Hava Durumu

Timsah Arena'daki dava uzlaşmayla sonuçlandı

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2018 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2018 08:34

Her ne kadar resmi adı Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadyumu olsa da Bursaspor sevdalılarının 'Timsah Arena' olarak adlandırdığı stadyumun en büyük sorunlarından biri kurulduğu araziyle ilgili davaydı.
Alinur Aktaş, başkanlık koltuğuna oturur oturmaz bu sorunu kucağında bulmuştu.
Peki, neydi bu sorun?
Bilindiği gibi stadyumun kurulduğu alanın büyük bölümü Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne aitti. Ancak, bölgede kamunun yanı sıra şahıs arazileri de bulunuyordu. Arazi sahiplerinden merhum Ali Muhittin Dinçsoy'la uzlaşma sağlanırken kız kardeşi Şenay Çoruh ile anlaşma yapılmadan inşaata başlandı.
Çoruh da bedel tespiti ve el atma davası açtı ve kazandı. Mahkeme Çoruh'a, belediyenin 30 milyonun üzerinde ödeme yapmasına karar verdi. Büyükşehir Belediyesi bu karara itiraz etti. Ancak dava karara bağlandığı için üzerine her ay faiz biniyordu.


Başkan Aktaş, geçtiğimiz gün konuk olduğu Sönmez Medya Buluşmaları sonrası stadyumdaki sorunun çözüldüğünü müjdeledi. Arazi sahibiyle 41 milyon lira ödemek üzere anlaşılmış. Bu uzlaşma sayesinde zaten finans konusunda zorlukları bulunan belediye faiz ödemekten de kurtulmuş oldu.
Başkan Aktaş'ın stadyumla ilgili bakanlıkla da görüşmeleri devam ediyor. Önümüzdeki günlerde inşaatın tamamlanması için buradan da destek çıkabilir.
Stadyumun bana göre, hatta tüm Bursalıların gözünde en önemli eksikliği Timsah'ın kafasındaki LED ekranın hâlâ yerleştirilememesi. Bazen imaj her şeyin önüne geçebiliyor. Ekran tamamlanmadığı sürece Bursalıların gözünde stadyum hiçbir zaman bitmiş görünmeyecek. O yüzden Aktaş'ın 2 milyon Euro tutarındaki LED ekranı yerleştirmesi bu konudaki algıyı değiştirecek.

Belediyenin ihraç ettiği incir bedelleri tahsil edilemedi

Geçen yıl Bursa'da en çok konuşulan konulardan biri Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Tarım A.Ş.'nin çiftçiden yaptığı alımlardı. Fiyatların düşmesinin önüne geçilmesi amacıyla alımı yapılan siyah incir Almanya ve Hollanda'ya, Yenişehir biberi ve deveci armudu da yine Hollanda'ya ihraç edilmişti.


İncir ve deveci armutlarının TIR'lara yüklenerek gönderilmesi için tören bile yapılmıştı.
Aktaş, Sönmez Medya Buluşması'nda, Tarım A.Ş.'nin ihraç ettiği bu ürünlerin bedelinin henüz tahsil edilemediğini açıkladı. Belediye tahsilat için Almanya ve Hollanda'ya görevli bile göndermiş. Bir milyon liralık alacaktan 100 bin lirası tahsil edilmiş. 900 bin liralık alacak konusunda da olumlu yönde ilerleme varmış.

Bozbey'in kafasını karıştıran yasa tasarısı

Görev yaptığı 19 yıllık süre göz önüne alındığında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de artık belediyecilik duayenleri arasına girdi. Merak edilen konu ise gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde nereden aday olacağı konusu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonuncusu kurultaydaki konuşmasında olmak üzere birçok platformda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanacaklarını dile getirdi. Hem genel merkez hem CHP teşkilatında bu beklenti nedeniyle de gözler sürekli Bozbey'e çevriliyor.


Sönmez Medya'yı ziyaret eden Bozbey'e son aylarda en çok sorulan soru yöneltildi.
Bozbey, her zamanki gibi kesin bir yanıt vermekten kaçındı. Daha görev süresi olduğunu vurgulayan Bozbey, kararının önümüzdeki sonbaharda netleşeceğini söyledi.
Hazırlıkları süren yeni yerel yönetimler yasa tasarısıyla ilgili ayrıntılar Bozbey'in kafasını karıştırmış.
Bozbey'e göre, iktidar ilçe belediye başkanlarının yetkilerini büyük ölçüde azaltıp, büyükşehir başkanlarına yönlendirecek. Bunun yanı sıra belediye meclislerinin yapısı il genel meclislerine dönüşecek. Bugünkü gibi Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda meclis başkanı olmayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara gösterdiği ilgi de konunun başka bir yönü. Muhtarlıklarla ilgili belediyelerde birimler kurulmaya başlandı bile. İşin sonu muhtarlardan sorumlu müsteşarlığa kadar gidecek. Bu da ilçe belediye başkanlarının yetkilerinin azaltılacağı yönünde bir işaret.
Değerlendirmesinden çıkardığım sonuç; Bozbey'in Büyükşehir Belediye başkanı adayı olup olmayacağı kararında bu yasa etkili olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.