Hava Durumu

Türkyılmaz'dan Uğur Dündar'a sert çıkış

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2018 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 09:07

CHP'de son aylarda yaşanan Halk TV ile ilgili tartışmalar Bursa'ya sıçradı.
Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası'nın daha önceki bazı program çekimleri Nilüfer ve Mudanya ilçelerinde yapılmıştı.
Dündar'ın ekibinden bir görevli önceki gün Mudanya Belediyesi'ni arayarak 16 Mart'taki program çekimlerini ilçede yapmak istediklerini söyledi. Konu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a iletilince tartışmaları dikkate alan Türkyılmaz, CHP kimliğine hakarete varan söylemlerde bulunan kişilere karşı hassas olduğunu bildirerek, konukların kimler olduğunun sorulmasını istedi.
Bu soru üzerine Halk Arenası ekibinin verdiği 'Bir daha Mudanya'ya gelmeyeceğiz' yanıtı tartışmanın fitilini ateşledi.
Sosyal medya hesabından yanıt veren Türkyılmaz, 'Cuma akşamları yayınlanan malum program için Mudanya'da çekim talebi tarafıma iletildi. Konukları konusundaki hassasiyetimi belirtince bir daha Mudanya'ya gelmeyecekleri cevabını aldım. Kimse kusura bakmasın, Genel Başkanıma, partime ve partililerime alenen hakaret eden kişilere kapılarımızı açmak ilkesizlik olur' sözlerine Uğur Dündar, bir saat sonra yine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Dündar'ın bu yoruma yanıtı gecikmedi:
'Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın konuk dayatmasını kabul etmeyip gitmekten vazgeçince 'Ben genel başkanıma küfür ettirmem' demiş. Biz bugüne kadar hiç kimseye küfür etmedik ve ettirmedik. Ama Türkyılmaz'ın yaptığını da yapmadık. Yani kimseye yağ çekmedik, çekmeyiz!'
Türkyılmaz ve Dündar arasındaki polemik sosyal medya kullanıcılarının beğeni ve yorumlarıyla yeni bir boyut kazanınca Türkyılmaz, bu kez belediye antetli kağıda yazdığı açıklamayı sosyal medya hesabına koyarak ayrıntılarını anlattı.
Açıklamanın tamamını buradan yazmamızın imkanı yok ama Türkyılmaz, küfürden kastının yazılarında CHP'ye, genel başkanına ve kurumsal kimliğine hakarete varan söylemlerle tüm partilileri rencide edenler olduğunun altını çizdi.
'Yağcılık' konusundaki üslubu yılların duayen gazetecisine yakıştırmadığını ifade eden Türkyılmaz, partisine zarar verenlerin önünde durduğunu ve makam ve mevki adına, görünür olmak uğruna birtakım tavizler vermediklerini söyledi.
Bu tartışma önümüzdeki günlerde daha çok su kaldıracak gibi duruyor.
Şu bir gerçek ki, Türkiye Uğur Dündar'ı Türkyılmaz'dan daha iyi tanıyor ama bizim tanıdığımız Başkan Türkyılmaz da gerek Mudanya'da gerek Bursa genelinde 'dobralığı' ve ödün vermez dürüstlüğü ile tanınır. Hele yağcılık semtine uğramamıştır. Yani bu tartışma nereye uzanırsa uzansın tanıdığımız Türkyılmaz, bu konuda asla geri adım atmaz.

Borsa'da seçim maratonu başlıyor

Geçen yıl ekim ayında yapılması gereken 364 oda ve borsanın seçimleri Bakanlar Kurulu kararıyla nisan ayına ertelenmişti.
Seçim maratonu yeniden başlıyor. Dün Bursa Ticaret Borsası, Meslek Komitesi seçimlerinin 1 Nisan Pazar günü yapılacağını duyurdu. Komite seçimlerinin ardından başkan ve yönetim belirlenecek.
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, ertelemeden önce yeniden aday olacağını açıklamıştı. Dün görüştüğümüz Matlı, bu kararının devam ettiğini söyledi. Matlı döneminde, borsanın yıllık ticaret hacmi 2 milyar 600 milyona ulaşmış, yeni hedef ise 5 milyar lira olarak planlanmıştı.
Borsa'nın 4,5 yıllık sürede yeniden Bursa'nın dinamikleri arasındaki yerini aldığını belirten Özer Matlı, Badırga'da kurulacak canlı hayvan ve karkas et borsası ile entegre et te-sisleri, yeni borsa hizmet binasının alt- yapılarının hazırlandığını önümüzdeki süreçte yeniden göreve gelmesi halinde bu projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Asıl önemli proje ise Et-Ba'nın yeni tesislere taşınması ile boşalacak 65 bin metrekarelik alanda yap-işlet- devret modeliyle 800 konut ve işyeri yapılması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.