Hava Durumu

Saker'den Dündar'a Uludağ mektubu

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2018 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 08:38

Uludağ'ın nasıl bir doğa hazinesi olduğu yapılan bilimsel araştırmalarla her geçen gün biraz daha anlaşılıyor.
Öyle bir dağ ki üzerindeki 5 kuşakta yer alan bin 320 bitki türünün 171 tanesi Türkiye, 33 tanesi de sadece ve sadece Uludağ endemiği. Bu zenginliğin korunup yaşatılması ve tanıtılması için Osmangazi Belediyesi geçen hafta Uludağ'da endemik park kurulacağını açıklamıştı. Osmangazi Belediyesi, endemik park projesini, Uludağ Bitki Tanıtım Merkezi adı altında Bursa Teknik Üniversitesi ve Milli Parklar Müdürlüğü ile birlikte yürütecek. Bu çalışma Kirazlıyayla, Gölcük, Sarıalan ve Çobankaya olmak üzere dört faklı noktada uygulanacak. Bu bölgelerde çeşitli bitki ve canlı türlerinin belirlenmiş olduğu tanıtım alanları yer alacak. Ayrıca park içerisinde doğa sporları meraklıları için yürüyüş etapları olacak.
Proje, tam bir Uludağ sevdalısı olan Bursa Büyükşehir eski başkanlarından Erdem Saker'i heyecanlandırdı. Ekohaber dergisinde haftalık yazılar kaleme alan Saker, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a hitaben mektup yazarak projeye destek verdi.
Geçen hafta Bursa turizm raporu başlıklı yazımı köşesinde değerlendiren ve Uludağ için dönemin Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun 'Doğal Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları Projesi'nin hayata geçirilmesini isteyen Saker, mektubunda, Dündar'a seslenerek, 'Projenizle benim önerilerimi harmanlayalım ve Uludağ'ı yaz turizminde Alplerle yarışacak bir merkez yapalım' çağrısında bulundu.
Dündar'a, 'Ağustos ayında Alpler'e birkaç günlük bir gezi yapın, yaz turizminin çok yoğun yaşandığı küçük köyleri, ormanları, orman içinde oluşturulmuş yürüyüş patikaları ağını ve üzerlerinde yürüyen yoğun insan topluluklarını izleyin' önerisinde bulunan Saker, gezi dönüşü yapılacak değerlendirme toplantısına davet edilirse kendisinin de katılmaya hazır olduğunu belirtti.

ÖNERİLER VE OTELCİLERE CESARET ÇAĞRISI

Endemik park alanlarını, Uludağ yolu boyunca, trafik yön levhalarıyla göz önüne çıkarılmasını ve ayrım noktalarında otoparklar oluşturularak içeriye araç girişinin engellenmesini isteyen Saker'in önerileri şöyle:
'Otoparklarda başlayan patika ulaşım ağını oluşturun, tabii hiç ağaç kesmeden, belki biraz dal budayarak, Endemik Parklara herkes bu patikalarda yürüyerek ulaşsın, eğer giderseniz aynı Alpler'de göreceğiniz gibi.
Endemik Park Alanları girişine de, o parkta bulunan bitkileri gene ahşap panolar üzerine, yağlı boya resimlerini yaptırarak, isimlerini yazarak tanıtın'
Otelcilere de seslenen Saker, 'Aslında Alpler'deki durumu sizler benden çok daha iyi biliyorsunuz, ama sizler hâlâ Alpler'deki turizmcinin söylediği, biz artık kış turizmcisi değiliz, yaz turizmcisiyiz, demeye ya hiç niyetlenmiyorsunuz ya da cesaretiniz yok' dedi.

BEDELLİ DÜŞÜNENLER AKLINIZDA BULUNSUN

Bedelli askerlik son günlerde en çok konuşulan ve gündem oluşturan konuların başında geliyor. Nedeni de basit. Çünkü 6,5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Dün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da açıkladı. İki günde başvuru sayısı 200 bine ulaştı. Kasım ayına kadar sayının katlanarak artması bekleniyor.
Yasa çıktı ancak hâlâ çalışanların durumuyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Tartışmaları yakından izleyen Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Sevimli, sosyal medya hesabından 'Aklınızda bulunsun' başlığıyla bilgi verdi.
Yargıtay 9'uncu Hukuk Dairesi'nin 2015 yılında, bir yıllık kıdem başta olmak üzere diğer koşulları sağlayan ve bedelli askerlik için işten ayrılan işçinin kıdem tazminatı hakkının bulunduğuna karar verdiğini hatırlatan Sevimli, 'Üstelik o dönem bedelli askerlik olanağından yararlananlar temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmıştı. Güncel düzenleme uyarınca 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirme şartı da mevcut' hatırlatmasında bulundu.
Sevimli'nin paylaşımına hukukçu arkadaşlarından çeşitli yorumlar geldi. Anlaşılan o ki tartışmalar devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.