Hava Durumu

Sıcaksu'ya Arap yatırımcı ilgisi

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 08:19

Dericilerin taşınmasının ardından çöküntü bölgesi haline gelen Sıcaksu-Tabakhaneler bölgesindeki kentsel dönüşüm için Büyükşehir Belediyesi yıllardır çalışma yürütüyor. İstimlâkin ardından Büyükşehir Belediyesi bölgeyle ilgili imar planı değişikliklerini de meclisten geçirerek yatırıma hazır hale getirdi. Hatta konsept projeler bile meclis gündemine getirilerek ele alındı ve 20 kat yükseklikle ilgili imar değişikliği de onaylandı.
Ancak proje, yatırım için kaynak veya yatırımcı bulunamadığı için bir türlü hayata geçirilemedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu hafta görevdeki birinci yılını tamamladı. Bütçedeki finansman zorluklarını aşmak için tüm imkanları seferber eden Aktaş, Sıcaksu başta olmak üzere değerlendirilebilecek gayri menkullerin yatırıma dönüştürülmesi için özel bir çalışma yürütüyor. Badırga'daki et entegre tesisleri, Başköy'deki yeni konut alanı ve tabii ki Sıcaksu bölgesi için yatırımcı aranıyor.
ÇGD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu olarak tarihi belediye binasındaki makamında görüştüğümüz Aktaş, Sıcaksu'daki araziyle ilgili Arap yatırımcılarla görüştüklerini açıkladı.
Projeye sıcak bakan yatırımcılar, belediyeye ait alanın yanı sıra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne kadar uzanan bölgeyi değerlendirmeyi düşünüyor. Arap yatırımcılara göre, projenin Merinos AKKM ile bağlantısının sağlanmasıyla burası uluslararası bir cazibe merkezi haline gelecek.
Bursa'nın bundan sonraki rotasının turizm olduğu vurgusunu sık sık yapan Aktaş ile sohbetimiz bir yıllık hizmet değerlendirmesine dönüşüyor. Ama başkanın planı, yaptıkları çalışmaları Uludağ'da düzenleyeceği toplantıyla kamuoyuna açıklamak. Ardından da ulaşım master planı gündeme gelecek.
Belediyenin kurduğu ve üretime başlayan Muradiye su fabrikasını satmayı da planladığını açıklayan Aktaş, tasarruf tedbirleriyle ilgili örneği de BURFAŞ'tan veriyor. Bilindiği gibi Aktaş, göreve başladıktan sonra BURFAŞ'a ait 17 tesis kapatıldı. Bazıları da ihale yoluyla kiralandı. 10 aylık rakamları değerlendiren Aktaş, '10 aylık sürede geçen yılın 9 aylık rakamına ulaştık' dedi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI YARDIMCISI AKSU'NUN DESTEĞİ

Aktaş'ı başkanlığı döneminde en çok zorlayan konu kredi geri ödemeleri. Belirli bir dönemi ödemesiz olan bu krediler üst üste gelince bütçe imkanları yetersiz kalmaya başlamış. Daha önce 2 kez ayrı zamanda personel maaşı için kredi çekmek zorunda kaldığını açıklayan Aktaş'a bu konuda en önemli desteği ağustos ayında göreve başlayan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu veriyor.
Bülent Aksu, aslen Trabzon Maçkalı olsa da ailesi Bursa'da yaşıyor ve eğitim hayatının bir bölümünü de Bursa'da tamamlamış.
Aralık ayındaki ödemeler için 90 milyon liraya ihtiyaç duyan Aktaş, Bülent Aksu'dan destek bekliyor. Görüşmemiz sırasında Aktaş'ın cep telefonuna Bülent Aksu'dan gelen olumlu yanıt başkanı sevindirdi. (Heyette yer alan yazar arkadaşım Adnan Baştopçu durumu 'ayağımız uğurlu geldi!' diye değerlendirdi)
Başkan Aktaş da, Bülent Aksu'nun göreve başladıktan sonra Bursa'dan gelen taleplere hep olumlu yanıt verdiğini ekledi.

YENİ ADLİYE NİSAN 2019'DA TAMAMLANIYOR

İstanbul Caddesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İSSİAD) Gençosman Kavşağı'ndan başlayıp Dürdane yokuşuna kadar uzanan caddenin İstanbul'un Maslak'ı gibi olması için çalışmalar yürütüyor.
İSSİAD Başkanı Yakup Altınöz ve yönetim kurulu üyeleri, caddenin sorunlarını anlatmak için dün gazetecilerle bir araya geldi. Altınöz, 40 yıl önce cadde üzerinde mobilya üretim tesisi ve mağaza açmış bir girişimci. İlk yıllarda, 'Burada yatırım mı yapılır?' diyenler 25 yıl önce BUTTİM'i kurmuşlar.
Caddenin en büyük sorunu bir türlü tamamlanamayan T2 tramvay hattı. Ayrıca üstgeçitler tamamlanmadığı için buradaki işyerleri ile vatandaşlar büyük sorunlar yaşıyor. Altınöz ve yönetim kurulu üyelerinin istediği 11 üstgeçidin tamamlanarak bir an önce açılması. Üstgeçitler yapılmadığı için geçtiğimiz dönemde ölümlü kazaların yaşandığını da hatırlatmakta fayda var.
Altınöz, toplantıda yaptığı görüşmeler hakkında bilgi de verdi. Adliye sarayı inşaatının 3 blokunun kullanım alanı 83 bin metrekare. Eski adliye sarayının 33 bin metrekare olduğunu düşünürsek 3 katı bir alana sahip. Binalar, nisan veya mayıs 2019'da tamamlanacak. Binaların hizmete girmesiyle Bursa'da hiçbir adli kurum kiralık binada hizmet yapmayacak. Yani tamamı burada toplanacak. Eski adliye sarayı ise sadece savcılar ve ağır ceza mahkemeleri tarafından kullanılacak. Tüm mahkemeler bu kampüse gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.