Hava Durumu

Prof. Dr. Tatlıoğlu'ndan krizden çıkış formülü

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2018 07:54

Türkiye'de geçen hafta gündemi dövizdeki artış ve ABD ile yaşanan krizin derinleşmesi belirledi. Bunun etkileri önümüzdeki günlerde de devam edecek.
AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, dövizdeki artışın nedenlerini ve çözüm önerilerini anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iki konuda çağrıda bulunan Tatlıoğlu, çözüm formülünü de açıkladı.
Tatlıoğlu'na göre, son 10 yıldır Türkiye ekonomiden eğitime, yargıdan güvenliğe kadar tüm alanlarda yaşanan bozulma ve gevşemenin sonucu olan yıkıma doğru gidiyor.
Yaşananları Karadenizli Temel'in mezar taşına yazdırdığı 'Hastayım dedum dedum inanmadunuz ne oldi şimdi?' sözlerine benzeten Tatlıoğlu, Türkiye'nin faiz-döviz ve enflasyon sarmalına girdiğine dikkat çekti. Türkiye'nin hızla faizine bakmaksızın para talep edecek duruma geldiği uyarısında bulunan Tatlıoğlu, bunun da siyasi talepler tehlikesi doğuracağını vurguladı.
Döviz ve faiz yükselişini barajın patlamasına benzeten Tatlıoğlu, 'Şimdi bu araziyi basacak. Bu arazilerde zayiatlarımız olacak. Türkiye olarak bir haftada yüzde 40 fakirleştik' dedi.
Çözümden çıkış konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanı'nın MHP lideri Bahçeli ile Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'la toplumun karşısına çıkıp samimi olarak bugünkü durumu ve nasıl bir inisiyatif almayı planladıklarını toplumla paylaşmasını istedi.
Krizden en düşük maliyetle çıkılmasının AK Parti ve MHP'nin toplumda yarattığı bu güvenle çıkılamayacağını savunan Tatlıoğlu, çözüm formülünü de şöyle özetledi:
'Eğer ABD'den bir Derviş beklemiyorsanız talep edin biz bunu paylaşalım. Bir mutabakat ve yol haritası çıkaralım. Biz bir hükümet ortaklığı bakanlık şu falan istemiyoruz. Mümkünse bütün siyasi partilerin altını imzaladığı mümkün değilse 4'ünün imza attığı maksimum katılımın olduğu bir yol haritasını çıkaralım. Aksi taktirde katlanacağımız maliyetler çok daha yüksek olacaktır'

GÜÇLÜ TÜRKİYE HİKAYESİ YAZALIM

Türkiye'nin şarampolde olduğunu ve buradan çıkıp yoluna devam etmesinin geniş çaplı mutabakattan geçtiğini anlatan Tatlıoğlu, 'Bunun sağlanması halinde dolar 3 liraya düşmeyecek ama seneye 10 olmayacak' dedi.
Mutabakatla hazırlanacak en az 3 yıllık yol haritasını uygulayacak ve takip edecek isimlerin de belirleneceğini kaydeden Tatlıoğlu, bu çıkış yolunun güçlü Türkiye hikâyesini yazacağını söyledi. Tatlıoğlu, 'Türkiye'nin önündeki tek yol budur. Hızlı bir şekilde değerlendirilmelidir. Bu mutabakat Erdoğan'ın siyasi gücüne halel getir-mez. Türkiye'nin kaybe- decek zamanı yok' dedi.

HEMEN KAMPANYA BAŞLATILMALI

Ormancıların en büyük korkusu hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığı günlerde esen poyrazdır. Çünkü sıcakla birlikte esen poyraz özellikçe çam ağaçlarını kibrit çöpü gibi en küçük bir kıvılcımda tutuşturur.
Önceki geceden beri sert esen poyraz, Mudanya'da korkulanın yaşanmasına neden oldu. Göynüklü ve Çağrışan mahallelerinde öğle saatlerinde başlayan yangın Bademli'ye sıçrayınca sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin gündemine oturdu. Yangın, tüm ekiplerin seferber olması sayesinde karadan ve havadan yapılan müdahalelerle hava kararmadan kontrol altına alındı.
Mudanya, Bursa'nın gözbebeği yanan ağaçlar da akciğeri. Dolayısıyla her yangın maalesef akıllara rant sorusunu getirdi. Dün yangının söndürülmesi kadar bu konu da sosyal medya ve televizyonlarda tartışma konusu oldu.
Cumhuriyet Savcılığı daha yangın devam ederken başlattığı soruşturma elbette ki nedeni ortaya çıkaracak. Ancak burada önemli olan nokta kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kaldırılması. Bunun yolu da tıpkı 2015'teki yangın sonrasında olduğu gibi yanan bölgelerin hemen ağaçlandırılması kampanyası olacak.
Bu konuda öncülüğü de Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün yapacağından eminim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.