Hava Durumu

Mudanya sahili 30 Ocak'ta tamam

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2017 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 07:24

Bursa Büyükşehir ve Mudanya belediyeleri arasındaki buzlar, Alinur Aktaş'ın Hayri Türkyılmaz'ı ziyaretiyle erimeye başladı.
AS TV'de yayınlanan Gözlem Kulesi'nin konuğu olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, hem bu görüşmenin perde arkasını hem de geleceğe yönelik projelerini anlattı.
Türkyılmaz, 'hizmetin siyaseti olmaz' görüşünü 30 Mart'ta seçildiği gün dile getirdiğini ancak bunun karşılığını bulamadığını vurguladı.
Türkyılmaz'a göre Büyükşehir ile Mudanya arasındaki gerilim seçimin üçüncü günü Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin ilçeye gelerek, tabela vergisi istemeye başlaması ve hizmetlerin Gemlik ve Kumla'ya kaydırılacağı açıklamasıyla başladı. Ardından sahil projesiyle zirveye ulaştı.


Başkan Türkyılmaz, sahil projesinin etaplar şeklinde yapılması tekliflerinin karşılık bulamadığını bildirerek,' İnsanların Mudanya'da denizi görme özgürlüğü engellendi. Baştan aşağıya tenekelerle sahili kapattılar' dedi.
Türkyılmaz, görüşme sırasında Aktaş'ın sahil projesinin 30 Ocak'ta bitirilmesi sözünü verdiğini bildirerek, kendisinin de sıkıntılarla ilgili maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını söylediğini anlattı. Türkyılmaz, ' Biz her türlü yardıma hazırız. Maddi ve manevi desteğe hazırız. 'Yapamıyorsanız bırakın biz yapalım' dedik. Çünkü Mudanya'da sabır neredeyse tükendi' dedi.
'Aktaş daha önceden tanıdığım bir kardeşim. Sevdiğim biri' diyen Türkyılmaz, nezaket çerçevesinde geçen görüşme sırasında 8 ay önce Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdikleri ve bugüne kadar olumlu veya olumsuz yanıt verilmeyen trafik dosyasını da teslim ettiğini söyledi.
Sahil projesinin yanı sıra trafik ve park sorunu Mudanya'nın en önemli sorunu. Çünkü ilçeye günde 140 bin araç giriş yapıyor. Türkyılmaz'ın sunduğu dosyada, tek yön yapılacak yollardan park alanlarına, yolların güzergahlarının değişmesine kadar trafiğin durmasını en aza indirecek öneriler yer alıyor.
Dosyanın tesliminden sonra Büyükşehir uzmanlarıyla birlikte keşif de yapılmış. Önümüzdeki günlerde yeniden gelip inceleme yapılacak.
Türkyılmaz, 'Biz böyle bir proje hazırladık. Eksiği olabilir, yanlışı da olabilir. Yanlışı varsa düzeltelim. Bu projeyi en uygun hale getirelim ve sizin programınıza alma imkanınız yoksa yetkiyi verin biz yaparız. Gücümüz var. İnsanlara yapacağımız en iyi hizmet. Bu projeyi uygulama yetkisi verilirse Mudanya'daki trafik sorununu çözeceğimizi herkes görecektir' dedi.

Trafiğe kesin çözüm tünel projesi

Türkyılmaz'a göre Mudanya'da trafik sorununun çözümü ilçenin girişinden başlayarak Tirilye yoluyla birleşecek tünel projesinde. Ancak bu projeyi Mudanya Belediyesi'nin imkanlarıyla gerçekleştirmek mümkün değil. Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu yükselirse gerçekleştirilebilir. Karayolları da yapabilir. Yaz aylarında günde 100 bin, yılda 30 milyon aracın geçtiği bir güzergah.
Türkyılmaz, Osmangazi Köprüsü'nü örnek göstererek, böyle bir projenin gerçekleşmesi halinde çok kısa sürede kendini finanse edeceğini ve gelir getireceğini söyledi.

'İki dönem için oy istemiştim'

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gözlem Kulesi programında 2018 sonbaharında erken yerel seçimlerin yapılacağını söylemişti. Türkyılmaz ise genel seçimlerin erkene alınacağı görüşünde. Yerel seçimlerde yeniden aday olacağını söyleyen Türkyılmaz, '30 Mart seçimleri öncesi iki dönem başkanlık yapacağımı söyledim.

Bir belediye başkanı iki dönem içinde o kentin her şeyini kontrol altına alır. Temelini atar ve geleceğe hazırlar. Bu koltuklar kalıcı değil. Yaşlanana kadar bu koltukları işgal edecek değilim. Gençleşerek gitmek lazım yeni yeni gençlerimiz var. İki dönem ve 100 proje sözü vermiştik. Mudanyalılara verdiğim sözümü tutmuş olacağım' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.