Hava Durumu

Özdilek telefonu aldı, başladı aramaya...

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2018 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 08:25

Sosyal medyadaki o güzel fotoğraf eminim ki hepinizin dikkatini çekmiştir. Büyük ihtimalle drone ile çekilen fotoğraf Bursa'nın hemen yanı başındaki Gölyazı'nın tüm güzelliğini en çarpıcı biçimde yansıtır. Hatta sosyal medya kullanıcıları, 'Bu fotoğraf İtalya'dan desek herkes beğenir' diye esprili biçimde paylaşım yapar.
Tarihi 2700 yıl öncesine dayanan Gölyazı'nın bu güzelliği geçtiğimiz günlerde dünya turizmcileri tarafından da tescillendi. Görülmesi gereken 30 köy arasında 18'inci sırada yer alan Gölyazı, İngiltere Kraliçesi'nin de her gün masasına gelen The Daily Telegraph gazetesinde de yayınlanan bu tanıtım sayesinde yabancı turistlerin akınına uğradı.
Yalnız bir sorun vardı. Turistlerin izlenimleri pek de iç açıcı nitelikte olmuyordu.
Skal Kulüp yani Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği'nin geçen hafta yapılan toplantısı, belki de önümüzdeki yıllarda Gölyazı turizmine getirilecek yeni bir bakış açısının temellerinin atılmasına sahne oldu.
Güney Marmara Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Haluk Beceren'in de katıldığı toplantıda söz alan Skal Kulüp Üyesi ve Sheraton Bursa Oteli Yöneticisi Vuslat Dağlı, Gölyazı'nın uluslararası ününü anlattıktan sonra yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Çünkü Dağlı, 2,5 yıl önce Bursa'ya gelmesine rağmen tam bir Gölyazı aşığına dönüşmüştü.
Skal Kulüp'ün geçen dönem Başkanı ünlü işadamı Hüseyin Özdilek, anlatılanları dinledikten sonra hemen karar vererek, Gölyazı seferberliğini başlattı. Telefon trafiği hızlı işledi. Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BTSO Başkanı İbrahim Burkay arandı. Ardından sıra işadamlarına gelmişti. Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez başta olmak üzere işadamları Erol Türkün, Ömer Kızıl, Vehbi Varlık, Özdilek'ten gelen telefona olumlu yanıt verince Skal Kulüp Başkanvekili ve turizmci Serdal Can kolları sıvadı.
Kent yöneticileri ve işadamları Gölyazı'yı gezecek, sorunlar tespit edildikten sonra kamu ve özel sektörün yapacakları bir rapor haline getirilecekti.
Dün o toplantının Gölyazı'da hayata geçtiğini gördük. Davetlilerin neredeyse tamamı Gölyazı'daki köprünün hemen yanı başındaki çınar ağaçlarının altındaki çay bahçesinde buluştu.

MİDİLLİ ADASI'NA GÖTÜRECEĞİM

Uluabat Gölü'nden avlanan kerevit ve bahçelerinde yetişen siyah incirin ikram edildiği toplantı oldukça hareketliydi. Hüseyin Özdilek, her zamanki heyecanıyla Gölyazılılara seslendi: Fikir bizim kazanç sizlerin olacak.
Sadece fikirle de sınırlı değildi Özdelik'in sözleri. Hemen mevcut tuvaletin yıktırılarak, parasını kendisi ödemek kaydıyla yenisinin yapılacağı sözünü verdi. Ardından Gölyazı'ya turizm eğitim verecek danışman tutacağını ekledi. Bununla da kalmayan Özdilek, Gölyazılı 25 kişiyi parasının yarısını kendisi vermek üzere Midilli Adası'na götüreceğini söyledi.
İyi turizm yapılmasının kafaların değişmesiyle mümkün olacağını vurgulayan Özdilek, Gölyazı'ya öncelikle burada yaşayanların sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.

BİR BUÇUK YILDA GÖLYAZI'NIN KADERİ DEĞİŞTİ

Vali İzzettin Küçük, Gölyazı'nın Bursa'nın en önemli değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, mahallenin kaderinin bir buçuk yılda yapılan çalışmalarla değiştiğini ve yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla bahar aylarında pırıl pırıl bir Gölyazı'nın ortaya çıkacağını anlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, göreve başladıktan 2 ay sonra hemen Gölyazı'yı ziyaret ettiğini belirterek, 'Mahallede kanalizasyon ve içme suyu şebekesi için 17 kilometrelik kazı yapıldı. Atık terfi istasyonları ve 1000 tonluk su deposu yapıldı. Neticede buraya 15-16 milyon TL harcandı' dedi.
Üstyapı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini ve 22 bin metrekarelik bir uygulama yapacaklarını kaydeden Aktaş, bunun içinde yolların kilit parke ve granit parke taşla döşenmesinin de bulunduğunu anlattı. Aktaş, bu çalışmaların mart ayında tamamlanacağını da kaydederek, 'Ancak bizim yaptığımız bu fiziki dönüşüm, işin sadece yüzde 50'si. İsterseniz sokakları altınla döşeyin, geri kalan yüzde 50'si zihinsel dönüşüm' dedi.
Mustafa Bozbey ise, bu güzelliklerin değerini öncelikle Gölyazılıların bilmesi gerektiğini belirterek, 'Gölyazılılar siz göz yumarsanız bu tarihi eserler gider. Sahip çıkarsa çoluğunuz çocuğunuz nasiplenir" diye konuştu.
Gölyazılıların en büyük sorunu muhtar İbrahim Şahin'in de dile getirdiği sit alanı yüzünden 2007 yılından beri mahalleye bir çivi dahi çakılamaması.
Nitekim Hüseyin Özdilek'in tuvaleti yıktırtıp yenisini yaptıracağım sözü de yine bu sit alanı dolayısıyla yapılamayacak gibi görünüyor.
Sonuç olarak, tüm katılımcılar Skal Kulüp Başkanvekili Serdal Can'ın koordinatörlüğünü yürüteceği çalıştay kararıyla toplantı sona erdi.
Belki, bu da bir toplantı ve sonunda Gölyazılılar yine kaderleriyle baş başa kalacak diye düşünebilirsiniz ama bana göre bu kez farklı olacak. Çünkü hem kent yöneticileri hem işadamları hem de Gölyazılılar bu işte kararlı gibi görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.