Hava Durumu

Türkiye durdu, Bursa kanatlandı

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2019 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 08:06

Son 6 aylık havayolu taşımacılığı verileri, Yenişehir Havalimanı için umut verdi.
Sayıları, Yenişehir Havalimanı'nın daha aktif kullanımı için her platformda görüşlerini dile getiren ve bu konuda raporlar hazırlayan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Ulaştırma Komisyonu Üyesi Cengiz Duman verdi.
Turkiye genelindeki iç hat yolcu sayısı 2018 yılının ilk 6 ayında 56 milyon 380 bin 290 iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 12,3 düşerek, 49 milyon 465 bin 315 olarak gerçekleşti. 7 milyona yakın azalma söz konusu.
Yıllardır uçuş sayısı artırılmak istenen Yenişehir'e baktığımızda tam tersi bir durum ortaya çıktı. 2018 yılında 114 bin 106 olan yolcu sayısı, 2019'un aynı döneminde yüzde 6 büyüme ile 120 bin 718'e ulaştı. Yük taşımacılığında da Yenişehir yüz güldürdü. Ülke genelinde yüzde 10,2 gerileme yaşanırken Yenişehir yüzde 9 artışı yakaladı.
Yenişehir'den son bir ayda 24 bin 285 yolcu taşındı. Bu trend devam ederse yıl sonu yüzde 20'ye yakın artışla 270 bin yolcu sayısına ulaşılacak. Bu da rekor anlamına geliyor. Çünkü en yüksek iç hat kullanımı 2016'da 251 bin 227 yolcuyla gerçekleşmişti.

AK PARTİLİ DR. ESGİN'DEN YENİ KAMPANYA

Şüphesiz Yenişehir Havalimanı'nın bu sayılara ulaşmasında AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in yürüttüğü kampanyanın etkisi büyük. Zaman zaman tek başına kimi zamanda Bursa milletvekilleri ile birlikte THY ve Anadolujet yetkililerinin kapılarını aşındırdı.
Siyasi bir baskıyla değil. Sağlam argümanlarla Bursa'nın taleplerini iletti. Sefer konulursa Yenişehir'in çalışacağını, Bursa'nın 3 milyonluk bir kent olduğunu ve yeni ulaşım imkanlarıyla İstanbul'un alternatifi haline geldiğini anlattı. Sonunda istediklerinin bir bölümünü elde etti. Son rakamlar da Dr. Esgin'in ne kadar haklı olduğunun göstergesi.
Dr. Esgin, Bursaairport olarak adlandırdığı Yenişehir için ilk kampanyasını sosyal medyadan 'Ben varım' sloganıyla başlatmıştı. Dün yine sosyal medyadan Bursalılara seslenen Dr. Esgin, Yenişehir'in Bursalıların desteğiyle büyüdüğü mesajını verdi.
Dün, yüzde 100 doluluğa ulaşan Erzurum seferlerinin yolcu sayılarını paylaşan Dr. Esgin, önümüzdeki günlerde sırasıyla Trabzon, Diyarbakır, Muş direkt seferlerinin yolcu sayılarını aktaracak. O paylaşmadan ben yazayım. Yeni başlayan Gaziantep dışında tüm hatlarda yüzde 100 doluluğa ulaşıldı. Yanlış anlaşılmasın haftada 3 gün yapılan Gaziantep seferlerindeki doluluk da yüzde 85'lerde.

Yeni kampayayı "UçağınaSahipÇıkGelecekSeninOlsun" sloganıyla duyuran Dr. Esgin'in hedefi haftada iki gün olan Muş, Diyarbakır karşılıklı seferlerini üçe, 3 olan Trabzon ve Erzurum'u da 4'e, 5 olan Ankara seferlerini 7 güne çıkar çıkarmak. Yeni destinasyonun adresi ise Adana. Ondan sonra Filibe ve Üsküp'e haftada 3 gün sefer. Araya bir de Moskova eklenirse amacına ulaşmış olacak.
Vekilin çabalarının yanı sıra Bursalılara da görev düşüyor. Havayolu kullanacağınız zaman önce Yenişehir uçuşlarına bakma zamanı geldi artık.

'MEMLEKET HASTANESİ YAŞASIN'

Bursa sağlık tesisleri anlamında büyük dönüşüm yaşıyor. Şehir Hastanesi'nin dün hasta kabulüne başlamasıyla yeni sayfa açıldı. Zübeyde Hanım ve Göğüs Hastalıkları hastaneleri tarih oldu.
Son yıllarda Muradiye diye adlandırılan aslında Memleket Hastanesi ise boşaltıldı. Bursa vekilleri ve sağlık müdürlüğü depreme dayanıksız olduğu bildirilen binanın güçlendirme işleminin ardından 'butik' hastane olarak hizmete devam edeceği açıklamaları yaptılar.
Memleket Hastanesi, tıpkı artık yerinde yeller esen Atatürk Stadyumu gibi Bursa'nın anılarıyla yüklü. Önceki gün hastanede uzun yıllar görev yapan hekimler bir araya gelerek bina önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Dile kolay kimi 20, kimi 30, bazıları ise 40 yıla yakın görev yaptıkları hastanenin kapanması onları duygulandırmış.
Onlar kadar tüm Bursa için ayrı bir yeri olan Memleket Hastanesi mutlaka korunmalı . Atatürk Stadyumu için de sözler verilmişti. Umarız aynı akıbeti 'Memleket' yaşamaz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.