Hava Durumu

MHP'li Depboylu'nun 'meslek' mücadelesi...

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2019 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2019 07:22

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri de önemli mesleklerin yasal statüye sahip olmaması. Bu yüzden de toplum sağlığını ilgilendiren birçok alan ehliyetsiz kişilerin istismarına neden oluyor.
Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum? 'Yaşam koçluğu' gibi tanım ve unvanları kullananların sayısı son yıllarda ne kadar çoğaldı. Çoğu da birkaç aylık eğitimle toplumun karşısına çıkıp, çok da önemli olduğuna inandığımız bir konuda yol gösterici rolüne soyunuyorlar.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, 20 yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nda psikolojik danışman ve terapist olarak çalıştıktan sonra aile danışma merkezi açmış bir uzman. Sadece lisans öğrenimiyle yetinmeyip, çeşitli üniversitelerde geliştirici eğitimler almasına rağmen kendi uzmanlık alanı dışında konuşmaya yeterli olmayacağını söyleyecek kadar mütevazı.

Depboylu, Bursa'da gazetecilerle buluşmasında hazırlanmasına büyük emek harcadığı 'Ruh Sağlığı Kanun Tasarısı'nı anlattı.
2012 yılında siyasete atılan Depboylu, meclis üyeliği ve belediye başkanvekilliğinin ardından geçen dönem milletvekili seçilince mesleğinin de yasal statüye kavuşacağı tasarı için kolları sıvamış.
Tasarı için bu alanda faaliyet gösteren derneklerle birlikte çalışan Depboylu, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin tamamında söz konusu yasanın bulunduğunu vurgulayarak, Türkiye'de ruh sağlığı yasasının olmamasının hem mesleki hem de hizmet alanlarında istismara sebep olduğunu söyledi.

Depboylu, bu dönem milletvekili olarak görev yapmıyor ama yasa tasarısının MHP grubunca Meclis'e sunulacağını söylüyor.
Peki, bu yasa pratikte ne yarar sağlayacak ya da neler getirecek?

Ruh sağlığı hizmetleri sağlık sigortası kapsamına alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ruh sağlığı hizmeti ile ilgili özel ya da sosyal sigorta mevzuatını düzenlemek ve geliştirmekten sorumlu olacak. Ruhsal hastalığı nedeniyle çalışma gücünü yitirmiş ve sağlık sigortası olmayan kişilerin ayakta veya yatırılarak tedavisi ile ilaç ya da ilaç dışı tedavileri ücretsiz olacak. En önemlisi de meslek tanımı dışındakilerin ilgili alanda yetkisi olmayacak. Yetkisi olmayanların mesleği yapması hapisle cezalandırılacak.
Sohbetin sonunda konu yerel seçimlere de geldi. Depboylu'ya göre, Türkiye'de, içten ve dıştan yapılan saldırılar sonucu ciddi bir beka sorunu yaşanıyor. Cumhur İttifakı da bunun bir sonucu ve AK Parti ile koalisyon ortağı değil, seçim ittifakı yapılıyor.

BURSA'DA BİR KENTE DAHA DİREKT UÇUŞ

Yenişehir Havalimanı'nın daha aktif kullanılması için AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, seçildiği günden beri çaba gösteriyor. THY ve Anadolujet ve DHMİ ile yapılan görüşmeler ocak ayında ilk meyvesini vermiş, sefer yapılan il sayısının artmasının yanı sıra 1 Mart'tan itibaren kargo seferlerinin başlamasının yolu açılmıştı.

Esgin, milletvekili arkadaşları Refik Özen ve Zafer Işık ile birlikte İstanbul'da THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile görüştü. Vekillerin ısrarlı taleplerini değerlendiren Aycı da, 15 Mart için yeni sefer sözü verdi. Esgin, '15 Mart'ta Gaziantep veya Adana seferi başlıyor. Arkasından Samsun ve Sivas seferleri de gelecek' dedi.

İstanbul Havalimanı'nın açılmasının ardından Sabiha Gökçen'de artan yoğunluğun alternatifinin Yenişehir olduğuna dikkat çeken Esgin'e göre, hızlı tren seferlerinin başlamasıyla Bursa merkezine olan uzaklık 12 dakikaya inecek. Bu da Yenişehir'in önemini artıracak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.