Hava Durumu

Siyaset duayenlerinden Bozbey'e destek

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2019 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 07:25

Basın Kültür Sarayı'nın yeni kurulan Nilüfer Sahnesi'nde, U harfi şeklinde oluşturulan bir masa. Masanın çevresinde oturanların her biri zamanında Bursa, hatta Türkiye siyasetine damga vurmuş isimler.
Her biri kendi döneminde parlayan yıldız olan siyasetin duayenlerini bir araya getiren konu ise 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili 'Bursa'nın Çağrısı' adını verdikleri ortak görüşlerini duyurmak.
Kimler yok ki masada; milli eğim ve savunma bakanlığı yapan Turhan Tayan, yine devlet ve bayındırlık bakanlığı görevinde bulunan Hüsamettin Örüç, milletvekilliği yapan Fethi Akkoç, Necati Özensoy ve Hayati Korkmaz, belediye başkanlığına soyunan Cevdet Yüce, Mithat Kırayoğlu, ayrıca Bursa'nın yakından tanıdığı Korhan Durusoy, Recayi Coşkun. Metne imza atıp sağlık nedeniyle gelemeyen AK Parti Kurucusu ve Başbakan Yardımcılığı yapan Ertuğrul Yalçınbayır ve yine AK Parti'den Nilüfer Belediye başkan adayı olan Tahsin Bulut'u da saymak gerekir.
Birçoğu siyaset yaptıkları yıllarda rakip de olmuşlardı üstelik. Ama şimdi Bursa için bir masa etrafında toplanmışlar. Aktif siyasetten uzak olsalar da Bursa sevdası onları bu çaba içine itmiş.


Kamuoyuna açıkladıkları metin oldukça kısa ama anlam yüklü. Turhan Tayan'ın açış konuşmasının ardından 'Bursa'nın ufak tefek taşları' şarkısı eşliğinde okunan metinde 'Bursa'nın yanlış yönetildiği' vurgusunun ardından final 'Yeter artık bahar gelsin, gülümsesin Bursa' sözleriyle CHP Bursa Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey'e açık destek anlaşılıyor.
Gazeteciler haklı olarak konunun detaylarını öğrenmek istiyorlar.
Tayan, 2 ay önce ilk toplantılarını yaparak yerel seçimi değerlendirdiklerini söyleyerek başladığı konuşmasında, 3 toplantı sonunda Bursa'nın son dönemde iyi yönetile-mediği konusunda fikir birliğine vardıklarını vurguladı.
'Bursa'nın 31 Mart seçimlerinde ehil ellere geçmesini arzuladık' diyen Tayan, adayları ve programlarını inceleyerek, Bozbey'e destek kararı aldıklarına işaret etti.

ÖRÜÇ, TERCİHİMİZİ ORTAYA KOYMAK İSTEDİK

Ta Özal'lı yıllardan beri ortalıkta yoktu Hüsamettin Örüç. Ne cemiyet hayatında ne de siyaset sahnesinde. Açıkçası onu böylesi bir grubun içinde görünce şaşırmadık desek yalan olur.
Akif siyaseti bir yana bırakmış, siyasi beklenti içinde olmadıklarını ve değerlendirmelerinin bu çerçevede ele alınmasının altını çizen Örüç, tercih nedenlerini şu sözlerle açıkladı:
'Nilüfer ilçesinde gösterdiği başarılar dolayısıyla mevcut adaylar arasında tercihimizi ortaya koymak istedik. Bizimkisi eleştiri yoluyla bir aday üzerinde teksif olmak değil, bir tercihimizi ifade ediyoruz. Bozbey meslektaşım sayılır çalışmalarını izlemiş bir kişi olarak göstermiş olduğu efor ve başarılarını şimdi büyükşehir belediye başkanı olarak taçlandırmak istemesi, sorumluluktan kaçmaması, daha ağır bir sorumluluk üstlenmeye gönüllü olması bizleri aynı heyecana sürükledi.'
Siyaset sahnesinde pek de alışık olmadığımız bu desteğin Bursa kamuoyunda nasıl yankı bulacağını biz de merak ediyoruz.

GAZİANTEP TUTTU, SIRADA 8 İL DAHA VAR

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, bir yandan seçim bölgesi olan Karacabey ve Mustafakemalpaşa'daki propaganda çalışmalarını sürdürürken diğer yandan başta turizm olmak üzere Bursa'nın çözüm bekleyen önemli sorunlarının takibini de yapıyor.
Yenişehir Havalimanı'nın aktif olarak kullanılması için gösterdiği çabalar meyvesini verirken, kentin yeni sefer isteği ısrarında da haklılığını ortaya çıkarıyor.
Dr. Esgin'in çabaları sonucu 13 Mart'ta başlayan Gaziantep seferlerindeki doluluk oranı ilk 10 günde yüzde 80 olarak gerçekleşti. Dr. Esgin'e göre, nisan ayından itibaren haftada 3 gün olan seferlere cumanın da eklenmesiyle ilgi daha da artacak.
Gaziantep seferlerine gösterilen ilgi diğer Anadolu kentlerine direkt seferlerin de önünü açacak. Sırada, Adana, Samsun, Sivas, Kayseri, Malatya, Ağrı, Adıyaman ve Elazığ seferleri var.
Anadolujet yeni uçak alımlarını gerçekleştirdiği taktirde seferlerin başlaması daha erken gerçekleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.