Hava Durumu

Otoyolun tamamı açılacak, Cumhurbaşkanı test edecek

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2019 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 08:54

AK Parti Bursa Teşkilatı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan heyecanı yaşanıyor.
Gece yarısı Beştepe'den AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'a gelen telefon üzerine başlayan hazırlıklar devam ediyor. Zaman darlığı nedeniyle partide adeta seferberlik hali yaşanıyor. Parti teşkilatı ve milletvekilleri Erdoğan'ın ziyareti için kendi bölgelerindeki hazırlıkları koordine ediyor.

Otoyolun açılış töreni Bursalılarla buluşma amacı da taşıdığı için miting havasında gerçekleşecek. AK Parti'nin yaptığı organizasyonla tüm ilçelerden Badırga'daki tören bölgesine vatandaşlar için servis araçları konuldu. Kent merkezindeki çok sayıdaki noktadan da servis araçları kaldırılacak.
Ziyaret dolayısıyla Bursa Valisi Yakup Canbolat başkanlığında, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve açılışı yapılacak otoyolla ve sağlık müdürlüğü yetkililerinin katıldığı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda ziyaretin tüm detayları masaya yatırıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu ve Şehir Hastanesi, Bursa'daki en büyük devlet yatırımları olarak tarihe geçecek. Otoyolun proje bedeli 10 milyar dolar, Şehir Hastanesi'nin ise 488 milyon Euro.
Ziyareti değerlendiren Hakan Çavuşoğlu, Bursa'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sevdiğini Erdoğan'ın da Bursa'ya özel ilgisi olduğunu vurgulayarak, o yüzden seçimler sonucu ilk ziyaretin Bursa'ya gerçekleştirildiğinin altını çizdi.
Pazar günkü törende otoyolun tamamının ulaşıma açılacağını vurgulayan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması ve açılışın ardından kendi kullandığı araçla yolu test edeceğini ve belirli bir noktadan sonra dönüş yaparak Şehir Hastanesi'ndeki törene geçeceğini söyledi.
Çavuşoğlu'na şubat ayındaki mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bursa yatırımlarının teminatı benim' sözlerini hatırlatarak, bu gezide beklenen mesajları sorduk. O da yanıtladı.
İki törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa milletvekilleri AK Parti Bursa teşkilatı ve belediye başkanlarıyla bir araya gelmesinin planlandığını bildiren Çavuşoğlu, bu toplantıda Bursa projelerinin ele alınacağını vurguladı.

YARHİSAR TURİZME AÇILIYOR

Osmanlı'nın beylikten imparatorluğa geçişinde ilk başkentlerinden biri olan Yenişehir ve hemen yakınındaki Yarhisar köyü büyük önem taşıyor.
Yarhisar köyü bu tarihi özelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de saklı bir cennet adeta. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, seçildikten sonra Yarhisar'ın turizme kazandırılması için kolları sıvadı. Yarhisar'daki tarihi cami, hamamın ve çeşmenin yanı sıra Günece ile Yarhisar arasında bulunan ve ilçeye 16 kilometre uzaklıktaki 'Cennet Kanyonu' ile Yarhisar Şelalesi'nin doğa turizmine kazandırılması amacıyla hazırlanan projede, piknik alanları, kanyona gelecek ziyaretçiler için doğal dokuyu bozmayan aktivite ve sosyal alanlar oluşturulacak.

Belediyenin yürüttüğü projenin hayata geçmesiyle tıpkı Orhaneli ve Keles ve İznik'teki gibi Yenişehir de ekoturizm alanlarına kavuşacak.

AKTAŞ, ÇAĞRI MERKEZİNDE TELEFONLARI YANITLADI

Belediyelerin yatırımlar kadar en önemli hizmetlerinden biri de sosyal alandaki çalışmaları. Bunlardan biri de yaptıkları çalışmalarla devletin vatandaşın yanında olduğunu hissetiren 'Evde Hasta Bakım Hizmeti'.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün 'Evde Hasta Bakım Hizmeti' birimi personeliyle bir araya gele-rek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında çağrı merkezindeki telefonun başına oturan Aktaş, arayan Bursalılara yardımcı oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.