Hava Durumu

Osmangazi düğümünün perde arkası

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2019 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 08:20

CHP ile İYİ Parti arasında 24 Haziran seçimlerinde başlayan ittifak, 31 Mart yerel seçimlerinde devam ediyor. Aralarında Bursa'nın da bulunduğu ittifak yapılan il sayısı son görüşmelerle birlikte 30'a yükseldi.
Bursa'da ilk aşamada büyükşehir, Nilüfer ve Mudanya'da aday göstermeyen İYİ Parti, CHP adaylarını destekleme kararı aldı. CHP'nin Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey de geçen hafta İYİ Parti'yi ziyaret ederek, ortak çalışma için ilk adımı attı. İki partide de gözler şimdi aralarında Osmangazi ve Yıldırım gibi iki büyük merkezin de yer aldığı açıklanmayan 6 ilçeye çevrildi.
İYİ Parti'nin ittifak kapsamında Bursa'da, Osmangazi ve Yenişehir ile ilgili beklentileri var. CHP'nin ise Osmangazi'de aday gösterme konusunda ısrarlı olduğu biliniyor.
Merak edilen Osmangazi düğümünü Sönmez Medya'yı İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret eden İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'na sorduk.
Prof. Dr. Tatlıoğlu'nun açıklaması duruma farklı bir boyut kazandırdı. Meğerse Osmangazi, Bursa çerçevesinde görüşülmüyor.
İki parti arasındaki ittifak görüşmelerinde büyükşehirler ayrı, Osmangazi gibi büyük ilçeler ise Türkiye çapındaki aynı ölçekli ilçeler kapsamında ele alınıyor. Büyükşehirler masaya yatırıldığında, paylaşım onlar arasında gerçekleşiyor. Sonra büyük ilçelere sıra geliyor. Yani büyükşehir bir partiye verildiğinde, o ilde şehre göre güç dengesi yapılmıyor.
Osmangazide bu kapsamda değerlendirilen ilçeler arasında, iki partinin de il başkanlıklarının raporları bu yüzden değerlendirmeye alınmıyor.
Prof. Dr. Tatlıoğlu, çarşamba günü görüşmelerde konunun netlik kazanacağını belirterek, 'Bize müzakerelerde bir yere gelindiği ifade edildi. Osmangazi ve Yenişehir ile ilgili beklentilerimiz var.
Hepsi birlikte ilan edilecek. İlan edilinceye kadar da bitti denemez' şeklinde konuştu.
Başkan adaylarının ardından sıra meclis üyeliklerine gelecek. İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, çalışmalarını ittifaka göre şekillendirdiklerini belirterek, meclis listelerinin de şablona göre hazırlanacağını söyledi. Prof. Dr. Tatlıoğlu da meclis üyelikleri konusunda büyük ihtimalle fermuar sisteminin kullanılacağını işaret etti.

'20 MİLLETVEKİLİ HIZLI TREN İÇİN CUMHURBAŞKANI'NA ÇIKALIM'

Prof. Dr. Tatlıoğlu, ziyaret sırasında yerel yönetimler konusunda da değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart'ta siyasi iklimin değişmesinin Bursa için önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Tatlıoğlu, merhum Hikmet Şahin ile birlikte Bursa'da vizyonun öldüğünü savundu.
Vizyonsuz güç değerlendirmesi yaparken AK Parti politikalarının eleştirmediğine vurgu yapan Prof. Dr. Tatlıoğlu, 'AK Parti'nin belediyecilikte iyi yaptığı işler var. Ancak Bursa tüm bunların gerisinde kaldı. Vizyonsuz bir kadro Bursa'yı Eskişehir'in bile çok ciddi olarak gerisinde bıraktı. Bursa'nın görevi bu kadrolardan kurtulmaktır' dedi.
Bursa'nın zor ulaşılan, zor hareket edilen ve çok pahalı bir kent haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Tatlıoğlu, askıda olan hızlı tren projesi konusunda tüm milletvekillerine STK'larla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etme çağrısı yaptı.

'KALİTE ŞEHRİ BURSA PATENTİ AKTAŞ'TA'

Kalite Birliği Derneği (KALBİR) geçtiğimiz aylarda önemli bir çalışmaya imza atmıştı. Derneğin girişimleri sonucu 'Kalite Şehri Bursa' ismi Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilerek belgesi alınmıştı. Bu belge KALBİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Başkanvekili Mustafa Karaman, Başkan Yardımcısı Feridun Baykara ve Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Çakmak tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a makamında teslim edildi. Belgenin teslimiyle 'Kalite Şehri Bursa' markasının kullanım hakkının Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini belirten Prof. Dr. Işığıçok, önümüzdeki günlerde BTSO'ya da bu belgeyi kullanma hakkını vereceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.