönem 100 proje için yola çıkmıştık. Neredeyse birinci dönemin bitmesine bir yıl kala yüzde 80-90'ını tamamladık. Vatandaşın memnuniyet oranı yüzde 70'lere ulaştı. Projelerimiz devam ediyor. Yıldıztepe Projesi başladı. Tamamı belki seçime yetişmez ama bir bölümü açılabilir. Mütareke Meydanı projesi de en kısa zamanda tamamlanacak' dedi.
Diğer önemli bir proje ise Myrleia Antik Kenti. Başkan Türkyılmaz, bu konuda kararlı .'Ya mal sahibi ile takas yapacağız, ya da kamulaştıracağız' sözlerini tekrarladı. Bölgedeki Myrleia Arkeoparkı açık hava müzesinin bu yaz açılacağını ifade eden Türkyılmaz, bölgenin akademisyenlerin açıklamalarına göre, Efes ve Zeugma'dan bile değerli olduğunun altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.