Hava Durumu

Timsah kafasının ne zaman tamamlanacağı belli oldu

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2018 08:13

Türkiye'nin dört bir yanındaki kentlerin stadyumları bakanlık bütçesi kaynaklarıyla yapıldı. Anadolu kentleri bir yana anlı şanlı dev bütçeli takımların stadyumlarının yapımı için yine çeşitli kamu kuruluşlarının bütçelerinden kaynak aktarımı gerçekleştirildi.
Bir tek Bursa bundan mahrum kaldı. Kentin imkanlarıyla projelendirilen ve ardından yapılan Bursa Büyükşehir Stadyumu 'na bakanlıktan ayrılan kaynak ise devede kulak misali kaldı.
Kendi imkanlarımızla yapmamıza rağmen resmi açılışı 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen stadyum bir türlü bitmedi.
Göreve başladıktan sonra stadyum sorununu da masasında bulan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, düzenlediği acil eylem planı toplantısında da stadyumun yüksek maliyetini dile getirerek, bu maliyetin yarısına hatta üçte birine diğer kentlerde stadyum yapıldığını söyledi.
Yüksek maliyete rağmen işin kötü tarafı işler bitmemişti. Aktaş, geçen şubat ayında Vali İzzettin Küçük, Emniyet Müdürü Osman Ak ve stadyum müteahhidi ile toplantı gerçekleştirerek, işlerin tamamlanması için takvim açıkladı. İşyerlerinin kullanımı için bariyer ve duvarlar kaldırılacak, müteahhit de içerdeki işleri bitirecekti. Ancak, verilen sözler yine yerine gelmedi. Bariyerlerin kaldırılması kararı da daha geçen hafta alınabildi.
Alinur Aktaş ile makamında bir kahve içimi süresinde yaptığımız sohbette başından beri takip ettiğim stadyum konusunu, özellikle de timsahın baş bölümünün ne zaman tamamlanacağını sordum.
Bu tür projelerde imaj çok önemli. Maçlar oynansa bile İzmir yolunu kullanan binlerce Bursalı başlarını her çevirdiklerinde yarım kalan ve sanki ağız bölgesi hasar görmüş gibi duran timsah kafasını görünce 'bunu da bir türlü bitiremediler' cümlesini kullanıyordur.
Aktaş, bir dokun bin ah işit misali anlattı yetmedi, cep telefonunun hoparlörünü açarak, ilgili bürokratıyla yaptığı konuşmayı da dinletti.
Müteahhide bir kuruş borç yok. Hatta ödemeler ileride gidiyor. Stadyumun içi yapısıyla ilgili bazı tesisat eksikliklerinin tamamlanması için çalışmalara geçen hafta başlandı. 12 haftalık bir sürede tamamlanacak.
Peki ya timsahın kafası ve led ekranlar?
Bu kez Aktaş, bürokratına, ' neden bitiremiyoruz? sorusunu yöneltti. Verdiği yanıtı aynen yazıyorum:
'Timsahın kafasında eksik olan kısım çene kısmıydı. Siz başladığınızda çene kısmının statik uygulama projeleri yoktu. 30-35 ton çelikle konstrüksiyon yapılacaktı. Projelerini yaptırdık. Daha 20 gün önce bize teslim edildi. Yeni onayladık. Bir yıl önce tamamlayalım desek eksik projelerimiz vardı.
Timsah çenesiyle ilgili imalatların tamamlanması 2019 Mart sonu, nisan başını bulur'
İşin özü, timsahın kafası yeni başka bir bahara kaldı.

'BURSA, İKİ TÜRBE ÜÇ CAMİDEN İBARET DEĞİL'

Şüphesiz, Bursa'nın ulaşım, altyapı veya stadyum gibi sorunları planlı bir çalışma ile çözüme kavuşur. En önemli mesele geleceğe yönelik vizyon konusunda bir türlü karar verilememesi. Zengin potansiyeli nedeniyle kültür, tarih, tarım, sanayi ve turizm kimlikleri zaman zaman birbirleriyle çelişiyor.
Kenti iyi analiz eden tüm yerel yöneticiler, bir süre geçtikten sonra rotanın turizm olması konusunda birleşiyor. Çünkü gelecek bacasız sanayi olan turizmde.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, son 3-4 aydan beri, 'Bursa'nın vizyonu bundan sonra turizmdir' diyerek, bu konuya yoğunlaşılması gerektiğini söylüyor. Sohbet sırasında konu turizme gelince Aktaş'ın heyecanı artıyor. Marka kentle ilgili yabancı uzmanlarla gerçekleştirilen toplantıdaki anekdotu anlatıyor. Araştırma yapılarak insanlara sorulmuş. Gaziantep denilince insanlardaki algı; Zeugma, gastronomi kenti. İzmir sorulunca deniz, güneş rahatlık, keyif.
Peki ya Bursa? Yanıt; İstanbul ve İzmir arasına sıkışmış sanayi bacaları görülen kent. Aktaş'a göre, bu tespit bu alanda daha çok çalışılması gerektiğinin göstergesi.
Ve iddialı sözlerini şöyle tamamlıyor; Bursa iki türbe üç camiden ibaret değil. Biz Bursa'yı günlük bile değil 3-4 saat gezilip gidilecek bir yer haline getirdik. Yeni projelerle bundan kurtulmamız gerekiyor. Bundan sonraki hedefimiz Bursa'yı dünyaya pazarlamak.

KENTİN SAKLI CENNETİNDEN ZİPLİNE KEYFİ

Davet, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ın Sönmez Medya Buluşmaları çekimi sırasında yapılmıştı. Başkan Işık, Ericek Mahallesi yakınlarında kurulan Adrenalin Parkı'nı anlatınca bizim ekipten meraklı sorular başlamıştı. Başkan Işık'ın bir ay önceki daveti dün gerçekleşti.
Adrenalin Parkı, Gürsu ilçe merkezinden 17 kilometre uzakta Ericek Göleti kıyısında, saklı bir cennet adeta. Karşıda beyaz gelinliğini giymiş Uludağ, yemyeşil bir bölge. Göletin kıyısında bungalov evler, kafeterya, dinlenme alanlarıyla bir doğa parkı aslında. Zipline, trap, ATV ve tırmanma parkurları bölgeyi daha da cazip hale getirmiş.
Korkarak da olsa zipline ile 50 metre yüksekten 320 metrelik hattaki bir dakika bile sürmeyen denememiz oldukça ilginçti. Trap atışı ise ateşli silah meraklıları için biçilmiş kaftan. Üstelik fiyatları da oldukça uygun. Zipline 20, trap atışı için de 50 fişek için 80 lira.
Başkan Mustafa Işık, BEBKA desteği ile yaptıkları parkın büyük ilgi görmesi üzerine genişletme kararı aldıklarının müjdesini verdi.
Gürsu Adrenalin Parkı, Keles Gököz, Orhaneli Sadağı Kanyonu, Mustafakemalpaşa Suuçtu, İznik Sansarak Kanyonu gibi saklı cennetlerden biri ve mutlaka görülmesi gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.