Hava Durumu

Tiflis'te 'Bursa Kebap'lı Cumhuriyet Balosu

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2017 09:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 09:22

Teklif, 21 Haziran'da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Batum'da kurduğu iftar sofrasında, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'den geldi.
Gümrükçü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den 30 Ekim'de Tiflis'te yapılacak 'Cumhuriyet Balosu'nda Bursa sofrasının kurulmasını istedi. Bir önceki baloda Gaziantep lezzetleri sunulmuştu.
Başkan Altepe, hemen BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy'a talimatı verdi.


Organizasyon için kolları sıvayan Gümüşsoy, hazırlıklarını neredeyse tamamlamak üzere. Yalnız, organizasyon baloyu aşıp Bursa Tanıtım Günü'ne dönüşecek boyuta ulaştı.
Tiflis'teki 500 kişilik seçkin davetliler için hazırlanan programda, Bursa'nın firmaları da yer alacak. Özdilek'ten Marmarabirlik'e Kafkas ve Kardelen kestane şekerlerinden daha birçok kuruluş bu organizasyonda yer alacak.
Başta Recep Altepe olmak üzere, Bursa'dan bir heyetin yer alacağı balodaki mönüde Bursa lezzetleri konuklara ikram edilecek.
Bunların arasında neler yok ki...
Bursa kebabından İnegöl köftesine, Gedelek turşusundan Gemlik zeytinine, Kemalpaşa tatlısından kestane şekerine, zeytinyağlı sarmadan Bıcı Bıcı muhallebisine, siyah incir, şeftali ve armut gibi Bursa'da yetiştirilen meyvelerden Türk lokumuna kadar özenle seçilen yiyecekler sunulacak.

Balo, büyükelçinin vedası da olacak

Bu arada Cumhuriyet Balosu teklifini yapan Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, geçen süre içinde yaz kararnamesi ile Brüksel Büyükelçiliği'ne atandı. 2014 yılından beri Tiflis'te görev yapan Gümrükçü, balodan sonra yeni görev yerine gidecek.

Bir nevi balo büyükelçinin vedasına da ev sahipliği yapacak.

Logo çalışması Kent Konseyi'ne

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin son toplantısına kentsel dönüşüm tartışmaları damgasını vurdu.
Başkan Altepe'nin sunuş konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ ve MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, ulaşım konusundaki sıkıntıları dile getirerek, daha önce yazdığım hükümetin Bursa'ya ulaşım desteği vermesi konusundaki görüşlerini açıkladılar.
Aktuğ, yine geçen haftanın gündemdeki konusu lale logosunun değiştirilmesiyle ilgili görüşlerini aktardı. Lale logosunun Bursa'ya yakışmadığını vurgulayan Aktuğ, logonun belirlenmesinin Büyükşehir Belediye meclisinin görevi olduğunun altını çizerek, meclis üyelerinin görüşlerinin alınmasını önerdi.


Başkan Altepede Bursa logosu için kılıç-kalkan ve Hacivat-Karagöz gibi alternatiflerin bulunduğunu vurgulayarak, konunun Kent Konseyi'nde ele alınmasını ve çıkacak sonuca göre hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Umarız Kent Konseyi, önümüzdeki günlerde, toplumun değişik kesimlerini ve tabii konunun asıl muhatabı olan reklamcılarla bir araya gelerek, bir altyapı hazırlar ve kamuoyuna sunar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.