Hava Durumu

Sıcak yazda çalışmanın semeresini Bursa görecek

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2018 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 08:27

Türkiye için kritik bir eşik olan 24 Haziran seçimleri sonrası komisyon seçimlerinin ardından Bursa'ya dönen AK Parti milletvekilleri, neredeyse hiç tatil yapmadı.
Başta, geçen dönem Başbakan Yardımcısı ve yeni Meclis'te İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı olan Hakan Çavuşoğlu olmak üzere tüm AK Partili vekiller sahadaydı. Vali İzzettin Küçük ile başlayan protokol ziyaretlerinin ardından neredeyse tüm sivil toplum kuruluşları ziyaret edildi. Belediyelerin açılışlarında ise tüm vekiller tam kadro görevdeydi. BTSO, MÜSİAD ve RUMELİSİAD gibi ekonominin nabzının attığı STK'lardaki toplantılar ise bazen 3-4 saat sürdü..
1 Ekim'de Anayasa gereği TBMM yeni döneme başlayacak. Tatil yapmayan vekiller arasında bulunan Çavuşoğlu'na sıcak yaz günlerindeki yoğun temponun sonuçlarını sorduk.
Çavuşoğlu, ziyaretlerin birinci amacının 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye gösterilen teveccühe teşekkür, ikinci amacının ise Bursa'nın sorunlarının tespiti ve vatandaşların beklentilerini dinlemek olduğunu söyledi.
24 Haziran'da sistem değişikliği ile birlikte yeni dönemin kodlarından birinin güçlü meclis olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, bunu gerçekleştirmede milletvekillerine büyük görev düştüğünü belirtti.
Ziyaretlerinde Bursa'nın nabzını tutmaya çalıştıklarını kaydeden Çavuşoğlu, yeni dönemde Bursa'nın siyasetten beklentileri, idareden beklentilerini tespit ettiklerini ve heybelerinin dolduğunu vurguladı.
'Bu konuda epey bir müktesebat sahibi olduklarının altını çizen Çavuşoğlu ve vekillerin bundan sonraki hedefi ise Ankara'da bu sorunlara çözüm olacak girişimleri sürdürmek.
AK Partili vekiller yemin töreni sonrası hep birlikte bakan ziyaretleri yapmıştı. Yeni dönemde bu birliktelik devam edecek. Çavuşoğlu'nun ifadesiyle milletvekilleri Bursa'nın sesi ve nefesi olmayı sürdürecek.

'Destek artarak devam ediyor'

Saha izlenimlerini de sorduk Çavuşoğlu'na...
Ona göre Bursa, AK Parti iktidarının arkasında güçlü bir şekilde durmaya devam ediyor. Hatta bu destek ekonomik alanda yaşanan gelişmelere rağmen artıyor. 24 Haziran'da ortaya çıkan tablodan daha yukarıda olduklarını işaret eden Çavuşoğlu, ' Sahada varız. Bu süreci boş geçirmedik. Ankara'ya gittiğimizde milletimizin beklentileri için çalışacağız. Bunun semeresinden de Bursalılar faydalanacak.
Bursa'yı daha güçlü bir marka değeri olarak inşallah Ankara'da güçlü bir şekilde temsil etmeye devam edeceğiz' dedi.

Yerel seçimle ilgili ajanda hazır

Peki ya yerel seçimler?
Çavuşoğlu, bu konuda da ajandalarının hazır olduğunu söyledi. Birlik ve beraberlik içinde, hizmet endeksli bir siyaset anlayışının temsilcileri olarak önümüzdeki yerel seçimlerden Bursa'dan daha güçlü çıkmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, ' Belediye başkanlarının verdikleri sözleri yapabildiklerini yapamadıkları konusunda değerlendirmelerini yapıyorlar. Önümüzdeki dönemde onlar da eksikleri varsa toparlayacaklar. Milletimizin huzuruna yine alnımız ak bir şekilde çıkacağız ve onların desteğine talip olacağız. Bursa seçimlerde kullanmış olduğu tercihi bakımından emin ellerdedir. Bursalılar bize güvensin. Güvenlerini asla yere düşürmeyeceğiz' mesajını verdi.

Vali'den ilk ders: İşe kendinizi idareden başlayın

Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün kamu yönetimi konusunda ne kadar hassas olduğuna en son Kamu Görevlileri Etik Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada bir kez daha tanık olmuştum.
Kamuda en önemli konunun dürüstlük, şeffaflık ve hesap verebilirlik olduğu vurgusunu yapan Vali İzzettin Küçük, kurulla ilgili güzel benzetmeyi 'Kamunun vicdanı' sözleriyle yapmış ve herkes tarafından bu tespit kullanılmıştı.
Kaymakam adaylarıyla kahvaltı programında bir araya gelen ve deneyimlerini paylaşan İzzettin Küçük'ün genç idareci adaylarına yaptığı konuşma yine ders niteliğindeydi. Cümlenin bütünü önemli olduğu için virgülüne dokunmadan aynen paylaşıyorum. Çünkü bu sadece kaymakam adayları için değil her idareci için yol gösterici olacak nitelikte...
'Bir mülki amir olarak ilçeleri idare edeceksiniz. Ama bu idare kısmına ilk önce kendinizi idare ederek başlamalısınız. Yani aklınızı, bilincinizi idare etmelisiniz. Çünkü insan kendine hâkim olamadıktan sonra hiçbir konuya hâkim olamaz. Mütevazılığı elden bırakmadan, her konuyu değerlendirmeli, aklınızın süzgecinden geçirmeli ve öyle hareket etmelisiniz.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.