Hava Durumu

Seçim kampanyası evlere girdi

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2019 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 08:18

Gençler bu anlatım biçimini pek sevmiyor ama bazen geçmişten hatırlatmalar yaparak, günümüze ışık tutmak gerekiyor.
Gazeteciliğe başladığım ilk yıllarda, ister yerel, ister genel seçim olsun genel başkanlar seçim otobüsüne biner, bazen bir haftayı bulan gezilere çıkardı. Ankara'dan yola çıkan lider, Eskişehir, Bursa, Kütahya, Balıkesir'den başlar Çanakkale ve İzmir'de geziyi tamamlardı. Siyasi partilerin il örgütleri de seçim stratejisini bunun üzerine kurarlardı. İl başkanı, bölge milletvekilleri veya adayların genel başkanın otobüsünü kendi bölgelerine yönlendirmek için kavga boyutuna ulaşan tartışmalarına dahi tanık olurduk.

Ancak, Refah Partisi, lider ziyaretlerinin yanı sıra kapı kapı gezme, her seçmene dokunma yöntemini geliştirdi. İşin içine kadın ve gençlik kolları girince ulaşılan seçmen sayısı arttı.
AK Parti de, bu stratejiyi teknolojinin imkanlarını da kullanarak geliştirdi. Sosyal medyadan adaylar ve kampanyaya katılan milletvekillerinin hızına yetişmek mümkün değil. Neredeyse girilmedik sokak, kapısı çalınmayan ev kalmıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm konuşmalarında dile getirdiği ana kademe, seçim koordinasyon kurulları, kadın kolları ve gençlik kollarına ayrı ayrı seslenip görevlendirmesinin de nedeni bu olsa gerek.
Bursa'da yürütülen çalışmaları ve sistemin nasıl işlediğini AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'dan sorduk. O da yanıtladı:
Her ilçe başkanlığının kendi seçim koordinasyon merkezi var. Onlar ilçelerindeki programı hazırlayıp, il başkanlığına bildiriyor. Seçim Koordinasyon Kurulu (SKM) gerekiyorsa programlara belediye başkan adaylarını veya milletvekillerini yönlendiriyor.

Ayrıca kadın ve gençlik kolları kendi ayrı programlarını yapıyor. Kadın kolları ev ziyaretleri gerçekleştirirken, gençlik kolları üye olsun veya olmasın 24 Haziran seçimleri sonrası oy verme yaşına gelenler doğum günü pastasıyla çat kapı ziyaret ediliyor. Bunların yanı sıra Bursa'da Alinur Aktaş gönüllüleri grubu da hem ev hem esnaf ziyaretleri yapıyor.
Şimdiden onbinlerce ev ve esnaf ziyareti gerçekleştiren AK Parti Bursa teşkilatının hedefi 31 Mart akşamına kadar 300 bin eve ulaşılması.
Salman, bu yoğun çalışmanın ödülünü 31 Mart gecesi elde edecekleri başarı ile alacaklarına inanıyor.

BAŞKAN AKTAŞ, PROJELERİNİ İŞ DÜNYASINA ANLATTI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönem projelerini 3 Mart'ta Merinos AKKM'de düzenlediği toplantı ile önce basın mensuplarına ardından parti teşkilatına anlatmıştı.
Aktaş'ın lansman adresi bu kez iş dünyası temsilcileriydi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın Altıparmak'taki hizmet binasında oda yönetim kurulu başkanı İbrahim Burkay ve aralarında BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelen Aktaş, projelerinin tanıtımının yanı sıra kent ekonomisine destek olmak amacıyla yapacakları yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Aktaş'ın iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman eşlik etti.

ENDONEZYA'DA BURSA RÜZGARI ESECEK

Türk dizilerinin bugün dünya çapında 500 milyona ulaşan izleyici kitlesi var. Latin Amerika'dan Avrupa'ya, Kafkaslar'dan Orta Doğu'ya ve Uzak Asya'ya kadar 142 ülkede Türk dizileri revaçta.
Dizilerin ticari geliri kadar Türkiye'nin tanıtımına sağladığı katkı da yadsınamaz düzeye ulaştı. Özellikle tarih dizilerinin Osmanlı dönemine olan ilgiyi artırmasından Bursa da yararlanır hale geldi.
Türkiye'den 10 bin kilometre uzaklıkta olan Endonezya'dan bir televizyon ekibi artan ilgi nedeniyle ramazan programında Bursa'nın tanıtımına yer vermek amacıyla Bursa'ya geldi.
Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar tarafından ağırlanan ekip, Ulu Camii'nden Cumalıkızık'a, Tophane'den Muradiye'ye kadar çekimler yaptı.
Belki basit bir televizyon çekimi gibi gelebilir ama Türk dizilerinin yanı sıra programda Bursa'yı izleyen Endonezyalıların kafasında mutlaka Türkiye'yi ziyaret etme fikri doğacağından eminim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.