Hava Durumu

Meclis'te 'su' diyalogları

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2018 07:35

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısı ikinci birleşimi dün Alinur Aktaş başkanlığında toplandı.
Büyükşehir Belediye hizmet binasının en güzel mekanlarından biri meclis salonu. Hem oturma düzeni hem de ana binadan bağımsız girilmesi nedeniyle çok da kullanışlı. Ancak, dün salonda klimalar yüzünden neredeyse donduk.
Görevliyi iki kez uyarmamıza rağmen 3 saatlik toplantıda neredeyse ayazda kalmış gibi hissettik.
Salondaki soğuk hava bir yana meclis toplantısı öncesi BUSKİ Genel Kurulu yapıldı.
2017 yılı faaliyet ve mali denetçiler raporları ile 2017 yılı Yeni Yönetim Kesin Hesabı'nın oyçokluğuyla kabul edildiği genel kurula, Alinur Aktaş ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in su kullanımı ve fiyatlandırmasıyla ilgili diyalogları damga vurdu.
Başkan Aktaş, göreve geldikten sonra yaptıkları yüzde 10'luk indirimin 66 milyon liraya mal olduğunu hatırlatarak, 30 büyükşehir belediyesi arasında, Bursa'nın su fiyatlarında 19'uncu kent olduğunu söyledi.
Bu arada suyu en pahalı kullanan kent ise Ankara.
Aktaş, ilk indirimden sonra yaz aylarında bir indirim daha yapılacağını müjdelemişti. Toplantıyı izleyenler de bu konuda Aktaş'ın açıklamasını merakla bekliyordu.
Aktaş, bu ay indirim yapmayı düşünmediğini açıklayarak, bunu da 24 Haziran'da yapılacak seçime bağladı.
Aktaş'ın 'Şimdi indirim konusunu getirseydim, seçimle ilgili göz boyuyor diyeceklerdi' sözü salonda gülüşmelere neden oldu.
BUSKİ'nin 505 milyon liralık açığının da dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Aktaş, 'önümüzdeki aylarda bir miktar daha indirim yapmayı, ya da 10 metreküp sınırını 15 veya 20 metreküpe çıkarmayı planlıyoruz' dedi.
Aktaş'ın konuşmasının ardından söz alan Mustafa Bozbey de, su kullanımı miktarı ile fiyatındaki ucuzluk dengesinin iyi kurulması gerektiğine dikkat çekerek, 'Su az kullanılınca insanlar az para ödeyecek diye kirli mi dolaşsınlar' dedi. BUSKİ Genel Kurulu'nun ardından belediye meclis gündeminde yer alan 72 madde oyçokluğu ile kabul edildi.

Muradiye Külliyesi'ne Kuranı Kerim Müzesi
Evliya Çelebi'nin yüzyıllar önce yaptığı 'Velhasıl Bursa sudan ibarettir' nitelendirmesi hâlâ geçerliliğini koruyor. Gerçekten de Bursa su kaynaklarıyla bir ok ilin hazır su ihtiyacını karşılayan bir kent. Geçtiğimiz aylarda Bursa'da bir su müzesi kurulması gündeme gelmişti.
Başkan Aktaş, Su Müzesi ile ilgili soru üzerine, projenin bir başka bahara kaldığını belirterek, önümüzdeki günlerde Muradiye Külliyesi'nde Kuranı Kerim Müzesi kurulacağını açıkladı.
Aktaş, bu müzenin Murat Hüdavendigar'ın manevi kişiliğine de uygun düştüğünü sözlerine ekledi.

Esgin'den Bursa mesajı
AK Parti Bursa milletvekili adayı Mustafa Esgin ile Sönmez Medya ziyaretinde sohbet imkanı bulduk. Esgin'i politikanın yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerindeki başarılı çalışmalarından da tanıyoruz. Bu bilgi birikimini kullanarak, TBMM'de Bursa'yı en iyi şekilde temsil edeceğini söylüyor. Esgin'in temel mesajı ise birlik ve beraberlik. Toplumsal kutuplaşmanın ülkeye zarar vereceğine inanıyor.
Seçim kampanyası yürüttüğü Nilüfer'de karşılaştığı bir tablonun kendisini duygulandırdığını belirten Esgin, yaşadığı olayı şöyle anlattı:
'Özel bir lisenin önünden geçerken teneffüs yapan öğrencileri selamlıyordum. Üst kattaki öğrenciler, İzmir Marşı'nı söylerken, bir alt kattaki sınıfta bulunan öğrenciler de 'Reis bizi Afrin'e götür' diye tezahürat yapıyorlardı. Aynı binada tartışmadan kavga etmeden ayrı görüşlerin yer alması ne kadar güzel. Bunu toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmamız lazım'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.